Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: rascjep gornje usne

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno rascjep gornje usne

Ne znam da li netko ima iskustva s tim, ali ako ima molila bi da ih podjeli sa mnom. Danas sam saznala da moja bebica ima rascjep gornje usne na lijevoj strani. Doktor ne zna koliki je dio nepca uhvačen. Zanima me što dalje? Da li se to bebama odmah po porodu operira, gdje? U biti nisam uopće još sigurna što sve moram znati

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Stvarno neznam nista o tome ali vibram da sve bude ok!
    Nadam se da ce ti se brzo javiti netko ko zna nesto o tome...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bebu će po rođenju pregledati otorinac, oralni kirurg i plastični kirurg, ovisno o tome kojeg je stupnja rascjep ( da li obuhvaća samo usnicu ili i dio nepca) određuje se daljnja terapija.
    znam da takve zahvate u ZG uspješno rade u K.B.Dubrava

sretno

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Možda je ovo tema za pdf "zdravlje djece"? Mislim da ćeš tamo prije naći info.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nadam se da će se sve srediti najbolje za bebicu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Znam da se takvi zahvati rade jako uspjesno i u hrvatskoj i u drugim zemljama, zavisi gdje se odlucis. Vidjela sam bebicu malu kad smo bili na operaciji u Munchenu spremala se beba s mamom kuci, i kroz pricu sam saznala da je operirala takozvanu zečju usnu, te da je beba imala plasticno nepce dok to nisu kompletno zatvorili.
    Uglavnom , ja na djetetu uopce nisam primjetila da je operirano, i imalo je najnormalnije usne nakon tih operacija, te se smijalo normalno.

Vibram da bude sto manje zahvaceno te da bude sve u redu...
    ~~~~~~~~~~~~~~~1

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dixie,

Negdje sam citala da je u Zagrebu nedavno osnovana Udruga roditelja djece s rascjepom usne i nepca. Udruga se zove Osmjeh. Sigurna sam da ces tamo dobiti sve informacije koje te zanimaju i sto napraviti odmah po porodu. Ne znam adresu ali znam da su povezani s Odjelom za maksiofacijalnu kirurgiju u KB Dubrava pa nazovi tamo, sigurno imaju adresu Udruge Osmjeh.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala vam cure Ja sam isto otkrila udrugu Osmijeh pa ću ih kontaktirati. Danas sam skroz dobro jer sam shvatila da to nije veliki problem i da se operacijom uspješno rješava

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Re: rascjep gornje usne

i moja beba ima jednostrani rascjep gornje usne i nepca ,u pocetku je imala puno problema sa hranjenjem a li sve je ispalo dobro za mjesec dana ce na operaciju...vise procitaj u privatnoj poruci koju sam ti poslala, nebrini se sve ce biti ok...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja imam bebicu koja ima obostrani rascjep usne i nepca. prvu operaciju smo radili u poliklinici Bagatin u Zagrebu. sljedeci mjesec opet dolazi na polikliniku na operaciju nepca. jos uvijek ne znamo dali ce se se raditi samo meko ili i meko i tvrdo nepce zajedno.
    i ja sam bila grozna kada su mi rekli nakon poroda ali kada sam vidjela kako se to danas sa velikim uspjehom lijeci smirila sam se.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kekaana i ja sam čitala dosta dobre kritike o poliklinici bagatin. koliko ti je stara bebica? kako su vaše bebice što se tiće upale uha? mene ja toga frka i već sad čitam kako bi znala neke stvari unaprijed. neki dan sam čitala u med. enciklopediji o rascjepu i sve neka crna statistika pa sam se opet malo zbedirala, ali bit će sve dobro, sigurno

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dixie, jesi planirala dojiti?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

beba sada ima 13 mjeseci. prvu operaciju je imao sa 3.5 mjeseca. rodjen je u prvom mjesecu pa sam ga prilicno cuvala, tj. nismo cesto izlazili da se ne bi desila upala uha.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja nisam ni pokusavala dojiti jer je to bilo nemoguce zbog obostranog rascjepa. nije mogao da povuce, tj. nije imao s cim. bilo mi je tesko zbog toga jer sam starije sina dojila 3.5 godine
    nabavila sam flasicu (Habermanova) i onda je lijepo papao. u pocetku malo sporije ali sam onda nadosla da mu je rupica od pocetka bila mala i da je jako brzo umori, pa sam je ja malo prosirila i od tada papa tako slatko..... Sto se tice druge hrane, sve je poceo kao i druga djeca a samo treba paziti da se ne hrani u lezecem polozaju a sto se tice krute hrane, da nisu veliki komadi.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

kod tvoje bebe je jednostrani rascjep pa ces moci i dojiti, bice ti puno lakse. danas postoji par udruga koje pomazu majkama kod dojenja a posebno kod ovakvih slucajeva.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Beba nase komsinice je rodjena sa rascjepom, ali su sve sredili do malo posle prvog rodjendana. Sad je vesela, nasmijana djevojcica. Nije strasno.
    Puno srece vam zelim.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

pinocchio planirala sam ja svašta, ali... za sad su me svi s kojima sam razgovarala upozorili da vjerojatno neću moći dojiti zbog toga što je i rascjep nepca i za sada se čini poveći. takva djeca se hrane u uspravnom položaju zbog odlaska hrane u nos. za sad proučavam izdajalice jer ako neću moći dojiti planiram se izdajati.
    kekaana ne znam da li znaš da nuk proizvodi dude za djecu s rascjepom

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dojenje djece sa rascjepom nepca nije nemoguće.Doduše ovisi o puno faktora ,ali nije nemoguće.Doduše ,nemam osobno iskustvo, ali imam Unicef-ovu brošuru u kojoj je posebno objašnjeno dojenje djece sa rascjepom nepca(uspravan položaj i poseban hvat kojim se drži dijete na dojci).U svakom slučaju ,ako je ikako moguće,trebalo bi dojiti dijete jer sam čin dojenja pomaže prevenciji upala uha kojima su djeca sklona.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

probala sam ja i nukovu dudu ali mi je Haberman najvise pomogao.

Naravno da se moze dojiti i tebi nece biti veliki problem. Beba ne mora biti skroz u uspravnom polozaju, jedino NE SMIJE biti u lezecem. Ja ga i dan danas hranim u polulezecem polozaju a tako se isto moze i dojiti. Inace, kod moje bebe je jako sirok rascjep nepca.

mmmm

Početno Re: rascjep gornje usne

Dakle, prošle godine je osnovana udruga Osmijeh (udruga roditelja djece s rascjepom usne i/ili nepca).

Više informacija o udruzi i rascjepima možete pronaći na stranici i forumu udruge.

Citiraj dixie prvotno napisa
    Ne znam da li netko ima iskustva s tim, ali ako ima molila bi da ih podjeli sa mnom. Danas sam saznala da moja bebica ima rascjep gornje usne na lijevoj strani. Doktor ne zna koliki je dio nepca uhvačen. Zanima me što dalje? Da li se to bebama odmah po porodu operira, gdje? U biti nisam uopće još sigurna što sve moram znati
    [/url]

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sirius gdje mogu nabaviti tu brošuru? možda je glupo, ali ja uopće ne računam da će mi u bolnici pomoći da savladam dojenje :/ pogotovo sa "bolesnom" bebom
    mmmm vidjela sam i forum i stranice i jako sam sretna što je udruga osnovana jer mi je već sad lakše

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Rascjep usne nije veliki problem za dojenje, jer dojka ude u rascjep i napravi negativan tlak te beba moze sisati.

Kod rascjepa nepca postoji mogucnost pravljenja proteze koja omogucuje dojenje do definitivne korekcije. Proteza se zove individualna palatinalna ploca a njena uloga je odvajanje nosne od usne supljine cime se omogucuje stvaranje odgovarajuceg negativnog tlaka u usnoj supljini sto omogucuje sisanje.

Pogledaj link, imas cak i opis kako se uzima otisak za protezu, i kako sve to izgleda, cak ima i slikice
    http://hrcak.srce.hr/file/22495

Sretno!

mmmm

Početno rascjepi

Moj mali popišanac je rođen sa rascjepom nepca (potpuni mekog) i rascjepom usne na lijevoj strani.

Par tjedana poslije rođenja napravljena mu je palatinalna pločica (nažalost potrebna full anestezija), koju smo koristili nekih par tjedana, poslije toga je jeo bez pločice, s običnom dudom (nukove specijalne dude još stoje neraspakirane). Nažalost nismo probali s dojenjem, u rodilištu su rekli da ne može sisati (rođen 3 tjedna ranije - ne znam ima li to neke veze s tim).

Btw. što se nukovih duda tiče, pošto ih nisam mogao naći u Osijeku, pisao sam nuk-u tj. generalnom zastupniku u hr, i moram ih pohvaliti i još jednom zahvaliti, pošto su mi dude stigle poštom na njihov trošak za par dana, potpuno besplatno.

Mali pišolinac sad ima 6 mjeseci, prva operacija je bila sa 3 mjeseca (KB Dubrava - sve pohvale za tim), jede sve, raste kao mala gljiva, vesela i sretna beba. Slijedi nam operacija mekog nepca.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dixie, na ovoj stranici ima puno korisnih informacija na jednom mjestu uz ilustraciju položaja kod dojenja.

Citiraj dixie prvotno napisa
    za sad proučavam izdajalice jer ako neću moći dojiti planiram se izdajati.
    to je najbolje što možeš napraviti ukoliko nećete moći dojiti ispočetka. do operacije možeš hraniti bebu svojim izdojenim mlijekom i tako ćeš održati laktaciju za poslije. također razmisli o ručnoj tehnici izdajanja. nemaš posla sa sterilizacijom izdajalice niti straha od oštećenja bradavica. a i ne košta ništa.
    predlažem da pogledaš ove tekstove s našeg portala o ručnoj tehnici izdajanja:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=277&Show=2488
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=277&Show=2136

čini mi se da si dovoljno motivirana dojiti bebu bez obzira na poteškoće i zato se nadam se da ćete uspjeti. javljaj nam novosti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •