-
Velika fontanela manja
Drage mame!
Na prvom sistemackom pregledu s mjesec dana pedijatrica je rekla da je T "školsko dijete" dobila 850 gr i narasla 4 cm i opseg glavice je narastao za 1 cm. Sve super. Usput je rekla da je velika fontanela mala i da ne davati D3 vitamin 4 kapi nego samo 2, bez ikakvih objašnjenja. Budući da je doktorica bila u gužvi i da je bolesna nismo imali ni vremena pitati, a ona nije nije objašnjavala. Kad sam došla doma ukucala i vidjela da može biti potrban i kirurški zahvat i da o velikoj fontaneli ovisi moždani razvoj uhvatila me panika. Za dva dana sa starijim djetetom išli smo k istoj doktorici na kontrolu i upitala sam ju za ovo "mala velika fontanela" umjesto odgovora i utješnih informacija dobila sam takav obrisač jer " ona je bolesna i nismo sad tu s tim djetetom nego drugim i neka je ne dekoncentriramo, nego kad ćemo bit s curicom tu nek ju pitamo". Ne moram ni govorit koliko sam ogorčena bila. Umjesto odgovora koji je mogla dati u 5 min, ona se prepirala s nama 20 min i nije dala ni jednu jedinu informaciju o ovom što smo je pitali. Sutra idem na uzv glavice bez uputnice i znanja te doktorice. Nadam se da će biti sve u redu. Molim vas sve koje znate nešto o ovom da me informirate vi še o tome ili ako je netko imao ovakav ili sličan slučaj da mi kaže nešto iz vlastitog iskustva. Unaprijed zahvaljujem!
-
ja ne znam sto to znaci ali ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude dobro!
-
Nemoj paničiti bez potrebe
Šmizla se rodila sa malenom velikom fontanelom (1x1cm) i još nije srasla. Čak i ako sraste sama fontanela, bitno je da ne srastu šavovi lobanje. Tek kad oni srastu prije vremena, razmišlja se o operaciji. A to ti može reći/dijagnostikovati/odrediti samo neurohirurg. Ne sekiraj se, sve će to biti OK.
Apropo D3 vitamina, ja ga inače dajem sporadično, jer smatram da dijete dovoljno izlažem suncu, a i ja unosim dovoljno D3 koji ona dobija mlijekom. Dam joj kapi samo ako nismo par dana išli van.
-
Moja T sad ima toliko malu fontanelu da je manje od 1 cm, možda 0,5
-
-
-
Vještičice
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-