Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Kvasac u frizer?

  1. #1
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno Kvasac u frizer?

    Kupila sam danas kilogram svježeg kvasca u Getro-u pa me zanima da li ga mogu narezati na kockice i držati u frizeru?

  2. #2
    vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    vjesticica[at!]gmail.com
    Postovi
    3,005

    Početno

    Mislim da možeš, mojoj mami je to šljakalo, to zamrzavanje kvasca.
    Stavljala je malo veće kockice u friz nego što bi npr. odrezala svježeg da pravi tijesto.
    Valjda da kompenzuje za one kvasce koji krepaju kad se smrznu :?

  3. #3
    Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Nemam pojma, nikad nisam smrzavala kvasac. Provjeri sama: odreži kockicu, strpaj u frizer, sutra ujutro probaj od nje napraviti kvas i vidi je li živo ili je krepalo. Ako je živo, slobodno zamrzni ostatak.
    Koliko predviđaš da će ti trajati kila kvasca? Ja bih ostarila prije nego što bih ga potrošila.

  4. #4
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Dok sam bila klinka i mi smo tak kilu kvasca razrezali na kockice i zamrzli. Tijesto se uredno dizalo i s takvim kvascem.

  5. #5
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    u radosti ...
    Postovi
    3,922

    Početno

    ja ga drzim u frizideru, ne bas zamrznutog vec na dosta niskoj temperaturi i "radi" normalno

  6. #6

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,173

    Početno

    i ja zamrzavam

  7. #7
    a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,149

    Početno

    enela, podsjetila si me na mlade dane
    ...di plodne su njive i zelene sume, a krava se pase po bregu!

    i ja zamrzavam, naucila me mama, samo se uvijek pitam koliko to dugo moze stajati!

  8. #8
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    kad upotrebljavate smrznuti kvasac, u tijesto staviti uobičajenu količinu koju bi inače stavili i da je svjež ili više?

  9. #9
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    iridana2666, odmah sam pomislila da si ti! čim je u pitanju frizer (prošli je puta bilo u igri sl. vrhnje)
    nisam sada doma (kod staraca sam pa malo surfam dok se igraju sa unukom), ali kad dođem doma, škicnem ti u onu gorenje-ovu knjižicu o dubokom pa javim...

  10. #10
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Svježi kvasac se može zamrznuti, možda najbolje do 3 mjeseca. Izdržat će on i 6 mj. ali past će mu kvalitet.

  11. #11
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    pogledala. nema.
    a sve su nabrojali...

  12. #12
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    zaboravih dodati da su cure ionako već sve rekle.

  13. #13
    mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    997

    Početno

    ja sam ga držala preko 3 tjedna u običnom hladnjaku, zamotala sam ga u alu-foliju i bio je cijelo vrijeme sasvim dobar (samo bi odrezala krajeve)
    zamrzavanje mi se čini još boljom idejom :D
    u čemu zamrzavate, u plastičnim vrećicama, svaku kockicu odvojeno ili prvo zamrznete kockice pa sve skupa u jednu vrećicu) :?

  14. #14
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Citiraj a zakaj prvotno napisa
    enela, podsjetila si me na mlade dane
    ...di plodne su njive i zelene sume, a krava se pase po bregu!

  15. #15
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa
    iridana2666, odmah sam pomislila da si ti! čim je u pitanju frizer (prošli je puta bilo u igri sl. vrhnje)
    nisam sada doma (kod staraca sam pa malo surfam dok se igraju sa unukom), ali kad dođem doma, škicnem ti u onu gorenje-ovu knjižicu o dubokom pa javim...

  16. #16
    mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    997

    Početno

    kako radite tijesto sa smrznutim kvascem? koliko mu treba da se odmrzne ? jel ga treba ista količina ili malo više :?

  17. #17
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Podižem i boldam:

    Citiraj mirjana prvotno napisa
    kako radite tijesto sa smrznutim kvascem? koliko mu treba da se odmrzne ? jel ga treba ista količina ili malo više :?


    Jučer sam izvadila kvasac iz frizera, otopio se u hladnjaku i sad je tekući. Hoće li to biti ok?

  18. #18
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Balarosa ja ga izvadim na 15 min prije nego mislim peći kruh, to mu je dovoljno.

  19. #19
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Hvala ti, drugi put ću tako. S "tekućim" je isto bilo ok.
    Kolike si kockice stavila u zamrzivač, kao male kupovne ili još manje?

  20. #20
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    otprilike kao kupovne

  21. #21
    Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,253

    Početno

    Ja ga takodje zamrzavam, kada ga trebam koristiti onda zamrznutu kockicu stavim u mlako mlijeko i kada se otopi onda dodam secer i brasno i svaki puta ispadne super

  22. #22

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    1,218

    Početno

    Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    Ja ga takodje zamrzavam, kada ga trebam koristiti onda zamrznutu kockicu stavim u mlako mlijeko i kada se otopi onda dodam secer i brasno i svaki puta ispadne super
    x

  23. #23
    tamaris avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    181

    Početno

    Potaknuta ovom idejom o zamrzavanju kvasca, kupila 1 kg, narezala na kockice, zamrzla, ali.....
    Prvih 3-4 puta sve bilo za 5, i onda nekako kada mu je izasao rok, jednostavno ne ide. Stavim kao i uvijek u mlako mlijeko, pocne se malo pjeniti i onda se ukiseli, stvore se grudice i smrdi na turbo pokvareno kiselo mlijeko.
    Sad sam malo zbunj, jesam ja jedini antitalenat za zamrzavanje kvasca ili je ipak stvar u roku upotrebe :?

  24. #24
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Instant suhi kvasac valjda upravo zato i postoji - da preživi zlostavljanje.

  25. #25
    tamaris avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    181

    Početno

    A valjda

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •