Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 135

Tema: VAŽNO JE BITI CELEBRITY

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno VAŽNO JE BITI CELEBRITY

Važno je zvati se Tarik. Zašto? Jer vas puste da ste uz ženu izvan radnog vremena posjeta u KB S.Milosrdnice. I da ste sa ženom kada prvi put doji. A kad je ona to onda prvi put dojila? Ak je rodila u ponoć?
    Moj muž se ne zove Tarik i iako nismo iz Zg sestre nisu bile tako ljubazne da bi ga pustile k meni. Ma neka mi se javi tata kojeg su pustile na odjel babinjača u sobu sa još bar par žena. ili je Lejla sama u sobi ?
    Ma drago mi je zbog njih, ali da se bar moj muž zove Tarik....
    Ispričavam se nisam htjela nikoga uvrijediti ali malo me to vrijeđa.
    Jedna sretna mama već četiri mjeseca.
    Momze promijenila naslov topika

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vjerojatno je bila u apartmanu.

ni moj muž se ne zove tarik, a bio je sa mnom kad je margita prvi put dojila. i kad je drugi put dojila.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

bio je i moj samnom, ali ne u KBSM.
    Jedino ako je bila u apartmanu je tako nešto moguće..

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

OK. Ispričavam se. Ma sve je moguće. Zara je predivno ime. Pozdrav.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali stvarno je moguće
    u hrvatskoj možeš biti sama u sobi, i možeš podojiti dijete odmah po porodu, i može muž biti s tobom u tom trenutku.
    i ne moraš biti nikakva poznata osoba da bi ti se to ostvarilo.
    ali moraš biti tvrdoglava, sigurna u sebe, dobro informirana i educirana, tražiti što želiš, i znati gdje to možeš tražiti

(priznajem, bilo bi idealno da u bilo kojem rodilištu, u bilo kojem trenutku možeš ostvariti sve što želiš, ali i tu se polako ide naprijed)

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

"ali moraš biti tvrdoglava, sigurna u sebe, dobro informirana i educirana, tražiti što želiš, i znati gdje to možeš tražiti" Predivno rečeno. I točno. :D
    :D :D Zato su RODE tu.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj TASENKA prvotno napisa
    " :D :D Zato su RODE tu.
    Ispravak.
    Zato smo tu sve mi.
    Na nama je postanemo svjesne da stvari koje nam serviraju pod normalu i uobičajeno,ne bi trebale ni smjele biti uobičajene (a još manje normalne).
    I da bi prisutnost bliske osobe na porodu,prvi podoj odmah nakon poroda,boravak dijeteta uz majku... nešto tako prirodno i ni jedna od nas ne bi trebala pristati na ništa manje.
    Ma, kako se zvala majka ili otac...

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

sirius je krasno to opisala.
    ima nepravdi i nepravdi, ali nekada se i same moramo izboriti za nesto - nije jednostavno, ali cesto nema drugog nacina.
    iz nezadovoljstva postojecim i nemirenjem sa trenutnim stanjem dolazi do promjena - i to konstantnim pritiskom

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u hrvatskoj možeš biti sama u sobi, i možeš podojiti dijete odmah po porodu, i može muž biti s tobom u tom trenutku.
    i ne moraš biti nikakva poznata osoba da bi ti se to ostvarilo.
    ali moraš biti tvrdoglava, sigurna u sebe, dobro informirana i educirana, tražiti što želiš, i znati gdje to možeš tražiti
    Zato smo tu sve mi.
    Na nama je postanemo svjesne da stvari koje nam serviraju pod normalu i uobičajeno,ne bi trebale ni smjele biti uobičajene (a još manje normalne).
    iz nezadovoljstva postojecim i nemirenjem sa trenutnim stanjem dolazi do promjena - i to konstantnim pritiskom
    X

Bila sam tvrdoglava, sigurna u sebe, dobro informirana i educirana i dobila sam porod kakav sam i htjela. Jest da su se zaštitili svojom pravnom službom, no ja sam se tada borila ne samo za sebe, već i za sve žene koje će rađati nakon mene.
    I za to nisam trebala biti Lejla, niti MM Tarik, ne trebaš biti ni Roda, već samo žena koja će se izboriti za sebe.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo bili zajedno na porodu i dojili su oboje odmah
    no fensi šmensi
    bez poznanstava
    sv duh 8)

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i da, priprema i edukacija oboje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čini mi se da bi ovo mogao postati jedan jako osnažujući topik nadam se da će ga puno trudnica pročitati

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

neka si ti to startala! izabrala si super catchy naslov, pa mislim da ce puno njih procitati, javiti se i nama koje porod tek ceka dati informaciju kako ostvariti svoja prava i zelje.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

trebaju ti se i zvijezde malo poklopit.

MM-a nisu pustili u predrađaonu u Ri bolnici, pustili su ga samo na porod i potjerali ća. nije smio sa mnom u predrađaonu iako sam bila sama samcata i ja sam jedina rodila taj dan. sljedeći porod je bio tek 12 sati nakon moga. meni nisu dali niti da uzmem ruksak, mobitel i maramice sa sobom na peti kat pa sam zvala s cimeričinog, ženu sam vidjela doslovce prvi puta u životu. da sam bila u app. bila bih sama i uplakana, budući da mi bebu nisu donijeli do ujutro.

Od MM-a tri najbolja prijatelja su postali očevi u zadnjih godinu dana, sve bebe rođene u Ri bolnici. prva, ista priča k'o i naša, s time što primalja nije baš bila za porod na stolčiću pa je požurivala rodilju koja je strahovito popucala zbog toga što joj je rekla da tiska u trudu, a ona se s tečaja sječala da ne smije tiskati nego prodisati. isto NJM poslali doma, bebu donijeli ujutro.
    jednaki nazivni: rodile smo po noći.

druga beba, epiduralna i inducirani porod, tata bio na porodu, ali poslije ga potjerali. prije 4 mjeseca.

treća beba rođena prošli tjedan, tata bio u predrađaoni, rađaoni i poslije poroda dva sata zajedno s njima. ja sam tako ljubomorna na to što mi to nismo imali prilike da se svaki puta rasplačem. i drago mi je da su oni to mogli. e, sad, jel se stvari mijenjaju na bolje ili treba naletjeti na ekipu koja to dozvoljava i imati sreće kao i za sve u životu ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mijenjaju se na bolje, bolnicama je potrebna unicefova titula "prijatelj djece", koju mogu dobiti jedino ako zadovoljavaju brojne uvjete.
    neki od njih su i 24satni rooming in i dojenje odmah po porodu. nedavno su rijeka, vukovar i sveti duh dobili te titule, vjerojatno od tuda i promjene. inače, sva hrvatska rodilišta su se uključila u program i nadamo se da će svako i postati pravi prijatelj djece.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da, taj sv. duh je kao super, a ja sad kad sam bila tamo (ok, nisam vidjela puno), pitala sam se kako onda izgleda u petrovoj... :/ nije ni u vukovaru krasno, ali je bar manja bolnica, pa ce valjda biti nekako prijateljskije...

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma ja sam razmazena od onih tv bolnica koje izgledaju tip top, pa mislim da i nase trebaju biti takve

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nitko od nas ne poznaje Lejlu. Možda su to bile njezine želje i njezina borba. Tko smo mi da tvrdimo da je ime Tarik otvara sva vrata. Možda si ih je ona sama otvorila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

taj sv. duh je kao super, a ja sad kad sam bila tamo (ok, nisam vidjela puno), pitala sam se kako onda izgleda u petrovoj
    Citiraj manal prvotno napisa
    ma ja sam razmazena od onih tv bolnica koje izgledaju tip top, pa mislim da i nase trebaju biti takve
    pa nije poanta u tome da bolnica lijepo izgleda, nego da omogući mami porod kakav želi i boravak s djetetom kakav želi

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj je mogao doći k meni, rodila sam u Petrovoj, a u SD-u ne.
    Dežurne sestre su bile super, čak su nas pustile i u njihovu kuhinju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Nitko od nas ne poznaje Lejlu. Možda su to bile njezine želje i njezina borba. Tko smo mi da tvrdimo da je ime Tarik otvara sva vrata. Možda si ih je ona sama otvorila.
    Možda, mada ne bih rekla. Kod nas je još uvijek jako uvriježeno da svi padaju na "puklju" pred poznatim osobama pa tako i medicinsko osoblje.
    Mada, slažem se da se treba boriti i izboriti za ono što želiš. Ali, to nije uvijek lako i ne uspijeva baš svima.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nadam se da se nitko neće naljutit na ovakvu temu i spominjanje dotičnih osoba, to je bila reakcija na objavljeno u 24sata:
    http://www.24sata.hr/ostalo/clanak/t...main_page_show
    Drago mi je zbog svih ljudi na svijetu koji mogu iskusiti majčinstvo i očinstvo i od srca im čestitam.
    Nemam zamjerki na KBSM - porod mi je bio brzinski tak da muž nije stigao nisam ga se iskreno ni sjetila koliko je brzo bilo.
    A kad je stigao , ja sam ležala na hodniku - zbog gužve. Pokazali su mu bebicu i to je bilo super. Zahvaljujem. Prvi podoj bio nam je tek nakon 5 sati u vrijeme kad djecicu redovno nose na podoj, tak da je tata već bio otišao, a ja sam već bila u sobi s drugima.
    Bravo za sve mame koje uspiju izboriti ono što žele.
    Kod mene je sve bilo tak brzo da se iskreno puno toga nisam ni sjetila!
    u Bj je normalno da je beba ak je sve ok s tobom onih prvih dva sata i skupa vas voze u sobu tak da je i podoj odmah po porodu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa ne tako davno žena se izborila za titulu miss kad su joj je oduzeli,baš je pokazala što znači ustati i boriti se za svoja prava.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moj muž se ne zove Tarik sva sreća , a u vinogradskoj kad sam ja rodila su ga sestre toliko forsirale da bude sa mnom da je skoro unatoč svojim vrlo čvrstim uvjerenjima da on to ne može, skoro i pokleknuo
    a da ne pričam da je u tom istom rodilištu, odmah nakon poroda bio sa mnom pola sata nasamo nakon što sam rodila i svi su mu dolazli čestitati i sestre i doktor i to mi je recimo ostalo u malo ljepšem sjećanju..........za razliku od nekih drugih stvari koje mislm da su puno važnije za rješavanje na razini čitave hrvatske, nego to kako ti se zove muž!

Ali slažem se - dobra tema s potpuno fulanim naslovom

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    Pa ne tako davno žena se izborila za titulu miss kad su joj je oduzeli,baš je pokazala što znači ustati i boriti se za svoja prava.
    potpis

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cudo pa niste podigle prasinu oko epiduralne.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Posjeti rodiljama su dopušteni od 15 do 16 sati, no šarmantnom glumcu progledali su kroz prste medicinske sestre i portiri na ulazu te su ga pustili nakon 17 sati.

citirano iz 24 sata

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    joj, nemojte me nasmijavat

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bas

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

lutonjica, na mene izgled nekog prostora ostavlja jak dojam i moze me totalno ukomirati ako je bolnica ne bas cista, neuredna, oronula, ako je "dnevni boravak" za rodilje u stvari nekakav hodnik kroz koji prolaze i nekakvi deseti ljudi... osim toga dojam ostavlja i osoblje koje je u nasim zdravstvenim ustanovama cesto neljubazno (po mom dosadasnjem iskustvu) - i ajd ti onda ostvari porod kakav zelis! no dobro, zelim biti pozitivna i zivim u nadi da ce se meni do tada sve namjestiti bas kako bih ja to htjela, i ne bili ja ni mm celebrities

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa nek baci kamen onaj koji nikad nije za ništa potegao neku "vezu" ili "žnjoru" a on je eto potegao-sam sebe. pa kaj sad,nek im je sve od

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ni moj nije tarik.
    a išetao i ušetao nazad u rađaonu sa sendvičem za gladnu mene.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

uf nećemo baš sad sve tajne odavati, da tete ne dobe po nosu

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja uopće nisam dobla dojam da očevi ne bi smjeli biti s rodiljama poslije poroda i da je to nešto "prek veze" radi čega bi netko trebao dobiti po nosu, uostalom, ako mogu biti na porodu, zašto ne bi mogli biti poslije poroda?......

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni je tužno zato što dosta vas ljuti kad se povlače veže i poznanstva ili kad se upotrebljava šarm ne bi li dobili bolji tretman.

Treba vas ljutiti sustav u kojem je to sve potrebno ne bi li se dobili neki osnovni uvjeti za nešto što bi trebalo biti samo po sebi razumljivo.

E ,žene ,pa mi pričamo o tome kako je otac bio prisutan na prvom podoju!!Pa to bi nam trebala biti najnormalnija stvar na svijetu,nenormalno je sve ostalo.

Mjenjanje načina razmišljanja može nastupiti prije promjena u sistemu,a može i potaknuti sistem na promjenu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kao da su ovo neke privilegije i kao da su bolnička pravila nešto strogo zacementirano Meni je muž nakon hitnog carskog bio sa mnom u sobi cijele dane, samo što nije spavao u bolnici. Moja šogorica je ležala u onoj 'Petrovoj trudionici' mjesecima a muž joj se švercao u posjete kroz kuhinju uz čistačice i kuharice kao jatake

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Kao da su ovo neke privilegije i kao da su bolnička pravila nešto strogo zacementirano Meni je muž nakon hitnog carskog bio sa mnom u sobi cijele dane, samo što nije spavao u bolnici. Moja šogorica je ležala u onoj 'Petrovoj trudionici' mjesecima a muž joj se švercao u posjete kroz kuhinju uz čistačice i kuharice kao jatake
    Kako da ne, sa još 5 žena u sobi bi bio po cijele dan. Btw, nemaju svi lovu da plate apartman. Znači on koji ne mogu......tko im je kriv!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    " radi čega bi netko trebao dobiti po nosu, uostalom, ako mogu biti na porodu, zašto ne bi mogli biti poslije poroda?......
    po nosu ne zbog prisustva tate nego sendviča, pa npr. mog pisanja lektire s malom, van svih posjeta i takvih stvari..

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj roby prvotno napisa
    Kako da ne, sa još 5 žena u sobi bi bio po cijele dan. Btw, nemaju svi lovu da plate apartman. Znači on koji ne mogu......tko im je kriv!
    Nit je bilo pet, nit je bio apartman.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma pusti, mi kojima muzevi nisu bili u bolnici po cijele dane smo glupe, lijene i nesposobne, a nasi muezvi jos i gori od nas. pa nismo ni zasluzile bolje!

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

pa da, ne bi trebale biti privilegije, ali ispadaju privilegije.

muž se švercao a pomagale mu čistačice?
    pa to nije normalno ni pozitivno.

normalno i pozitivno bi bilo da se nije morao švercati, nego da je mogao ući kroz glavna vrata da ga vide svi, i sestre i doktori i čistačice. jer nema razloga da tako ne bude za sve, a ne samo za poznate i poduzetne.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

PRVO BI TREBALO POČETI SA REKONSTRUKCIJAMA ODJELA GDJE NEĆE PREVLADAVATI SOBE SA 4, 5 ILI ČAK 6 KREVETA. VOLJELA BIH VIDJETI KAKO BI TO IZGLEDALO S 5 TUĐIH MUŽEVA OKO SEBE....
    DAKLE TO O ČEMU GOVORITE JE NEMOGUĆA MISIJA, MOŽDA NAŠA DJECA BUDU UŽIVALA BLAGODATI JEDNOKREVETNIH I DVOKREVETNIH SOBA?
    JA SAM BILA 7 DANA NAKON CARSKOG U ŠESTEROKREVETNOJ SOBI I NIMALO MI NE BI BILO DRAGO DA JE SVAKA IMALA MUŽA POKRAJ SEBE. IONAKO JE I NAS 6 BILO PREVIŠE-A DJELATNICA SAM TE ISTE BOLNICE I NISAM IMALA NIKAKVIH PRIVILEGIJA NITI SAM IH TRAŽILA.
    DAKLE, VAŽNO JE ZVATI SE TARIK, ILI IMATI LOVE, ILI IMATI TOLIKO SREĆE DA UGRABIŠ JEDAN JEDINI APARTMAN NA ODJELU!!!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

roby, ne moras vikati.
    zao mi je zbog tvog iskustva, ali dopusti da postoje i razlicita misljenja.

ne smijemo zanemarivati vlastitu odgovornost i snagu da nesto promijenimo

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

NE VIĆEM NEGO IZNOSIM ČINJENICE, TU NIJE RIJEČ NI O KAKVOM MIŠLJENJU NEGO STANJU TAKVOM KAKVO JE. MOGLA SAM SE JA BORITI S ČIM GOD SAM HTJELA ALI TAKO JE KAKO JE. dA MI JE MUŽ NEKA GRADSKA FACA ONDA BIH VJEROVATNO DOBILA TROKREVETNU SOBU I TO JE SVE. a OVAKO NI SADA NEĆE BITI NIŠTA BOLJE I NE MOGU ZAHTJEVATI NEMOGUĆE (DA MUŽ BUDE SVO SLOBODNI VRIJEME UZ MENE I OSTALE BLAGODATI) OSIM AKO BUDEM IMALA TOLIKO REĆE (PONAVLJAM SE) DA APARTMAN BUDE SLOBODAN PA DA ULETIM U NJEGA.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

NE VIĆEM NEGO IZNOSIM ČINJENICE,
    U ovom virtualnom svijetu, pisanje stampanim slovima znaci da VICES

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

U zanosu nisam ni skužila........

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Re: VAŽNO JE ZVATI SE TARIK

Citiraj TASENKA prvotno napisa
    Važno je zvati se Tarik. Zašto? Jer vas puste da ste uz ženu izvan radnog vremena posjeta u KB S.Milosrdnice. I da ste sa ženom kada prvi put doji. A kad je ona to onda prvi put dojila? Ak je rodila u ponoć?
    Moj muž se ne zove Tarik i iako nismo iz Zg sestre nisu bile tako ljubazne da bi ga pustile k meni. Ma neka mi se javi tata kojeg su pustile na odjel babinjača u sobu sa još bar par žena. ili je Lejla sama u sobi ?
    Ma drago mi je zbog njih, ali da se bar moj muž zove Tarik....
    Ispričavam se nisam htjela nikoga uvrijediti ali malo me to vrijeđa.
    Jedna sretna mama već četiri mjeseca.
    ja danas čitala u Story-ju - bili su u apartmanu, a mislim da je to onda skroz dopušteno, znam da je moja poznanica(nije poznata ličnost) bila u petrovoj u apartmanu (600 kn dan) i isto je muž bio uz nju

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Ana :-) prvotno napisa
    pa moze se i kosara ucvrstit sa pojasom da bude sigurno, zar ne? no tko zna jesu li to uradili :/

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    Citiraj Ana :-) prvotno napisa
    pa moze se i kosara ucvrstit sa pojasom da bude sigurno, zar ne? no tko zna jesu li to uradili :/
    Ne draga moja , jer beba u košari nije vezana pojasom i beba nije u pravom položaju, jedino i najsigurnije je AS

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •