Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 135 od 135

Tema: VAŽNO JE BITI CELEBRITY

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa i meni su mama i mm dosli u posjet u sobu prvi dan, jer meni se uzasno vrtilo i nisam mogla ici tamo na hodnik. al to je iznimka, a ne pravilo.

tasenka, drago mi je da si malo optimisticnija! vidjet ces i sama, puno stvari nije tako crno, ali nije ni sve tako bajno kako neki to zele prikazati. mnoge stvari jednostavno nece zazivjeti u nasim rodilistima ni za 50 godina i mozemo se mi postaviti na glavu i mantrati svestohocumogu do besvijesti, ali to jednostavno nece promijeniti puno, dok se ne promijeni nas menatlitet, dok se ne promijeni vodstvo bolnice itd, itd...

da bi se ostvario porod kakav zelis, mora biti ispunjena jedna premisa, a to je da tvoj porod sam po sebi ide skolski, pa uplitanje osoblja nije ni potrebno, i onda se lako izboriti. al cim nesto ne ide kako nas bolnicki protokol nalaze, moguce je da neces moci ostvariti sve svoje planove.

treba posloziti u glavi prioritete i za vazne stvari se boriti, a nevazne pregrmiti, jer se moze dogoditi da potrosis energiju i zivce na neke sitnice kojih se sutra neces ni sjecati!

meni je prisutnost muza tih par dana u bolnici bila nevazna, bilo mi je puno vaznije da imam bebu uza sebe i da profunkcionira dojenje. ostalo manje vazno.

i to je konacno sve sto ja imam reci na ovu temu

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    pa i meni su mama i mm dosli u posjet u sobu prvi dan, jer meni se uzasno vrtilo i nisam mogla ici tamo na hodnik. al to je iznimka, a ne pravilo.

tasenka, drago mi je da si malo optimisticnija! vidjet ces i sama, puno stvari nije tako crno, ali nije ni sve tako bajno kako neki to zele prikazati. mnoge stvari jednostavno nece zazivjeti u nasim rodilistima ni za 50 godina i mozemo se mi postaviti na glavu i mantrati svestohocumogu do besvijesti, ali to jednostavno nece promijeniti puno, dok se ne promijeni nas menatlitet, dok se ne promijeni vodstvo bolnice itd, itd...

da bi se ostvario porod kakav zelis, mora biti ispunjena jedna premisa, a to je da tvoj porod sam po sebi ide skolski, pa uplitanje osoblja nije ni potrebno, i onda se lako izboriti. al cim nesto ne ide kako nas bolnicki protokol nalaze, moguce je da neces moci ostvariti sve svoje planove.

treba posloziti u glavi prioritete i za vazne stvari se boriti, a nevazne pregrmiti, jer se moze dogoditi da potrosis energiju i zivce na neke sitnice kojih se sutra neces ni sjecati!

meni je prisutnost muza tih par dana u bolnici bila nevazna, bilo mi je puno vaznije da imam bebu uza sebe i da profunkcionira dojenje. ostalo manje vazno.

i to je konacno sve sto ja imam reci na ovu temu
    Sve potpisujem

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni je MM tokom cijelog boravka u bolnici (i ne samo on, već i moj sin i moji roditelji i brat. šogorica, nečak...) svi su mo dolazili u posjet u sobu. Bila sam "carica" i bez problema su mogli uči. Doduše ne dok su bebe tamo.
    A ovo se sve zna samo zato što je Tarik poznata i zanimljiva osoba.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Cure, malo sam letimicno procitala sve sta ste pisale i iskreno mene nis nije toliko iznenadilo u smislu da je bilo nekih posebnih pretekcija zbog imena i prezimena. Jer kada sam lezala u Petrovoj nakon spontanog MM, mama, svekrva su mi mogli doci kad god su htjeli, od 7:30 ujutro pa sve do 20 navecer.
    Planiram roditi u Petrovoj i voljela bi dobiti apartman jer tada ce definitivno MM moci biti s nama kada god zeli, na porodu ce prisustvovati a i mislim se izboriti za stvari koje hocu.

Nego, mene je ubilo nesto drugo
    Moja svekrva vec 20 dana a da ne pricam od kada su izasle slike u novinama ispilila u mozak sa recenicama: Gle kako je sretan! On je stvarno sretan! On sija! Ma kakva je to sreca!
    Ja sam na to poludila a vidim da i novinari naglasavaju kao da je to nesto vanserijski, ne znam...ali MM ima sjaj u ocima kada god me pogleda, kada mazi trbuscic, ljubi, poslije UZV...da ne duljim.
    Znam da sam jucer ispalila i rekla joj da je vec lagano dosadna s tim i da su svi sretni kada im se rodi zivo i zdravo dijete i kada je sa majkom sve u redu. Konacno je prestala...
    Zar svaki tata nije tako sretan? ili ja zivim u nekoj ruzicastoj bajci...

Mozda sam otisla OT ali eto...mene to zivcira

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A gdje je Lejlin sin iz prvog braka? Zasto nije i on dosao po bracu?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ma šta ja znam, s obzirom na svu silu novinara koja ih je čekala ja ne bi uopće vodila dijete od 7-8 godina koliko taj maleni pretpostavljam ima.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

MM se nije švercao, dolazio je u vrijeme posjeta, ali se zato moja mama jednom prošvercala da vidi unučića i ne osjećam se kriva zbog toga.

Što se tiče apartmana, uvijek će biti tko to može platiti, a tko ne može, kao i mnoge druge stvari u životu i zbog toga se ne trebamo loše osjećati, mene više interesiraju opći uvjeti u rodilištima i odnos prema rodiljama.

Tariku, Lejli i malom Armanu želim svu sreću!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    MM se nije švercao, dolazio je u vrijeme posjeta, ali se zato moja mama jednom prošvercala da vidi unučića i ne osjećam se kriva zbog toga.

Što se tiče apartmana, uvijek će biti tko to može platiti, a tko ne može,
    Ne bih rekla kako je uvijek stvar u novcu: osobno bih uvijek odabrala tu osmerokrevetnu sobu nego "samicu".
    Najdragocjeniju pomoć su mi pružile cimerice drugorotke i hvala im na tome.
    Nema boljih tješiteljica u neiskustvu i strahovima od onih koje su u istoj situaciji.
    Jest, poenakd ti idu na živce i rado bi se čovjek osamio... ali toliko samoće nas čeka pri dolasku kući da mi je taj bolnički period bio - kao maturalac!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajde promijeni naslov topica

u kaj ja znam posjete preko veze ili slično

što ako lejla dođe na forum i vidi ovo....a možda bi se htjela registrirati i nešto pitati

nije da mi je nešto posebno simpa, ali nekako nije ok

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Gle, Apricot, možda sam trebala staviti tko može/želi platiti apartman, ali to ne mijenja bit za one koji zlobno prigovaraju rodiljama koji su u apartmanu. Ja osobno nisam bila u apartmanu, nego u običnoj sobi, ali smatram da šestero/osmerokrevetna soba nije najbolje rješenje za rodilišta koja imaju rooming-in, jer znamo kako to noću izgleda.
    Ne žalim se na cimerice, volim društvo, ali me smeta što je WC bio na hodniku i dijelile smo ga sa ostalim sobama, što nije niti praktično niti higijenski.
    Ne trebamo se čuditi da u takvim uvjetima netko želi apartman.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I da, offtopic, vrati nam marelicu u avatar!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

stavi ti autosjedalicu, u jeku je kampanja!
    (imaš avatar u galeriji u profilu).

ma stoji sve to što si napisala, imala sam osjećaj da sve te dane neću ni u wc od gadljivosti. pa se dizala oko 4 kada znam da nema nikoga i da je čisto.

i opet se vraćamo na ono što stalmo "propovijedamo": izbor, odnosno - mogućnost izbora!

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Iana27 prvotno napisa
    Zar svaki tata nije tako sretan? ili ja zivim u nekoj ruzicastoj bajci...
    MM je nosio malca iz rodilišta s osmjehom kakvog nikad još nisam vidjela i kunem se da sam iznad njih vidjela jedno malo sunce koje ih prati

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma briga me za poznate i nepoznate jedina mi je briga da me samu ne ostave u rađaoni pa opleti sama i napustena,a poslije ce mi biti drago da ima vise zena sa mnom u sobi i da je sve proslo u redu,a sve ostalo je manje bitno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Ne bih rekla kako je uvijek stvar u novcu: osobno bih uvijek odabrala tu osmerokrevetnu sobu nego "samicu".
    Najdragocjeniju pomoć su mi pružile cimerice drugorotke i hvala im na tome.
    Nema boljih tješiteljica u neiskustvu i strahovima od onih koje su u istoj situaciji.
    Jest, poenakd ti idu na živce i rado bi se čovjek osamio... ali toliko samoće nas čeka pri dolasku kući da mi je taj bolnički period bio - kao maturalac!
    Potpisujem. Džabe sve kad nemaš s kim riječ progovoriti u tih par dana što si u bolnici.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj anuskav prvotno napisa
    ma briga me za poznate i nepoznate jedina mi je briga da me samu ne ostave u rađaoni pa opleti sama i napustena
    Sve je to jako individualno. Meni je upravo odgovaralo bit "sama i napuštena". A mislim da bih drugi put ipak MM-a sa sobom.

Što se tiče "švercanja", meni je tlak skakao svaki put kad bih ugledala tate, braću/sestre, tetke i sl. kako kruže po odjelu (neki i s kamerama). To je kao zabranjeno, a u praksi se povremeno događa potpuni nered. Ja sam samo mislila o tome koliko su bakterija unijeli među novorođenčad. U našem rodilištu možeš dijete dovesti iza stakla pa ga svi mogu vidjeti, a sve preko toga mi se čini iracionalno. Rodilje naravno mogu izaći.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja najljepse molim da se ovaj put stvarno ne drzite teme naslova - nema potrebe pisati o Tariku i Lejli, bas je lijepo tema isla u smjeru generalnih uvjeta u rodilistima i kako ih poboljsati.

I bas zato sto smo svi drugaciji, drugacije su nam potrebe, netko zeli biti sam na porodu, netko s drugom osobom, netko zeli biti u sobi s 8 osoba, netko sam, netko ne zeli nista na porodu, netko zeli sve blagodati medicine. I zato jer smo svi drugaciji, bitno je da postoji opcija da izaberes sto tebi najbolje odgovara. A to je ono za sto se mi borimo

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

off topic -anchie, promjenih avatar u taj sa AS i sad vidim da mi se vrnul ovaj stari??

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

EVO, valjda opet neće nestatti!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

cure, promijenila sam naslov topika jer mislim da ovo zaista nema veze sa Tarikom.
    voljela bih kada bi se rasprava nastavila u smjeru poboljsanja opcih uvjeta radjanja u Hrvatskoj i sto mi kao pojedinci mozemo uciniti po tom pitanju.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja bi dala milijune da su moji najmiliji bili sa mnom i kod prvog dojenje i kod poroda i kod svega.
    Ali nisu.
    A to tu u Šibeniku ne može nit celebrity. Nije ni čudo kad se plafoni urušavaju i opći uvjeti su do bola nepovoljni.
    A sve se može kad se hoće.
    Nije Varaždin faca zato šta ima najbolje ročilište u RH. To bi trebalo biti pravilo, a ne iznimka. Neki to ne kuže
    I opet ponavljam. Ja bi bila dala milijune :/
    Zato se nadam trećem djetetu, normalnim uvjetima i poštovanju, te da će MM i moja djeca sjesti pored nas na krevet i poljubiti prinovu.
    A ne se gledati preko stakla kao osuđenici i gledati se popriko zato šta je ona prva uzela telefon

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je drago da je Tarik dobio zdravog sina!

Moj muž nije Tarik a bio je kod mene u sobi već pola h nakon carskog (obična soba, na intenzivnoj nije bilo mjesta).

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MM je bio isped sale i odmah u intenzivnoj sa mnom.
    ne zove se Tarik

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ni moj muž se ne zove Tarik,ni ja nisam Lejla,ali prije 3 mjeseca sam rodila na Sv.Duhu i moj muž je bio sa mnom odmah nakon poroda (još sam bila u boksu)i gledao naš prvi podoj.Nisam imala nikakvu "vezu"....

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

vala u Sarajevu ti se muz moze zvat i Antonio Banderas, ma nema sanse ni da prismrdi porodilistu, a kamo li da dodje u sobu. Ta kod nas moras gurat mito i portiru da bi odnio do medicinskih sestara a one onda do porodilje sto joj se donese jer muzevima i bilo kome je ulaz u zgradu zabranjen. Apartman je misaona imenica i milion $ da imas djaba ti. A te bajke prvo dojenje prvo gledanje i sl, pisi propalo. Sretna je svaka zena koja se porodi bez problema da sto prije moze kuci picit jer haraju infekcije i pedijatrija je puna inficiranih novorodjencadi. Dok sam lezala na patologiji trudnoce ( toje sprat nize od porodilista) mm sam samo kroz jedan prozor nahodniku mogla vidjeti i sve druge zene su tu gledale muzeve a ima nas oko 40 na odjelu pa sad skontaj i to pendzeranje je mission imposible. Ja se istinski brinem sta ce biti sa mnom i mojim bebama kada budemo isli u porodiliste jos mene kontaju poroditi sekcijom uprkos tome sto mi trudnocu vodi najdivnija dr na svijetu koja je ujedno i sefica GAK-a.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj fatamorgana prvotno napisa Vidi poruku
    vala u Sarajevu ti se muz moze zvat i Antonio Banderas, ma nema sanse ni da prismrdi porodilistu, a kamo li da dodje u sobu. Ta kod nas moras gurat mito i portiru da bi odnio do medicinskih sestara a one onda do porodilje sto joj se donese jer muzevima i bilo kome je ulaz u zgradu zabranjen. Apartman je misaona imenica i milion $ da imas djaba ti. A te bajke prvo dojenje prvo gledanje i sl, pisi propalo. Sretna je svaka zena koja se porodi bez problema da sto prije moze kuci picit jer haraju infekcije i pedijatrija je puna inficiranih novorodjencadi. Dok sam lezala na patologiji trudnoce ( toje sprat nize od porodilista) mm sam samo kroz jedan prozor nahodniku mogla vidjeti i sve druge zene su tu gledale muzeve a ima nas oko 40 na odjelu pa sad skontaj i to pendzeranje je mission imposible. Ja se istinski brinem sta ce biti sa mnom i mojim bebama kada budemo isli u porodiliste jos mene kontaju poroditi sekcijom uprkos tome sto mi trudnocu vodi najdivnija dr na svijetu koja je ujedno i sefica GAK-a.
    Mogu samo

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Čudno kak nisam vidjela već ovu temu.
    Nisam sve čitala, al što se tiće Tarika i Lejle, ćini mi se da svi mislite da je išao s njom u apartman nakon poroda.
    E pa nije baš. Ja sam rodila taj dan ujutro, a ona valjda oko ponoći.
    Znam samo da su me probudili oko pola dva, bila sam u prvoj sobi tj. 15, a to je na samom ulazu pa sam čula kako ponosni tatica oduševljeno pozdravlja mamu, a nju su odveli samu u aparman.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Da i taj aparman, je obična soba sa 2 kreveta i kupaonom. Ja sam se izborila da idem tamo jer sam rekla da bi htjela da je malena cijelo vrijeme samnom, i došla je glavna sestra i oduševljeno pitala " koja to mama hoće cijelo vrijeme bit s bebom ?" i nakon toga su me premjestili. Al sam zadnju noć opet premještena u drugu sobu zbog svinjske gripe....

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mm je i na 1. i na 2. porodu bio na 1. podoju, s tim da su ga 1. put (2007.) pustili 10ak min pa su onda odnijeli bebu, a sad 2. put smo imali zajedničko maženje, cikanje i kožu na kožu sat vremena točno i mm je bio cijelo vrijeme s nama. Situacija u rodilištu(sv.duh) nije idealna, ali čini mi se da ide na bolje-trude se. I rooming in je savršena stvar, meni je bilo lakše i ugodnije što je mali stalno sa mnom.

Nakon 1. poroda mma su pustili k meni u sobu jer sam bila na infuziji, a i nakon 2. su pustili dečke k meni, iako je Mihi bio sa mnom u sobi. Ne znamo nikoga, nisam imala nikakvu vezu i bilo je sve ok.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Kad sam ja rodila u Mostaru muz je odmah usao u sobu bez problema i bez štela samo su mu obukli sterilni ogrtač i papuče.a vezano boravka mamai beba u MO porodilistu je beba stano s mamom osim od 7-9.30 kada im rade pregelde ,vade krv ono uobičajeno

gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Iskreno, osobno bih uvijek odabrala da mi muz, medicinsko osoblje i sva ostala svita dodu satima nakon poroda. Razina hormona je tih par dragocjenih sati po porodu najvisa i ono inicijalno zaljubljivanje mame i bebe se odvija bas u tom trenutku. Zato nikada ne bi to utrosila na "objasnjavanje" s osobljem da mi puste ovog ili onog, vec bi se skoncentrirala na bebu, prvi pogled, onaj neponovljivi slatki miris, prvo dojenje......

ali ja imam malo alternativne stavove prema svemu pa prihvacam da nekom muz tada treba, ali tek rodena beba treba potpunu i iskrenu majcinu paznju

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

E, pa moje se muž ne zove Tarik, a ipak:
    kad sam rodila 1. dijete, na SD, prvi dan su mi u sobu, u vrijeme posjete, pustili ne samo muža, nego i šogoricu, i svekije.
    U sobi sam bila sa još 2-3 rodilje, premda mislim da one tada nisu bile tamo (bilo je to prije više od 6 godina).
    Izgubila sam puno krvi u porodu pa se nisam mogla ni dići, pa su eto pustili ljude k meni. Ne znam jel to dobro ili ne, pitanje obzirom na ove druge mame, ali meni je to tada značilo puuuuno.
    Sljedeći dan već sam morala van kad je bila posjeta.
    Dakle, ipak Tarik nije iznimka

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj fatamorgana prvotno napisa Vidi poruku
    Friško skustvo ( 19.09.2010) iz opće bolnice u Sa.
    Muž prisutan na porodu.
    Stavili mi bebu na grudi, da kratko doji po rođenju.
    Beba donesena nakon 2 h i od tada stalno zajedno.
    Soba sa 2 kreveta ( za dvije porodilje)i kupatilom.

Meni skroz pristojno sveukupno djelovalo, a nisam imala nikakvu štelu.
    Fato neka ti bude sretno
    Posljednje uređivanje od MMK : 25.10.2010. at 13:36

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj MMK prvotno napisa Vidi poruku
    Friško skustvo ( 19.09.2010) iz opće bolnice u Sa.
    Muž prisutan na porodu.
    Stavili mi bebu na grudi, da kratko doji po rođenju.
    Beba donesena nakon 2 h i od tada stalno zajedno.
    Soba sa 2 kreveta ( za dvije porodilje)i kupatilom.

Meni skroz pristojno sveukupno djelovalo, a nisam imala nikakvu štelu.
    Fato neka ti bude sretno
    opca je vojna? ili...

oni sad imaju i stolcic koliko znam bas mi je drago da neko ima lijepo iskustvo iz Sa

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

jeste to je ta, imaju i stočić i bazen
    ali zato GAK ima kućnog ljubimca MRSA bakteriju , zato nema posjeta
    muž može doći samo pod prozor

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke