Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
imam 2 stvari za napisati

1. lijek koji kupujem vec 4. godinu jos uvijek ista cijena, cijena zubne paste 7 godina ista ..
2. podržavam i uvijek ću podržat smanjenje količina koje se kupuju (iz razloga smeća koje proizvodimo time), ali ne zaboravimo da nisu trgovci ti koji su najveći krivci, imaju tu vladajući puno više odgovornosti
slažem se da nisu samo trgovci nego da i vladajući itekako imaju dio krivice. excel tablice bivšeg ministra su nam ludo pomogle u praćenju cijena. ni na jedna način nismo bili zaštićeni kod konverzije. dok su se frizeri kažnjavali zbog par lipa razlike u konverziji, svi ostali su samo dizali cijene.

ti imaš sreće s lijekom i pastom.
ja od nove godine moram nadoplaćivati dodatak prehrani na kojeg imam pravo kao onkološki bolesnik. znam da su uveli nadoplatu i za lijekove za depresiju i anksioznost.

Pojma nemam koliko mi košta pasta za zube jer kupim ono što je na akciji, ali recimo voljela sam koristiti Saponijin Lahor sapun.

u dm-u je sad 80 grama - 0,85 eura, dakle 6 kuna.
5.1.23 je bio 0,66 eura prema nekoj stranici koja prikazuje kretanje cijena

na akciji u konzumu 2019. je bio 3 kn, puna cijena 3,70, ali je tad imao 90 grama.
kauflandov katalog 2016. - 90 grama, puna cijena 3,49

a u članku iz 2012. Saponia navodi kako se svi Lahor sapuni pakiraju po 100 grama.

Ja ga više ne kupujem. U zadnjih 5 godina je poskupio 100% posto. Ne dam. I tu mi više nije važno "kupujmo hrvatsko" kad je i hrvatska firma odlučila derat hrvatske građane.