Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Auto kuća Kovačić

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Auto kuća Kovačić

Upravo je na radio Dalmaciji promocija njihovog Audia A4 i između ostaloga promoviraju vožnju djece na prednjem sjedalu u auto fix sistemu autosjedalice...

Izgleda da ne znaju Zakon RH???

komentar?!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nisam čula, nažalost.

Neki automobili sad postavljaju isofix kukice i na suvozačevo sjedalo, ali izgleda da oni ne znaju (ili ne mare) da našim Zakonom prevoženje djece na tom mjestu nije dozvoljeno.

Pretpostavljam da želiš reći da to ističu kao jednu od prednosti automobila, zanemarujući pritom Zakonske odredbe.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Iz mog iskustva... Stvar je prije u neznanju nego u namjernom promicanju netočnih (uvjetno rečeno) informacija.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Slažem se da je najčešće riječ o neznanju.

Ipak zar ne bi bilo zgodno da autokuće poznaju Zakone koji su (barem djelomično) u njihovoj domeni?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i nama voditelj prodaje u Toyoti rekao kako ne smijemo montirati dječju sjedalicu u sredinu stražnje klupe.

brane, nazovi autokuću i predstavi se kao mama dvoje djece i ljubazno skreni pažnju na taj propust.
    bez spominjanja Rode, edukacije ili bilo čega... samo kao netko tko poznaje naš Zakon

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    i nama voditelj prodaje u Toyoti rekao kako ne smijemo montirati dječju sjedalicu u sredinu stražnje klupe.
    Ne znam za vašu konkretno, ali za neke kombinacije auta i sjedalica je to točno. (Ovo sam saznala tu na forumu neki dan nakon što smo s Lovrom 'montiranim u sredinu' išli na daleki put. :/ )

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    Ne znam za vašu konkretno, ali za neke kombinacije auta i sjedalica je to točno. (Ovo sam saznala tu na forumu neki dan nakon što smo s Lovrom 'montiranim u sredinu' išli na daleki put. :/ )
    Tocno. Konretno u uputama za Renault Kangoo s jednodjelnom straznjom klupom pise da se djecja sjedalica ne smije stavljati u sredinu.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, samo sto ovaj tip iz Toyote nije znao pronaci pojas pa je provalio ovakvu glupost.

No, kod nekih automobila u uputama stoji da se ne preporuca montirati sjedalicu na sredinu straznje klupe i to najcesce as grupe 0, 0+. Zbog nagiba, tj rupa pa onih podmetaca za laktove koji izlaze iz sjedala. itd
    Dok se as grupe I, II mogu montirati.

Ovdje se pricalo i o drugim primjerima:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...145&highlight=

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da dopunim Niku - OBAVEZNO gledajte, uz upute za postavljanje AS i upute vozila.

Ja sam u uputama jednog automobila vidjela da se dozvoljava postavljanje AS na sredinu stražnjeg sjedala samo grupi 0, 0+ i II, ali ne grupi I.

(Nika, ako trebaš, pošaljem ti scan)

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Amalthea slažem se s tobom u potpunosti
    ne stignem ništa preko tjedna, prijatelj mi radi u toj Auto Kući pa ću mu se javiti sutra nek proba to ispraviti ili barem obavijstiti kolege o zakonu ako ga ne poznaju...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •