Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Raštika

  1. #1
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno Raštika

    Kako radite raštiku?
    Ja znam tri načina:
    1. na jušno, sa ili bez suhog mesa, sa ili bez krumpira, na podinstanom luku
    2. japrak- sarmice od raštike
    3. blanširana raštika dinstana na maslinovom ulju dok ne omekša, može sa češnjakom

    Ima li još koji način? Ja ju obožavam ali bih ju voljela probati i nekako drugačije.

  2. #2
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    mozes s rizom, nesto kao rizoto, u hercegovini poznato kao pirjan

  3. #3
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    Zvuči zanimljivo, moglo bi se sigurno sa integralnom rižom, baš ću probati!
    Ima još koja ideja?

  4. #4
    Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    MA
    Postovi
    291

    Početno

    Mozete napisati detalnije jer ja sam totalna rastiko-neznalica

  5. #5
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,463

    Početno

    ja obožavam raštiku ali je nikad nisam kuhala jer neznam...

    ajd mi molim te nepisi kako kuhaš ono najobičnije sa krumpirom i suhim mesom

  6. #6
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    ja tražila odgovore a naišla na pitanja
    mali karlo, na maslinovom ulju (može i obično) podinstam nasjeckani luk, dodam vodu, na trakice narezanu raštiku (neki bacaju prvu vodu od raštike, ja ne), soli papra, češnjaka, pa može malo bijelog vina, suhog mesa, list lovora, u ekspres lonac i kad nastane tlak kuham cca pola sata. Turbo jednostavno jelo a meni i mm jaaaako fino.

  7. #7
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,463

    Početno

    dala bih i ja tebi koji recept za raštiku al kad ne znam
    Hvala

  8. #8

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Ja je najviše volim sa krompirom i suhim mesom.

  9. #9
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Možeš je već pripremljenu (na trake pa lešo, ili tako kako radiš za svoju jušnu varijantu) promiješat sa šalšom pa jesti sa nekom manistrom, meni pašu plosnate vrste manistre.

  10. #10
    zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split, Lijepa nasa
    Postovi
    4,633

    Početno

    umjesto krumpira, ja stavim orzo (jecam) tako da mi traje 2 dana - a drgi dan je jos bolja

  11. #11
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    zaboravih... grah sa raštikom, mljac
    Inače, hvala na sugestijama! ječam zvuči super, a bome i sa paštom i pomidorima, još gore staviti nekog dobrog slanog sira...

  12. #12
    Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    929

    Početno

    A što je raštika?

  13. #13
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno




    vrsta zelenog lisnatog povrća, nalik na listove od brokule- dosta žilavo ako se dovoljno ne skuha, ali jako fino, ima intenzivan okus, nekima prejak.
    Jede se u Dalmaciji i BiH koliko ja znam, meni ju je kuhala baka Hercegovka. Mislim da dođe i u zelenu maneštru koju kuhaju u Dubrovniku. U Zagrebu ima na Dolcu, bude i na Britancu, za druge tržnice ne znam.

  14. #14
    Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    929

    Početno

    A što ću, ko pita, ne skita!
    Nikad čula za tako nešto.
    Jel postoji koji drugi naziv?
    Spadam pod Dalmaciju, a stvarno nisam nikad čula za to.

  15. #15
    Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    napokon sam se vratila doma
    Postovi
    2,930

    Početno

    meni je kuha mm i najdraža mi je kad je napravljena s krumpirima i manistorm šupjotama. volim kad je malo gušća i kad je ustvari to suho meso s raštikom, a ne raštika sa suhim mesom. još ako je dobar buncek u pitanju, mljaaaac.

    btw, ja nikad u životu nisam čula za raštiku dok se nisam udala za hercegovca. a rođena sam u srcu dalmacije tako da raštika i nije baš jelo dalmatinskih gradova.

  16. #16
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja spremam na iste ove načine kao i Joe.
    i obožavam je, nema ništa ljepše nego kad "zelenje" nije ko trulo pod zubima, već uvijek pomalo žilavo.

  17. #17
    kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    SF Bay Area
    Postovi
    3,685

    Početno

    Uh, i ja obozavam rastiku.
    Ako se spremi samo sa dodatkom povrca, na gusto, moze da se kombinuje i sa svim zitaricama i mahunarkama i bude zaista odlicno.

  18. #18
    sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    1,950

    Početno

    ja najviše volim skuhati, ocijediti i kratko izdinstati na češnjaku.

  19. #19

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb, Bukovac
    Postovi
    227

    Početno

    Ima je i na Kvatricu! Moji su susjedi Hercegovci pa kad mi je nesto fino zamirisalo, otisla ja to vidjeti - uzela recept - i sad i mi gustamo (iako smo Zagorci). MOje dijete veli da je to kelj na hercegovacki

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •