Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 199

Tema: Dubrovačko rodilište (II dio)

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    Tko vas može natjerati da primite drip?
    pa eto, mene je natjerao doktor K. i to otvorenu skroz, iako sam mu rekla da ga ne želim (i to sam mu rekla i na pregledu u predrađaoni i poslije na pregledu u rađaoni). I prokinuo mi je vodenjak iako ni to nisam željela...
    A što je najgore i najžalosnije pritom me babica uvjeravala da drip uopće ne boli, da otkud ja znam da boli (na prvom porodu sam 5 sati ležala sa dripom - meni je to najstravičnija bol koju sam doživjela; i ovaj sam put to željela izbjeći).
    A nije bilo nijednog medicinskog razloga da mi uključe drip, trudovi su bili jaki, otvorena potpuno. U slijedeća tri truda sam rodila (dakle i bez dripa bih rodila vrlo vrlo skoro).

Mislim, ja se u tom trenutku nisam imala snage boriti s osobljem i proživljavati najintenzivnije trudove...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da,da! Za dr. K. sam čula i uvjerila se u "krasan" pristup vezano uz bilo što...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dr. Kr. ? Ja sam se nadala da ču ga izbjeći, i srećom jesam. Meni je bio drugi K. i nije se puno petljao, tj. samo sam ga vidjela na prijemu a nije ni progovorio sa mnom ni riječi. Samo je rekao "dlan, u rađaonicu". Kasnije me isto tako šivao bez riječi. A taj drugi K. je uvijek bio u viziti s nekim neumjesnim komentarima.
    Asimon, zašto se tvoj muž nije usprotivio? Naravno da ti nisi imala snage .

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj minići prvotno napisa
    Samo je rekao "dlan, u rađaonicu". Kasnije me isto tako šivao bez riječi.
    Ma,mislim,stvarno...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

On je kao svoje grozno iskustvo naveo jedan par koji je odbio epi pa je žena jaaaako popucala i morali su je šivati 45 min umjesto 15. Ovo mi daje nadu da se ipak neke stvari mogu dogovoriti.

Ja sam odbila epi i šivali su me 45 min. Zasad nisam primjetila da je moj oporavak tekao išta sporije od žena koje su imale epi. Baš me zanima što će reći moj ginekolog kad pođem na prvi pregled.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

asimon, jesi li razmisljala napisati pismo rodilistu? potuziti se na doticnog doktora? on je povrijedio tvoja prava koja imas kao pacijent i koja su ti zakonom zagarantirana.
    znas i sama da, ako pustimo i sutimo, radit ce to dalje i dalje. ako se zene pocnu javljati i buniti se, mozda se ipak, pomalo nesto promijenit.
    sto mislis?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Brianna, kakva su tvoja iskustva s Dubrovačkim rodilištem? Da li ti je to bio prvi porod?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

FELIX potpisujem :D

printemps avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Asimon užasno mi je žao što se tvoje želje nisu poštivale, slažem se sa curama da napišeš pismo ravnatlju.
    mene je više strah osoblja nego poroda

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da, napiši pismo ravnatelju! To će biti izvrsno za njegovu kampanju- možda nešto promjeni i dobije glasove žena, trudnica i majki. A tebi printemps ne savjetujem takav negativan stav prema osoblju. Ima i drugačijih priča od one od Asimon, a takvim stavom sebi otežavaš

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Asimon, zašto se tvoj muž nije usprotivio? Naravno da ti nisi imala snage .
    Naravno da se moj muž usprotivio, oboje smo graknuli da ne želimo drip!
    Kad je babica počela pričati da drip ne boli i otkud ja znam da boli, MM im je odgovorio da prestane govoriti neistine, da je ta praksa po Europi napuštena prije petnest godina. Na to mu je doktor Kr. odgovorio nešto u stilu hoćete li se vi to možda igrati doktora...i zatražio babicu da ušuti. Bila je to vrlo neugodna situacija i ja nisam željela da se nastavi. Zatražila sam MM da ušuti jer u tom trenutku nisam mogla oko sebe slušati svađu, a osjetila sam da slijedi izgon. Čim mi je drip pušten, doktor je otišao i nije ga bilo na samom izgonu.
    Kad sam kasnije razgovarala s MM o tom incidentu, rekao je da se ne može odlučiti tko je bio neugodniji, babice ili liječnik.

Citiraj felix prvotno napisa
    asimon, jesi li razmisljala napisati pismo rodilistu?
    dosad mi to nije palo na pamet, jer sam se osjećala potpuno usamljeno u svojim zahtjevima. Kad sam na tečaju postavila pitanja o kretanju, o dripu i epiziotomiji, ostali polaznici su samo blijedo gledali, baš sam se osjećala kao bijela vrana. Teško se boriti kad si sam. Ali još ću razmisliti.

Citiraj printemps prvotno napisa
    mene je više strah osoblja nego poroda
    printemps , razumijem tvoje strahove. Ne znam je li ovo tvoja prva bebica, ali pozitivan stav je najvažniji. Nadam se da ćeš doći u najbolju smjenu, ja sam imala peh. Isto tako je važno stalno im ponavljati ono što želiš. Iako vjerojatno nećeš uspjeti to 100% i dobiti, vjerojatno će ti bar dio zahtijeva ispuniti. Samo nemoj šutjeti i prepustiti se!

printemps avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Je ovo mi je prva beba,tako inaće imala sam jednu kiretažu u Dubrovačkoj bolnici, zahvat je bio nesnošljivo bolan a doktor mi se nije jednom riječu obratio za vrijeme cijelog zahvata i cijelog boravka u bolnici, tako da otprilike znam kakav mentalitet vlada tamo!
    Što se šutnje tiče ne brini, da mi neko začepi usta ja bi odozada progovorila

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kiretaža ?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja čitam ove bisere...
    na prvi znak trudova žena treba u rodilište, bapske su priče o šetanju u trudovima ili o stajanju doma jer će dijete umrijeti??!!!!!!
    ... i pitam, se jel itko tamo rešeta malo takve izjave i stavove?
    čisto da ih se prisli da obrazlože kako to da su recimo doktori u zapadnoj Evropi podlegnuli tim "bapskim pričama" i već zadnjih tridesetak godina napustili te "moderne i znanstveno utemeljene" hrvatske metode?
    da nije za plakat, bilo bi smiješno kakve to priče prolaze...

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Malo ću opisati tečaj, ono čega se ja sjećam iz 9. mjeseca.

Nama su prvo predavanje održale med. sestre.
    Dosta je dobro koncipirano, priča se o porodu, njezi djeteta, dojenju. Sestre naglašavaju potrebu dojenja na zahtjev, što smatram jako pozitivnim.
    Ali, nažalost, ima i dosta negativnog. Spomenut ću ono što je mene zanimalo i što sam ih pitala.
    Klizma se obavezno radi, objašnjeno je da ona nije samo zbog čišćenja, nego i zbog poticanja trudova.
    Pitala sam ih što je s kretanjem tokom poroda. Odgovor je bio da se to ne prakticira jer treba pratiti djetetov rad srca ctg-om, jer što ako nešto pođe po zlu?
    Na pitanje može li se barem kod drugorotki izbjeći epiziotomija, odgovor je bio da je bolje napraviti epiziotomiju nego popucati.
    Također sam ih pitala može li se izbjeći drip. Odgovor je bio da ću u rodilištu moći potpisati ako neku intervenciju ne želim. (Ja prilikom poroda nikakvu suglasnost o kakvoj pričaju u drugim gradovima nisam dobila na potpis.)
    Na pitanje rade masiranje međice i stavljanje toplih kompresa dobila sam samo :?
    Također sam postavila pitanje imaju li u predrađaoni loptu. Odgovor je bio da još nemaju jer ih je strah da im koja rodilja ne padne s nje.
    Rečeno je i ovo: stolčić također nemaju, ali stol se može podići skoro u sjedeći položaj. (kad sam ja rađala, ne da ga nisu podigli, nego su mi pod stražnjicu stavili i nekakvu spužvu, tako da mi je skoro glava bila niže).
    Smatraju da kada baš i nije poželjna zbog mogućnosti infekcije, a kako bi se u kadi i pratio djetetov rad srca?? Kad sam im rekla da se to može raditi i fetoskopom, odgovor je bio :? i da će se to početi primjenjivati kad uđemo u Europsku uniju, jer će tada rodilje imati više prava...i da naše rodilište nije prijatelj majki nego prijatelj djece...

Drugo predavanje je održao liječnik, također vrlo informativno, ali nekako s naglaskom na patologiju. I njemu sam postavila slična pitanja; dakle, kretanje se ne prakticira jer se ne može pratiti djetetov rad srca, mobilni ctg nemaju, ali je rekao i da se može dogovoriti ako je sve s djetetom u redu, pa svako nekoliko ( mislim 20- min) dopustiti ženi da se da se digne. Epiziotomija se nastoji izbjeći, ali masiranje međice i tople komprese se ne prakticiraju. Kadu i stolčić nemaju.

Uglavnom, sve se može pitati, pa iako sam dobila većinom negativne odgovore, bar sam naglas rekla... Najviše me ražalostilo što su drugi polaznici tečaja samo šutjeli, čak sam imala osjećaj da ni ne znaju o čemu pričamo.

A sad ipak o pozitivnom. U rodilištu je rooming-in (e, da prvo još malo negativnog, kad sam rodila, bebu nisam odmah dobila, iako sam je tražila; malo su mi je pokazali, brzinom svjetlosti prekinuli pupčanu vrpcu i stavili je u topli krevetić). Dobila sam je na prvi podoj tek sat nakon rođenja.
    Ali rooming-in je stvarno 100%, ja sam tražila da mi je ostave preko noći (rodila u 00:45, došla na odjel oko 03:00). Iako im to nije praksa, (tj, neka se rodilja odmori) sestra mi je to dopustila. Radi se o jako dragoj i ljubaznoj sestri Ivani, koja je ponudila da ako bude problema, da će je doći i uzeti, a neka ostane sa mnom preko noći. Tako da se stvarno, osim tog prvog sata i kratkog prvog kupanja na odjelu, upoće nismo razdvajale. Bebe su s mamama u sobama, mame ih vode u dječju sobu na kupanje, prisutne su kod pedijatrijskog pregleda. To je super.

Ali moram još dodati poneku negativnu stvar:
    Kad sam ja bila u rodilištu, provodio se program hranjenja djece na žlicu umjesto na bočicu, što je samo po sebi izvrsno. Međutim, samo su dvije sestre na odjelu u smjeni, i teoretski ne mogu to stići obaviti, tako da su rodiljama poskrivečki dopuštale unošenje bočica na odjel. Imala sam osjećaj da ni same nisu dovoljno informirane o problemima koje donosi hranjenje na bočicu. Jasno mi je da su teška vremena i da je osoblja premalo na broj rodilja, ali također sam imala osjećaj da je većina podrške dojenju samo deklarativna. Ne postoji osoba koja bi rodilju konkretno pratila prilikom podoja, pazila ima li beba dobar položaj i pokazala ispravan...
    Čim bi se pojavio prvi problem, sugerirano je dodavanje nadohrane. (Npr. mojoj cimerici, kod pada djetetove težine, sestra je predložila prvo nadohranu, pa izdajanje, pa tek onda stavljanje djeteta na prsa. Naravno da je žena to i poslušala.)
    U svim sobama i po odjelu su plakati o deset koraka ka uspješnom dojenju; ali malo se toga primjenjuje. Npr. tamo piše da se djeci ne davaju dude ako se želi dojiti. Vidjela sam više rodilja čija su ih djeca imala. Nitko im nije objasnio zašto to nije dobro.

Sad se više ne mogu sjetiti....

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rooming-in je stvarno 100%, ja sam tražila da mi je ostave preko noći (rodila u 00:45, došla na odjel oko 03:00). Iako im to nije praksa, (tj, neka se rodilja odmori) sestra mi je to dopustila.
    znači ti si imala (nakon tog prvog sata) rooming-in, nije da im je to uobičajena praksa

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Asimon prvotno napisa
    Smatraju da kada baš i nije poželjna zbog mogućnosti infekcije, a kako bi se u kadi i pratio djetetov rad srca?? Kad sam im rekla da se to može raditi i fetoskopom, odgovor je bio :? i da će se to početi primjenjivati kad uđemo u Europsku uniju, jer će tada rodilje imati više prava...i da naše rodilište nije prijatelj majki nego prijatelj djece...

nevjerojatno :shock:
    majka i dijete valjda nisu dva međuovisna bića.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Potpisujem Asimon u svemu, ona ima svježe iskustvo, a ja sam na tečaju bila u srijedu. Rooming-in je stvarno 100% a na tečaju su rekli da je moguć i beding-in. Mislim da su se do prije koji mjesec zgražali da mama i beba budu u istom krevetu. I ja sam postavljala pitanja o kadi i stolčiću pa me doktor skoro ismijao, napisala sam da je rekao da nije zgodno primalji i docu u tom položaju Čuj, nije NJIMA zgodno, a jaaako je udobno biti vezan za ctg u ležećem položaju. Pozitivno sam se iznenadila kada sam čula za hranjenje na žličicu, ali me ovo što je Asimon napisala o švercanju bočica razočaralo. Biseri s tečaja: dojite na zahtjev ali ako dijete popije iza podoja xy ml čaja treba uvesti dohranu, vi trudnice s uvučenim i ravnim bradavicama obavezno kupite šeširiće, doji se između 10min i 40min, sve duže od toga znači da je dijete gladno...
    I na ovom predavanju su se osvrnule na ono negativno iskustvo kada je muž u ime žene odbio epi. Naime muž ide sa ženom na porod samo ako se neće petljat docu i primalji u posao.
    Vidim pomake nabolje od 2005. kad sam rodila ali ima tu još posla. Ah, da, čula sam da šef više nije šef, znači dr.B je dao ostavku na mjesto šefa. To mi baš nije drago jer slovi kao veliki stručnjak iako bi žene vezao lancima za ctg.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A tko je šef?

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Cure, malo sam procesljala ovaj topic i buduci da sam i ja rodila u dubrovackoj bolnici i u istoj imala dvije kiretaze evo mog iskustva.
    Sami porod meni nije bio toliko traumatican koliko su me istraumatizirali kasnije na odjelu. Prvo, odnijeli su mi dijete na neonatologiju poslije poroda a da mi nitko nije znao reci zasto :? Dan nakon poroda trcala sam ko mahnita naci svoje dijete i naravno tu su mi popucali savovi buduci da sam imala rupturu vagine. Jedna dr. mi je rekla da se mali nagutao plodne vode pri porodu pa da ce ga zato malo nadgledati a druga u drugoj smjeni mi je rekla da mali normalno guta i dise i kakva plodovna voda nego da maleni ima nakakav cudan osip po kozi. Tri dana su me vozali i tri dana sam proplakala jer nisam znala sto mi je sa djetetom. U medjuvremenu iako sam trazila da cu dolazit svaka tri sata i dojit ga, dale bi mu bocicu tri minute prije mog dolaska, samo zato sto im je bilo lijeno prenijeti poruku jedna drugoj. Na kraju su mi sestre u rodilistu doslovce stiskale grudi da mi se ne upali mlijeko jer sto sam ja kao prvorotka znala da ce mi se upalit ako se ne izdojim....Zbog svega toga prvi mjesec dana mi je izgubio na tezini ali zahvaljujuci patronaznoj sestri I (svaka joj cast) koja mi je dolazila doma i bodrila me da ne odustajem na kraju sam Mihaela dojila do 2.rodjendana.
    Mislim da je velika prednost dubrovackog rodilista sto su bebice sa mamama od pocetka (osim ako vas ne izlude ko mene) ali za prvorotke je dosta stresno i tesko jer nemas koga pitat (osim zena u sobi) ni kako dijete presvuci, kako ga staviti na prsi...jednostavno sestre skoro pa i ne vidis.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj sis prvotno napisa
    A tko je šef?
    Stari šef obavlja dužnost dok ne izaberu novoga. E, sad, je li se nešto promijenilo od prošle srijede ne znam! U petak idemo u obilazak rodilišta pa ćemo vidjeti!
    Bebeto

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    rooming-in je stvarno 100%, ja sam tražila da mi je ostave preko noći (rodila u 00:45, došla na odjel oko 03:00). Iako im to nije praksa, (tj, neka se rodilja odmori) sestra mi je to dopustila.
    znači ti si imala (nakon tog prvog sata) rooming-in, nije da im je to uobičajena praksa
    Uobičajena im je praksa ali žene obično ne žele bebu dok se "malo ne odmore". Vrlo su rijetke žene koje žele odma svoju bebu. Ja sam kao i asimoniznenadila sestre kada sam je tražila odmah jer večina to ne želi!!! Ali čim žena ustane prvi put, obavezno joj donesu bebu, htjela to ili ne.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da. I ja sam slično doživjela. Tražila sam bebu a moje cimerice su to komentirale kao " već su ti je uvalile" :/ Nego Katajina da li još uvijek imaju vježbe i da li se može dolaziti svaki mjesec do kraja trudnoće? Ja sam osobno malo lijena doma vježbati a mislim da bi mi koristilo jer imam strašne bolove u leđima.

yokok

Početno

Ja sam prije 4 godine imala vrlo slično iskustvo kao i bebeto.
    Djete mi je 7 dana bilo na neonatalogiji a da ja ni danas ne znam točno zašto. Prvo je bilo da je teško podnijela porod pa da slabo diše pa onda da nije piškila i što ja znam što sve ne. Kako se mijenjao pedijatar mijenjala se dijagnoza.
    Za svo to vrijeme su joj davali bočicu a da mi nitko nije rekao da je tamo mogu dojiti. Tek nakon tri dana su mi dopustili da se izdajam pa da barem pije moje mlijeko.
    Kad smo došli kući jako sam se namučila dok mi je prihvatia dojenje, ali je onda sisala do prvog rođendana.
    Sve u svemu puno stresa i nervoze a samo zato jer mi nitko nije znao ili htio reći što je s mojim djetetom s kojim je hvala Bogu na kraju sve bilo u redu.

Sad sm opet trudna i za dva mjeseca ću opet vjerojatno u Dubrovačko rodilište.
    Iskreno se nadam da će mi ovaj put ostati u lijepšem sjećanju.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja čitam ove bisere...
    na prvi znak trudova žena treba u rodilište, bapske su priče o šetanju u trudovima ili o stajanju doma jer će dijete umrijeti??!!!!!!
    ... i pitam, se jel itko tamo rešeta malo takve izjave i stavove?
    Pa eto i ja sam se o svemu raspitivala na tečaju i nemam osjećaj da me itko od predavača pri tom izrugivao. Ipak, slažem se s ovim da me ostatak ekipe blijedo gledao i osjećala sam se kao pravi štreber sa svojom fasciklom punom tekstova o porodu i dojenju, statistikama WHO-a i sl. Ostale žene su pitale uvijek i samo o epiduralnoj, a meni se kosa dizala na glavi od njihovih pitanja tipa "a boli li kad se dobiva epiduralna?". Paničan strah od boli, a da se niti jedna nije sjetila pitati kako može pomoći svojoj bebi pri porodu. Pa i bebu to boli!
    Ja ću opet ponoviti da sam bila prezadovoljna tretmanom u bolnici, ali mislim da je jako važno prethodno se informirati o svemu. U bolnicama nema dovoljno osoblja niti postoji navika i praksa pomaganja i objašnjavanja pacijentima (ne samo u rodilištu, već općenito). Zato, naučite prematati i njegovati djecu, čitajte puno o porodu i sve o dojenju i ne očekujte previše pomoći sa strane. Same sebi ćete najbolje pomoći ako se dobro informirate i naučite sve što vas zanima, a barem je danas znanje svima dostupno.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    niti postoji navika i praksa pomaganja i objašnjavanja pacijentima (ne samo u rodilištu, već općenito)
    Ups, malo sam se krivo izrazila, htjela sam reći da nam se bolničko osoblje uglavnom ne posveti na način kako mi to želimo i očekujemo. Najčešće je to zbog manjka vremena, a ponekad fali samo malo dobre volje.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Brianna, kakva su tvoja iskustva s Dubrovačkim rodilištem? Da li ti je to bio prvi porod?
    Da, to mi je bio prvi porod. Puno mi je značilo što je mm bio sa mnom u radjaoni. Nije bilo tako strasno kao sto sam mislila da ce biti cak što više ostala sam ugodno iznenađena. Najvise mi je u biti smetalo sto su svi doktori komentirali to sto sam odbila epi, a najgori od svih je bio dr.K koji je rekao da me sad ne bi trebalo ni zašiti. Sestre na odjelu su uglavnom u redu i spremne su pomoći oko dojenja. Hrana je takodjer dobra samo su male porcije.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja mislim da rooming in jest uobicajena praksa jer su meni donijeli dijete nakon dva sata i vise se nismo razdvajali. U radjaoni smo trazili da ga odmah stave meni na prsa i to smo dobili. Mozda smo samo imali srece s babicom.

yokok

Početno

Bog svima!

Znam da se već dosta pisalo o trudničkim tečajevima u DU.
    Ja bih naime htjela da MM bude sa mnom na porodu a živimo 120km daleko od grada pa nam nikako nije zgodno ići na te tečajeve.
    Tko daje potvrdu o završenom tečaju?
    Iskreno imam jednu prijateljicu koja radi u bolnici pa me zanima da li bi se ta potvrda mogla dobiti i bez tečaja.
    Možda nije pošteno,
    ali to je jedini način da mm bude sa mnom.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Brianna i Yokok svaka cast vasim muzevima (i ostalima koji to zele) sto su uz vas. Moj nazalost nemoze pogledat ER na tv-u a kamoli da me drzi za ruku u radjaoni.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

yokokKada sam ja išla na tečaj još nisu puštali muževe, ali čula sam da nakon tečaja, ne znam točno kojeg dijela, na trudničku knjižicu napišu "tečaj +, suprug+". Ne znam koliko ti to može pomoći :/

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni su napisali na prvu stranu trudničke knjizice nakon obilaska rađaone i rodilišta
    Muz pohađao tečaj.
    Babica me pitala da li će zvati mm, a i on ih je nekoliko puta podsjetio tek toliko da ga ne zaborave uvesti.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj yokok prvotno napisa
    Ja bih naime htjela da MM bude sa mnom na porodu a živimo 120km daleko od grada pa nam nikako nije zgodno ići na te tečajeve.
    Hej, Yokok, pa i ja sam otprilike toliko daleko od Du! Možda smo i susjede... Također me muči to što ne možemo na tečaj
    Ajde javi odakle si, može na pp ako želiš naravno...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mozda da probate doći prvi put kad predavanje drze sestre Suzana i Sabina tj. kad se plaća i zadnji put kad upisuju u trudničku knjizicu da je muz pohađao tečaj.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cure što mi preporučujete,sada sam u 21. tjednu da idem na tečaj odmah nakon nove godine ili da pričekam bar do 30-tog tjedna? Zna netko jel još uvijek tečaj počinje prvom srijedom u mjesecu?
    Hvala

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

čula sam neki dan od meni drage osobe kako joj je rodila prijateljica kojoj nakon 3 dana "nije bilo mlijeka" :/ pa su joj se upalile grudi , da binakon toga dali bebi bočicu, al na to je odmah reagirala "neka Roda" , poludila na njih, svi dobili po nosu i svi su se potrudili oko dojenja, al na kraju ipak nije išlo pa je bebica ipak na boci.

dal treba ovo upoće komentirati?! :? osim što sam se dobro nasmijala na ono "neka Roda" vikala na rodilište

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja tvrdim također iz pouzdanih izvora da u Dbk rodilištu uopče NEMA BOČICA. Malo je čudna ta priča- nema mlijeka a upalile joj se grudi i to u rodilištu gdje su djeca STALNOna prsima, ček i carski rezovi ( u novije vrijeme). A bočice ne davaju nikome osim ako majka insistira, i to samo na žličicu. Čuče ne postoje u Dbk rodilištu. Kome su to Rode dale po nosu? Mami ili nekom drugom

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

slazem se s cibero o bocicama, a cuce donose neke majke i samoinicijativno davaju djeci. cesto jer ne znaju za bolje.

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mareta, mislim da je bolje sto prije, tako su nama savjetovali na tecaju - da stignes odraditi i vjezbe

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cibero prvotno napisa
    gdje su djeca STALNOna prsima, ček i carski rezovi ( u novije vrijeme).
    nadam se da se stanje promjenilo ...naime mene je najvise strah novog cr i nemogucnosti micanja par dana i toga sto sam sina dojila tek 4.ti dan

iako ovaj put bi ipak znala kako se postaviti i traziti da bude drugacije

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj tratincica prvotno napisa
    Citiraj cibero prvotno napisa
    gdje su djeca STALNOna prsima, ček i carski rezovi ( u novije vrijeme).
    nadam se da se stanje promjenilo ...naime mene je najvise strah novog cr i nemogucnosti micanja par dana i toga sto sam sina dojila tek 4.ti dan

nemoj da te bude strah ničega, pa ni c.r jer sam ja svoju Ines tražila već sljedeće jutro da mi ju donesu na dojenje. Sestra mi ju je donjela samo na "gledanje" a kad je vidila da ju i dojim, poludila jer je ne higijenski dojiti dijete sa kateterom i braunilom u ruci. Totalna besmislica, a kad je vidila da ne odustajem pod svaku cijenu (bolova, braunila, katetera...) odustala je i rekla da to radim na svoju odgovornost. Problem mi je jedino bio dignuti dijete, jer sam imala visoki krevet iz kojeg je bilo jako teško ustati, sići i podići se na njega.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ja sam čula da se stanje promjenilo, pogotovo glede cr. Ali ako majka insistira na injekcijama protiv bolova, mislim da je riječ o tramalu ili nešto slično, onda ne dozvoljavaju dojenje 24 sata. Moja poznanica nije željela ništa protiv bolova i donjeli su joj dijete na podoj SAT VREMENA NAKON CR ! Svaki put kad bi beba plakala stavljali su joj na prsa dok to nije mogla sama, negdje drugi, treći dan.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja sam dobivala injekcije protiv bolova, i dojila. stručno- ne znam da li je to bilo ispravno, ali nitko se nije u tom pogledu bunio. meni je bilo puno lakše kad mi zviznu injekciju i onda sam letila i skakutala, inače..... jao meni.
    kažem, ne znam stručno-medicinski da li su štetile djetetu kroz dojenje. :/ mislim da ne!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ja sam pila tablete panadona i rekli su mi da to ne smeta bebi. Moja sestra je alergična na analgetike sve osim tramala, a za njega kažu da "umrtvi" bebu. Ne znam točno ali mislim da nema neke posljedice nego samo trenutno djeluje na bebu a kako, nisam baš sigurna. Znam samo da su rekli da se NE SMIJE dojiti ako se uzima tramal.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

naime mene je najvise strah novog cr i nemogucnosti micanja par dana i toga sto sam sina dojila tek 4.ti dan

Potpisujem, potpisujem.
    Samo ja znam da me sigurno čeka carski i to za 4 dana. Uh, hvata me frka i to jako...Tko kaže da je drugi put lakše?!

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

mama marela, drš´ se!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mareta, mislim da je bolje sto prije, tako su nama savjetovali na tecaju - da stignes odraditi i vjezbe
    Hvala, zbog obveza upišem se krajem prvog mjeseca- bit ću već dobrano u petom mjesecu pa će biti valjda ok. Ma rado bih da upoznam prostor gdje ću boraviti a vježbice zbog bolova u leđima koji se povremeno jave. U zadnje vrijeme kao d aosjetim i da mi malo noga desna i ruka trnu?!

Mama marela držim palčeve :D

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mama marela! Držim ti fige Ne boj se. Nije lakše, kod sc pogotovo, ali bar znaš što te čeka i nekako se psihički spremiš na to. :/

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mama marela, drži se! I, naravno, javi nam se čim budeš mogla!

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mama marela, sretno!!! :D uskoro ces upoznati svoju bebicu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •