-
ODBIJANJE HRANE
MOLIM VAS SAVJET,SIN MI IMA 3 GOD I POČEO JE BITI IZBIRLJIV NA HRANI.KAJ JE DO SADA JEO VAĆ DUŽE VRIJEME NEĆE NI OKUSITI.ISPROBALI SMO SVE METODE AL NIKAJ NIJE UPALILO.PONFRI,JUHU,ČEVAPE,TJESTENINU ČISTU BEZ IČEGA PO NJO BI STALNO JEO I PAR JELA JOŠ SAMO.NEKAJ DRUGO ŽLICOM NEMA ŠANSE DA JEDE.
-
To mi je poznato. Moj ima tri god. imamo isti problem. Ono što je io jeo neće više.Sa žlicom neće ništa. Vodim svaki dan borbu s njim i neznam dalje. Pomagajte...
-
-
ups tek sad vidim da sam u krivoj skupini sorry :/
-
I moja starija je postala dosta izbirljiva što se tiče ručka. Trudim se ne praviti paniku oko jela, to čini više štete nego koristi. Ako neće ručati, neću joj ništa dati za jesti dok ne ogladni. Ako nešto izrazito ne voli, neću joj baš to sad kuhati i forsirati jelo.
Ono što voli "polovično", uglavnom će pojesti kad ogladni.
Voće jede, njoj je povrće problem.
-
Ja vam toplo savjetujem da procitate knjigu "Hura! Idemo jesti" od Jespera Juula.
Vjerujem da ce vam pomoci
-
thx, anchie, i mislila sam je nabaviti!
-
I moj trogodišnjak je počeo odbijati ono što je do nedavno normalno jeo. Za rućak neće gotovo ništa. Variva i čušpajzi nema šanse, prolazi još jedino tjestenina i slično.
Voće jede.
E sad, jel to faza koju, kako vidim, prolazi dosta djece ove dobi ili ima veze sa činjenicom da još doji, a od kad se rodila beba i mlijeka ima više, i on se prilično napoji
pa možda nije gladan.
-
I mi imamo takve probleme, samo što moj sin (4,5g) sjedne za stol, pogleda u tanjur i bez da je probao jelo kaže da mu se to me sviđa i da ne izgleda fino.Kao da jede očima...Već sam pomalo luda od svega, probala sam sve, od nagovaranja, potkupljivanja, dogovora, ucjena, vikanja, ništa ne pali.......
Znam da postoje faze kada djeca imaju smanjenu potrebu za jelom, al me ovo već podosta brine jer ovo traje već cca mjesec dana.......
Svaki dan mi, kod ručka, proleti kroz glava da nije možda bolestan, pa mu pipkam čelo, ispitujem ga jel ga što boli...........
Pomoć :? :? :?
-
Znam da zvuči otrcano, ali to su neke faze koje moramo proći zajedno s djetetom. Mi smo imali krize od 13.mjeseca pa sve do 2,5godine. Bila sam sva jadna, isfrustrirana, skoro da sam i plesala samo da nešto pojede. Jeo je od voća samo bananu, od povrća mrkvicu u juhi, od mesa piletinu i puretinu. Samo se toga sjećam.
I sjećam se da je jednog dana postalo lakše, dijete je krenulo jesti malo po malo. I nije to zbog našeg nagovaranja i daveža, jednostavno mu je nešto kliknulo u glavi.
I sad je izbirljiv, daleko od toga, ali popis namirnica koji jede je puno duži. Sad pokazuje interes i da proba nešto novo što je prije bio SF.
Sad kad se sjetim kako sam se nervirala, bude mi smiješno. Ali, što ćeš, tako to ide.
I zato, sve vi mame i tate kojima klinci ne jedu mogu poručiti samo jedno: Proći će. :D Kad-tad.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma