ja bih jos samo dodala - da odgoj nije samo "sto ce dijete i kada jesti"
Baš to htedoh da napišem. Meni pored glupavih slatkiša idu na nerve mnogo krupnije stvari. Tu mogu nabrojati npr.

- skakanje po bakinom krevetu (B. je alergičan na grinje i prašinu i džaba fraze ''pa dete je, mora da skače'' kad posle toga budemo na Ventolinu)

-zabrane u mojoj rođenoj kući za vađenje šerpi ili garderobe, obuvanje mojih cipela, šaranje po zidovima u njihovoj sobi - to mene uopšte ne tangira dok moja sveki drži vekelu svaki put kako su razmaženi i kako se ''kod mene, bogami, to nije moglo''. A moglo se verovatno skakati po krevetima

- sijaset pametnih u određeno vreme i određenoj situaciji. Kad zagusti sve te pametne se preobrate u još pametnije (veoma često dijametralno suprotne)

Moj Boris je nejedač i po sveki je to jer je loše odgojen. Njegovog brata blizanca sam po toj teoriji savršeno odgojila. Boris je alergičar i to je zbog toga što sam ih, umesto u šetalice, stavljala na pod. Matiji to opet nije smetalo.

Nervira je što ne udarim dete kad pretera. Nervira je što me stoput dignu za nešto za samo jednu kafu. Njoj su sve te stvari posledica toga što sam ja 20 meseci bila sa njima kući - ona je počela raditi 105 dana nakon porođaja i deca su joj ispala savršena (ne seti se pritom da pomene da su ih do navršene tri čuvale čuvalice a ne ona dobar deo dana).

Naravno, nijednom se nije ponudila da ih čuva (i vaspitava) ali mi je time samo olakšala jer sam ionako bila protiv. Ja priznajem da sam po pitanju dece i kuće teška osoba, donekle controlfreak, i bilo mi je jasno da bih u slučaju da mi neko drugi čuva decu samo izazivala sukobe sa dotičnom osobom ma ko ona bila. Hoću sama?-Izvoli sama i ćuti

Ja stvarno ne pravim pitanje oko toga koliko će moja deca biti sa bakama (i dekama naravno) ali ne mogu da prećutim kad ih, kao juče, nakon samo pola sata provedenih kod sveki zateknem sa lizalicama u ustima kako se jure oko trpezarijskog stola a baba sedi i uzvikuje ''pazi slika! pazi cveće!''. I da ne bude da je na tapetu samo sveki - i moja mama je ista priča.

Dakle, nemam ništa protiv da ih bake i deke vole i maze ali dajmo molim vas nekog respekta i meni kao majci koja se svim silama trudi da od njih napravi nešto