[quote="a zakaj.

mene su bake, dede, tete i ostali takodjer percipirali kao posesivnu mamu, do otprilike prvog rodjendana (oba djeteta) - onu koja stalno nosi, doji, klinci se ne zele odvojiti i stalno mamacu.
[/quote]

Možda ću malo off topic,ali s ovakvim sam se stavom susrela već više puta(i od mm-ove rodbine koja je takve kritike upućivala na rč. jedne druge mame u obitelji,al takve su savjete djelili i meni prije poroda,a i od strane moje vl.majke), i to me uvijek nekako ražalosti.
Žalosno je to da ako se majka posveti u potpunosti svome djetetu nekoliko godina života onda je ona posesivna,čudna,loše odgaja,djetetu prognoziraju razmaženost i sebičnost jadnog djeteta....a sa druge strane ako se neka žena posveti čitav život bjesomučnom glancanju kuće do perfekcionizma ili zgrtanju novaca na uštrb vremena provedenog sa svojim djetetom onda gotovo da joj se pišu hvalospjevi "kak je vrijedna,zlato od žene,takve nema nadaleko"(ne kažem da ima išta loše u blistavoj pećnici ili isfuravanju karijere,ak se može uskladiti s odgojem djeteta,naprotiv).Takav stav mi je van pameti.
I to je jedan od razloga zašto neću dozvoliti previše uplitanja u odgoj svog sina-te osobe su imale svoju šansu za odgoj svoje djece,sad je moje vrijeme za to,dragocjeno i nepovratno,i neću dozvoliti da mi ga oduzmu-savjet može(koji ću ja prihvatiti ako je ok),ali uplitanje ne.