...ili kako se već zove. Ne znam da li je već bilo govora o tome, ja nisam našla. Htjela bi kupiti taj toplomjer pa me zanima kakva su vaša iskustva s tim, jesu točni i koji mi savjetujete ( kojeg proizvođača).
...ili kako se već zove. Ne znam da li je već bilo govora o tome, ja nisam našla. Htjela bi kupiti taj toplomjer pa me zanima kakva su vaša iskustva s tim, jesu točni i koji mi savjetujete ( kojeg proizvođača).
Imaš ovdje jedan topic:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...aun+thermoscan
Ja ga imam i nama je ok (ali nije isproban na djetetu, pošto ga nemamo).
Ja ga imam i stvarno mi nije dobar. Mjeriš pet puta za redom i svaki put pokaže drugačije. A ima raspon... od 36-38,5 u par mjerenja :/
Ista stvar, samo se svaki puta iživciram. Po mojem iskustvu digitalni.Smokica prvotno napisa
Ja sam kupila one trakice za čelo i totalno se iznenadila kak je to točno.
Ono, regularac je digitalni obični, al trebalo mi je nešto za po noći, dok dijete mirno spava a meni vrag ne da mira, pa da ju ne budim svako malo da mjerimo temperaturu - trakicu na čelo i super, ona spava a ja mirna daljnih pol sata :D
Smokica, kakve su te trakice? Kao flaster? Nisam za to nikad čula :/
Ima li ih za kupiti posvuda, tj. u svakoj apoteci?
Cure, hvala, ostajem na digitalcu.
Čula sam od sestara u bolnici da nije pouzdan.I ja imam trakicu koja mi dobro dođe za po noći,mada sam već tolko izvježbana da znam kad imaju ,a kad nemaju temperaturu.
Pa ja se sjećam da je toga bilo kad sam ja bila mala, pa sam godinama tražila za Maju i svi me bljedo gledali kad bi pitala za to. Trakica je veličine flastera, nekakva plastična, prisloniš na čelo i za 15 sekundi pokaže rezultat. Ako je N onda nema, ako ima pokaže koliko, ali na okrugli broj. Ja sam našla u Baštijanovoj u Domu zdravlja u apoteci. Vjerojatno sad ima i drugdje u apotekama. Cca 25 kuna, dvije u paketu.
I ja se sjećam reklama sa tim trakicama iz vremena kad sam bila mlađahna, ali nisam to dugo vidjela. Super, baš ti hvala, to mi baš treba.
Cure, raspitujem se stalno za Chiccove toplomjere. Čitala sam o Thermotouch i No touch - prvi mjeri temperaturu ako toplomjer prislonite uz čelo, a drugi navodno bez ikakvog dodira, s 2,5 cm udaljenosti od čela.
Znate li nešto o tome? :?
Pomišljam na kupnju pri prvom sljedećem 'izletu' u Austriju.
Naime, mjerenje temperature mi se pokazalo traumatičnim zadnjih dana - mali ima gripu s povraćanjem i proljevom. Kad mu toplomjer stavim pod ruku, želi se istrgnuti a od guze sam odustala zbog konstantnog proljeva.![]()
ja imam taj za na čelo ( ne chicco) i zadovoljna sam. jako.
Wanda, ima ga u RH za kupiti? Koja lova, cca.?
Chiccov sam našla u katalogu, ni ne znam za druge. :/
Iz očaja bih bilo što samo da ga više ne mučim s mjerenjem.
Pametna odluka.MajaK. prvotno napisa
Meni je digitalni za ispod pazuha najbolji i jedino njemu vjerujem.
Moja curica je bila bolesna prosli vikend i kada smo kuci mjerili digitalnim ispod pazuha,temp je bila par puta 100*f,i jednom 100,8*.Kada smo tisli doktoru tamo u tim usnim izmjerili 101,8*ja sam bila :shock: jer ona uopce nije bila vruca,niti je djelovala da ima toliku temp.Posumnjala sam u tacnost tog top,sada sam se uvjerila nakon vasih iskustava da nije tacan.
digitalnom izgleda riknula baterija, pokazuje po pola stupnja manje pa sam sinoć u 11 mm-a slala po živin. traje 100 godina dok izmjeri... ali valjda ne laže. onom za uho bih vjerovala još i manje.![]()
Ja imam digitalni samsung i vrlo sam zadovoljna.
Ja sam kupila taj "ušni" toplomjer i mjerio je točno kao i živin, ali prvih 2-3 dana, onda je počeo mjeriti po pola stupnja manje i sve tako dok bi pokazao 34,5 kad bi moja cura imala 39,5. Pošto je bio pod garancijom zamjenila sam ga za drugi i potpuno ista priča.
Digitalni imam Toshiba i Samsung i oba dva mjere po pola stupnja manje od živinog, oba su nova i nove baterije. Kad sam se požalila apotekarici kao što je to s toplomjerima, zasula me pričom da je sve to tehnologija senzora i da onda nitko ne bi letio avionom da je to tako nepouzdano, bla bla... Uglavnom, vjerovatno ja ometam senzore, pa se ne bih trebala voziti ni u avionums. ivy prvotno napisa
![]()
Moje iskustvo s digitalnim ispod pazuha je jako loše (iz doba pokušaja mjerenja bazalne temperature) i nakon čitanja upute shvatila sam da točno i brzo može mjeriti samo rektalno ili oralno.
Klincu temperaturu mjerim ovim ušnim i jako sam zadovoljna. Mjerenje je brzo, bez suza (naučili smo ga), iako ne skroz precizno, ali daleko od ovih odstupanja koje vi spominjete. Naravno ako taj toplomjer ne gurnete dovoljno duboko u uho da će mjerenje pokazati manju temperaturu, ili ako vam klinac okreće glavu pa toplomjer pola vremena ni ne bude u uhu.
Naravno, najtočnije i dalje ostaje mjerenje živinim termometrom, ali je neopisivo ugodnije, kraće, s manje suza pa prema tome moguće i učestalo mjerenje temperature ovim ušnim toplomjerom..
(ako je klinac veći možda je moguće mjeriti živinim toplomjerom ispod pazuha.. )
ovaj za čelo sam dobila. prepisujem s naljepnice:
naziv proizvoda: dotory infracrveni termometar
uvoznik: kvantum-tim.d.o.o. zagreb
tel. 3637-453
proizvođač: HuBDIC co.
Jesi zadovoljna?Wanda prvotno napisa
Hvala, Wanda, raspitat ću se.
U Austriji koštaju cca. 50 - 60 eura.
Hi, hiArijana prvotno napisa
i meni nekad digitalac daje čudne rezultate- ispada da se lagano hladim (recimo 35,6 i slično). Izgleda da je vrijeme za zamjenu baterija :?
![]()
Jasna, moj mjeri za 1 sekundu, doslovno, ne može duže sve i da hoćeš. A tvoj? I koji ti imaš?Jasna prvotno napisa
Taj Braunov očito traje kao i garancija.. Po njemu imamo svi temp. 99.99.
. A i dok je "radio" pokazivao bi u tri mjerenja, svaki put drugo. Skroz propala investcija.
Sada opet imamo živin, ali mislimo nabaviti nešto brže, a i ne želim lovit živu po stanu... mada mi ne bi bio prvi put![]()
Malo dizem... Zanima me iskustvo onih koji mjere toplomjerom za uho ima li neka caka kod mjerenja? Tipa treba duboko gurnut ili nekako posebno drzat toplomjer?par puta mi je izmjerio identicno ko zivin, ali par puta mi se desilo da izmjeri 36 a osjetim da mali kuri![]()
Treba ga dobro smjestiti u ušni kanal, da "sjedne". Ne samo prisloniti u uho (kao sestre na Srebrnjaku). Ja malo povučem vanjski dio uha da dobro smjestim toplomjer.
ja mjerim po par puta. u oba uha. nekad mi zna temparatura varirati ali već imam osjećaj kad nije dobro sjeo u uho da mi pokazuje prenisku temp.
ne znam jel pisalo gore već, zna biti veća temp. u uhu na kojem je dijete netom prije ležalo.