Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: kako je pretvoriti u dječiju sobu

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno kako je pretvoriti u dječiju sobu

Pozdrav svima,
    evo molim od vas savjet,pomoć,ideje...
    Naime,vrijeme je da se naš sin prebaci u svoju sobu .Druga soba postoji,ali jedino je mali problem što u njoj već stoji bračni krevet,mali ormar i dva nočna ormarića.Soba je praktički nova,nitko u njoj nije spavao i ja bih je rado iskoristila i nekako prilagodila do to postane dječija soba.Nekako mi se ne isplati sad tu sobu dizat i kupovat nešto novo,bearem još neko vrijeme,jer očekujemo prinovu pa čemo se opet morat drugačije organizirat za koju godinu.
    Mislila sam,stavit ću neke zanimljive zavjese,posteljinu,tapetić pa će to promjenit sam izgled sobe,možda obojat zidove.Dajte mi prijedloge.
    Hvala unaprijed!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo isto na neki nacin u akciji preuredjenja i prilagodbe stana na dvije spavace sobe... pa mozda mogu pomoci

Svakako, ako je soba, odnosno namjestaj novi steta je mijenjati!
    Dakle, ovisi razmjestaj o puno elemenata, sto se vama svidja i kolika je soba, te koliko namjeravate potrositi na prilagodbu!

Ja inace mrzim klasicni raspored: nocni ormarici sa svake str. kreveta i ormar nasuprot - bljak! i onda sa svake strane kreveta staza tepih i ispred kreveta duza staza tepih - bljaaaaaaak !!! I naravno nezaobilazne neke zavjesice - fuj! Naravno soba pokrecena u bijelo

Meni se svidja: krevet do zida, odnosno u jednom kutu sobe! (uza zid staviti neku izolaciju, plocu od stiropora ili nesto takvo).
    Tepihe klasicne izbaciti i staviti tepih s djecjim uzorkom (onaj jeftiniji i tanji, ali da ima ispod gumirano da ne klizi po parketu); nocne ormarice spojiti jednog do drugog i tako se dobije komoda s vecom povrsinom - da se iskoristiti za razno (igracke, odjecu..) i pozicionirati te ormarice ili s slobodne str. kreveta do zida ili ispod prozora ili ... !
    Ormar je tesko seliti i ovisi gdje je i kakav je i ... !
    Slobodan prostor u sobi je super za igranje i moze se popuniti sa recimo onom vrecom od eko koze (ili microfibre) koja je ispunjena stiroporom ili vec nekim sl. materijalom , a ima ih posvuda za kupiti i jako su fora u djecjoj sobi!
    Zidove ako cete kreciti - meni su super zidovi u boji, pitajte dijete koju boju/boje voli!
    U Crticu ima za kupiti one aplikacije za zid (ili cete crtati mozda junake iz crtanih filmova); ja sam u Eleninoj sobi napravila kolaz od samoljepljivih tapeta (razne boje ima u knjizarama za kupiti i jeftine su) - onako sunce sam izrezala i zalijepila....
    Naravno zavjese na Winnie the Pooha (to cemo mi staviti) ili vec koje junake voli ... kupi materijal i eto radosti!
    Razni satovi - veliki na tweety, winnie-a, .... nije skupo ali su super fora na zidu!

Lusteri - djecji, lampica nocna djecja...

I predvidite neki kutak s kutijom ili onim veselim vrecama za igracke!

Eto, mozda sam stogod pomogla..

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mel,hvala punooooo na idejama.fantastično

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

- ima li jos netko neku ideju... i mi smo u fazi uredjenja djecje sobe!
    Takodjer, radi se samo o uredjenju bez kupovine namjestaja, dakle ne velika investicija

Pa da pitam, za zavjese ona eee... kako se to zove 'vjesalica' za zavjese (mama bi mi sasila zavjesu od kupljenog materijala), jer trenutno je na tom prozoru ona uredska pvc zavjesa! Pa ne znam sve nacine kako se zavjesa moze staviti? Nesto jednostavno bi u svakom slucaju, prozor ima roletnu i onu veeelikuuu ruznu kutiju s unutarnje str. prozora pa sad neznamo kako te zavjese staviti? A, zamjena prozora ne dolazi u obzir!!!
    Ima netko prijedlog?

I da pitam jos... stavili bi na zid pluto ili stiropor ploce (krevet i kinderbet ce biti do zida - a, jedan zid je vanjski pa bi neku oblogu da ne bude hladno! Je li netko nesto takvo stavljao...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

namještaj, kad je već dobar, je šteta dirati ali ti zato ostaju sve površine oko namještaja... i pomoćni namještaj naravno... šarene kutije za igračke, zidovi u bojama, neka cool vješalica na pol vrata (di je dijete može dohvatit), planeti s plafona, vreće za sjedenje, ako imaš ogledalo neke sličice za staklo po kutovima (imaš one boje za staklo)...
    za dijete je važno da u sobi ima gdje smjestiti sve one svoje rekvizite(da ti ne bi padala po kući preko njih) u vidu rošula, skejtova, romobila i igračaka (ako nemaš drugu spremu za to).. zatim prostor za učenje i prostor za odmor...
    važno je da može neometano prolaziti kroz sobu (bez da nogama tuče o rubove namještaja ili zidove) i da ima dovoljno svijetlosti i zraka...
    a ako namještaj nije baš lijepe boje i želiš ju promijentiti
    drveni obrusi i prefarbaj u neku boju
    mediapan i ivericu obloži cetifiksom...
    i znaš šta je najbolje od svega... u dječjoj sobi možeš napraviti bilo šta a da ti nitko ne kaže previše je boja.,....

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mel...
    imaš kupiti debeli stiropor ali djeca to znaju iščačkat prstićima... kod moje prijateljice je debelo pluto a preko njega neka ludo bojana tkanina... baš je digla cijeli zid...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

imaš u bauhausu kupiti spužve različitih debljina.
    pa kupi neku koja ti debljinom odgovara, obuci je u tkaninu u boji, našij džepove ili aplikacije... kako ti mašta proradi.

što se tiče zavjesa, jako je zgodno, umjesto onih trakica na koje se inače vješaju, vezati mašne i tako ih objesiti. ne moraju biti ni mašne, nego ostaviti kraće trakice pa da komadići materijala strše u zrak. i može svaki biti u drugoj boji, a zavjese, naprimjer, bijele.
    a i prekrit će ti kutiju.
    koju možeš oslikati.
    ili iznad nje montirati malu karnišu, pa staviti tridesetak centimetara šarenog nabranog (a može i ravnog) platna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pluto obuceno u platno 8)

Kutiju od roletne definitivno cu ukrasiti necime, super ideja
    Ma prozor je ogroman, pa cemo vjerovatno neku karnisu staviti na zid iznad kutije
    Samo bih ja neku djecju karnisu? Mislim neku veselih boja, da nije ona klasicna drvena jednobojna...
    Di toga ima, mislim po vecim centrima ?
    Bauhaus nema u RI ! Ima li Pevec?

Ili ipak da posjetimo specijalizirani ducan ? Cijene otprilike karnisa duzine cca 1,5m? Da li se posebno placaju one alkice i kvacice za vjesanje zavjesa?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi imamo bijelu, drvenu, za dječju sobu.
    Ako ćeš zavjese vješati na petljice ili mašnice, ne trebaju ti alke.

ja ne bih pluto oblačila u platno, preskupo je da bi ga se skrivalo, a i to je materijal koji treba disati.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Čim obojaš zidove (meni je super kombinirati dvije,tri boje,dva zida u jednu,dva u drugu),staviš dječje zavjese,ubaciš unutra igračke,soba će odmah dobiti drugu dimenziju.A od svega ostalog da se napraviti svašta.Ormar možeš olijepiti samoljepljivim papirom(izgleda super,prijateljica mi je to radila),ako voliš crtati na zid iscrtaj par likova iz crtića, šarenu posteljinu na krevet, raspored napravi takav da dijete ima dovoljno prostora za igru.Već je netko spomenuo,staviš krevet uza zid,ormariće spoji i stavi sa strane a na slobodni dio sobe ubaci tapet ili podne puzle di će se moći igrati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala za tip sto se tice pluta

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •