Za ove iskusnije..Koliko cesto trebam kupati bebu od mjesec dana?![]()
Bojim se da to ne bude ni precesto ni prerijetko..Jel ima neko pravilo?
Za ove iskusnije..Koliko cesto trebam kupati bebu od mjesec dana?![]()
Bojim se da to ne bude ni precesto ni prerijetko..Jel ima neko pravilo?
ja sam svoju djecu u toj dobi kupala svaki dan bilo zima ili ljeto. Tad su još mali, koža im se još masti, pogotovo po preponama, između prstića i kosa. Definitivno svaki dan.
Ja kupam svaki drugi dan i to je čisto dovoljno. Pa nije beba fizički radnik da je treba svaki dan ribati :/ . Mojoj Hani se koža ne masti. U pravilu je tako maloj djeci koža često suha a svakodnevno namakanje u vodi je još dodatno isušuje. Da je ljeto i jako vruče kuplala bi je svaki dan jer bi se više znojila, a ovako stvarno nije potrebno.
uuu, ja sam kupala puno rjede, ovisi o vremenu vani. ako je bilo vruce svaki dan, a ono jesen zima smo nekad znali i jednom tjedno, tako nesto.
ispravak mislila sam suha a ne masna koža, i baš iz tog razloga perutanja kože ja sam ih kupala svaki dan i mazala kremama.
pa upravo kad je koža suha treba izbjegavati česta kupanje, a pogotovo kupanje bilo kakvim kupkama, sapunima i slično.
beba nije fizički radnik, ali s obzirom da tako mali imaju i do 5 stolica dnevno i puno piške mislim da nije loše kupati ih svaki ili svaki drugi dan, pa bar da lijepše spavaju... Svako od nas zna što su blagodati vode, mislite da oni neznaju?!
pa ne moraš kupati cijelu bebu zbog mokraće ili kakice.
ja margitu kod svakog mijenjanja pelene operem pod mlazom vode i ne vidim potrebu da ju kupam svaki dan
Dok su mali do 6 tjedana kupala sam ih svaki dan a poslije ne. Imali suhu ili masnu kožu meni je to nepotrebno.
Po meni je dovoljno svaka 4 dana ili 5.
Znam nekoliko mama da kupa djecu svaku veče, bilo ljeto ili zima.
Ljeti normalno da se djete osvježi ali zimi :shock: od čega.
Mislim kao i Lutonjica kod svakog mijenjanja pelene osvježiš guzu i to je to.
svatko ima pravo kupati svoju djecu kad hoće i koliko hoće. Ja sam samo izjasnila svoje mišljenje. Isto tako mislim da se svi možemo složiti da se poslije kupanja ili tuširanja bili veliki ili mali osjećamo bolje, bolje utonemo u san.![]()
e da si imala dijete kao moja zara, ne bi tako mislila![]()
Matej se kupanjem samo razigra, jedva ga izvučem van iz kade.
Tako da nije baš da svi bolje utonu u san nakon kupanja. Za mene to vrijedi, za njega ne.![]()
Mislim da nema pravila koliko često treba kupati dijete, uostalom vidiš po odgovorima. Ja sam ga kupala svaki drugi do treći dan, nekad i četvrti. Po ljeti svaki dan, nakon plaže.
Svaki dan tj. vecer. U pocetku, dok mu se koza jos jako ljustila samo s vodom, kupke sam pocela dodavati s nekih mjesec, mjesec i pol.
On toliko obozava kupanje da mu to nebi htjela ni jedan dan uskratiti.
Istina, razigra se ali i izmori.
![]()
Zahvaljujem![]()
Mah, malo sam bila zbunjena nakon mamine price da je ona mene kupala svaki dan 40 dana. Ja sam uvijek mislila da to ide rjedje :? No, i to bi mi bilo OK da ne stanujem u kuci koja mi izgleda onako prilicno posvjeza :/ Pogotovo u ovim hladnim danima. Jeste, zagrijem ja dodatno bebin prostor (na kraju se svi kupamo-mi zbog vrucine), ali mi se opet cini da odnekle osvjezava. Helem, velika razlika u odnosu na stan
![]()
Stoga se bojim kupati bebija cesto, gore mi da se isprehladjuje..Pa, ako se to ne mora svaki dan, ja radije ne bih.
Hvala puno![]()
ja svoje cure kupam svaki dan. starija kćer je toliko aktivna preko dana da mi je nezamislivo da je ne okupam. mlađu kupam jer nam je to ritual pred spavanje. u toploj kupki se opusti, i onda spavanje. meni je nezamislivo da ih ne kupam svaki dan.zato se kaže "koliko ljudi, toliko čudi". svatko od nas radi kako misli da je najbolje za njegovo djete.![]()
ja svoje cure kupam svaki dan. starija kćer je toliko aktivna preko dana da mi je nezamislivo da je ne okupam. mlađu kupam jer nam je to ritual pred spavanje. u toploj kupki se opusti, i onda spavanje. meni je nezamislivo da ih ne kupam svaki dan.zato se kaže "koliko ljudi, toliko čudi". svatko od nas radi kako misli da je najbolje za njegovo djete.![]()
Jednom tjedno, jednom u desetak dana, kosicu smo oprali jednom u ovih pet tjedana i to tako da smo je prebrisali vlažnom krpicom. Isključivo voda. Stariju smo isto tako - dok nije natrljala blitvu u kosu.
moj malac ima 7 mj i kupamo ga svaki ili svaki drugi dan. prosjecno tako nekako. naravno da prosjecno znaci da ima i par dana kontinuirano za redom kao i rupa od 3 dana. kupamo ga s par kapi masl. ulja. a redoviti smo recimo zato sto smo skuzili da mu ta rutina daje do znanja da je vrijeme za dugo, nocno spavanje. i kad zaredamo par dana, jako je kretko uspavljivanje a kad preskocimo onda se sve posemeri. a to se redovito dogadja kad imamo goste ( a cesto ih imamo) i onda bude svega nakon par dana. mucenje i nama i bebi.
Ja sa ga kupala svaki dan, ali sam vidjela da mu to ne odgovara koži i onda smo prešli na 2xtjedno kupanje, svaki dan mu prebrišem krpicom lice, pregibe i u vodi isperem guzu. Inače bilo mi je jako krivo jer se obožava kupati, ali jednostavno smo morali smanjiti radi zdravlja.
ja sam svojukupala svaki dan u kadici ali tek nakon dva tjedna ( do tada samo sa gazicom ), ona je uživala u tome ( i danas obožava kadicu ) a i mi skupa s njom :D, u vodicu sam stavljala parafinsko ulje a kasnije i komercijalna (nisu joj smetala ) tako da je nisam morala mazat, guzu sam joj nabrzinu oprala gotovo svaki put kad bi se pokakila ( bilo je ljeto pa to nije bio nikakav problem )
Jucer smo MM i ja po prvi puta kupali naseg malisu sami :D Do sada su to radile nase mame![]()
Sljedece me zanima-za ove koje to rade svaki dan: Kako stignete svaki dan? Pored svih ostalih obaveza, fizicki... :?
E sada, moze biti da je do mene, stoga sto mi je ovo tek prvo kupanje, zbog neiskustva..Naime, kod nas je to sve skupa potrajalo citav sat :shock: i na kraju smo oboje bili preznojeni i iscrpljeni![]()
Priprema, kupanje, mazanje, oblacenje, spremanje onog haosa ( :shock: )...
Jel kupanje komplikovano?
Mi se ne kupamo uopce.
Ali se zato tusiramo i to bas svaku vecer.
Takodjer, nakon svake pelene peremo guzu samo pod mlazom vode.
Tusiramo se jer to definitivno manje isusuje kozu a i manja je sansa da beba dobije urinarnu infekciju.
Niti ja se ne kupam svaku vecer (nego samo ponekad, za gust) vec se tusiram (svaku vecer) tako da mi je ok da takvu "naviku" ima i moja M.
Petunija, i meni se činilo da nam kupanje, odnosno sve oko kupanja, dugo traje, ali brzo se ufuraš i navikneš.![]()
OTkoksy prvotno napisa
koksy, jel tvoj maleni imao ono urinarac?
meni je to kupanje bilo vrijeme za opuštanje, kako meni tako i njoj, naravno da smo nakon par mjeseci prešli na tuširanje nabrzaka, a sada se kupa par puta mjesečno, inače se tušira, najviše radi toga što mi se gadi i sama pomisao da se popiški u kadicu a onda pije tu vodu ( to joj je očito zabavno:? )
Ja svoju curu kupam svaki dan otkako se rodila a sad je skoro 7mj. Ne znam da li smo preskočili možda 3 puta i to isključivo radi gostiju.
Obožava se kupati i nekako to nam je već navika prije spavanja i nama i njoj.
pa moram priznat da kad se kupa puno brže zaspi i spava ko top cijelu noć
![]()
mi smo razmišljali da ga kupamo rjeđe jer isto mislim da u ovo vrijeme nije potrebno baš svaki dan, ali s obzirom da smo osjetljivi na spavanjebojim se poremetiti bilo kakvu rutinu u vezi toga. tako da nismo nikada preskočili kupanje.
ali to kod nas kratko traje - u vodi je max 10 minuta, a ukupno od skidanja do kraja oblačenja i trpanja u vreću prođe max 20 minuta. MM se totalno uvježbao, a ja asistiram![]()
još se ne igra u kadici, tek mu je sada postala zanimljiva patkica/termometar, a da će se popiškiti mi nikada nije ni palo na pamet![]()
Kupam djecu dvaput tjedno, kosicu peremo jedanput tjedno.
Prije sam ih kupala svaki dan i bili su više bolesni.
Sada smrde, ali su zdravi.![]()
Kupam ih sama, jednog po jednog u kadici, a poslije i meni treba kupanje.
ma skužila sam na kraju da se njoj piški čim vidi vodu, tak da prije nego je stavim u kadicu pustiv vodu da vidi kak curi pa joj se odmah onda piški![]()
sve ovisi o tome kakvu beba ima kožu
svakodnevno kupanje svakako nije potrebno (dovoljno je oprati guzu), 2-3 puta tjedno je ok
ako beba ima suhu kožu ne smije se kupati svaki dan a posebno ne u kupkama
Ja ga kupam dva puta tjedno, redovno ga perem kada mijenjam pelene i mislim da je to dovoljno..
mi se kupamo svaki dan jer jako bljuckamo i imamo rijetke stolice pa moramo.....nekad kad baš nismo jako zamazani preskočimo
mislim da je to individualno od bebe do bebe i od mame do mame....
mama zna najbolje što paše njenom djetetu
mi nismo imali problema s kožom tako da smo mogli uživat u kupkama![]()
Ja sam jedino Zorku kupala svaki dan. Otkad se Jasena rodila smatram to nepotrebnim i pretjeranim. Sad ih otusiram svaka tri-cetiri dana, guze i pikice se peru svaki dan, kosa se pere jednom u desetak dana.
Jeleni guzu operem pod mlazom vode nakon svakog skidanja pelene, ostalo po potrebi. MOja Jelena isto ima problem sa povremenim osipima i suhom kozom pa mi je dr rekla da je ne perem previse.![]()
Ja kupam svaki dan i nema preskakanja (niti zbog gostiju). Meni je gušt gledati ga kako uživa, a i sada se već naučio pa odprilike kad je vrijeme za kupanje postane nervozan.
Cijela procedura traje oko 45 min. al zato što ja uživam u svemu pa odugovlačim. Poslje se zna da slijedi cickanje i spavanac
.
Dolutala sam na ovu temu jer sam htjela pitati gdje kupate kikiće. Mislim male. Luka ima 3 mj. i imamo onu kadicu na stalku što ide na kadu. Jako mi je to praktično ali nažalost kadica je 60 cm a Luka je već 63 cm.pa kad ispruži nogice.Gdje god sam gledala kadice - premale su,odnosno namjenjene ili za manju dijecu ili za one koji već sjede, a da ga kupam u velikoj kadi nekak mi nema logike a nebi to ni moja kičma izdržala
.
Jeste gdje vidjele za kupiti one kadice kak su nekad bile. Očito su djeca prije bila veća :? :/
bilo je u getrou izvrsna kadica, onako staromoda (doduše ima winnie the pooha) - ja imam takvu, i još uvijek kupam svog čovjekića u njoj. ogromna je, i ne mogu je dignut iz kade, al u kadi ga i kupam, pa nekako izvrnem vodu... - jel te takva kada zanima?
Ma da to sam nešto i ja vidjela u katalogu i piše 100 cm. Ja se poveselila kad mi šogorica veli ''Ma to ti je gornji dio 100 cm a dolje ti je opet premala'' i ja odustala. Ma sutra odmah idem vidjeti! :D
Hvala![]()
![]()
Ja sam baš jučer kupila kadicu Disney u Getrou za 100 kn i onaj umetak (da beba može sama ležati) za nekih 80-ak kn. Kada je super i stvarno velika.
mi smo ju negdje do 3-4 mjeseca kupali u tummy tubu, onda smo prešli u veliku kadu, a ona je nakratko ležala na onom medvjedicu iz TL. s 5-6 mjeseci je vec bila bez ikakvih dodataka u velikoj kadi
super je tummy tub. frendovi su kupali malu u onoj kaci od kiselog zelja, mala je uzivala. ja nabavljam tak nekaj za malu sigurno. lut, di ima tummy tub za kupiti?
Je, pa ne mislis valjda da je od kupanja? Uostalom, dijagnoza je neurogeni mjehur tj. mjehur koji se ne prazni do kraja pa su urinarci cesti.Lucija Ellen prvotno napisa
mi smo karla u početku kupali svaka 3-4 dana i tako isto danas jer ima jako suhu kožu i ne preporučuju nam da ga češće kupamo iako se on obožava kupat i uživa
Mi se nikad nismo prali svaki dan. Kod nas je na početku bilo 2xtjedno, a sad kad smo veliki 1xtjedno. Naravno da poslije svake pelene pobrišemo guzu i obavezno peremo rukice i lice.![]()
Mi čemo se i dalje kupati svako veče ali nažalost sa skvrčenim nogicama- bila sam u Getrou i mala nam je kadica. Je ona velika al mi se kupamo na ležečki i prekratka nam je
![]()
na kojoj temperaturi vi kupate mališane? je li mjerite onako s rukom ili imate termometar?
ja kupila patkicu-termometar prije rođenja mališana jer mi bila slatka, pa tako i ostalo do dan danas, a dečkić se sada i igra s njom. uglavnom, kod nas voda bude na oko 35 stupnjeva (ili kako piše na patkici 'kinderbad')
Mi mjerimo na termometar od početka (tata nam slaže vodu).
A temp slažemo malo iznad 37.Negdje između 37 i 40 stupnjeva. Nema mi logike niže kad je temp. tijela 36,5.