Drage Rode!

Bas sam pogledala kada sam pisala zadnji puta i vidim da je to bilo - lani! I nono je rekao da na Rodi pitaju za Leonardu, a ja nikako da se ulovim i napisem par crtica.. Pa onda.. da nadoknadim!

Od zadnjeg javljanja i prvog snijega u Labinu, Leonarda se iz sanjkasice pretvorila u pravu skijasicu! Bili smo na skijanju par puta i uz ucitelja je odmah savladala pocetak, tako da smo baby stazicu pred kraj odrađivali bez greske!

Proljece je proslo skolski, radno i marljivo, a Leonarda je prvi razred prosli tjedan zavrsila sa 5.0! Prilicno je ponosna na ovih 'nula' i svima to obavezno naglasi. Kada mi je rekla na je prosla sa pet NUUULA bila mi je tako smijesna pa sam je zezala da sta to znaci da je imala polovicu petica, a polovicu nula u skoli? I pokusava ona objasnit i govori da su to sve petice, a ja i dalje zezam da kako onda moze biti nula na kraju. I onda je stala i zasutila i onako u izdahu sva zabrinuta rekla: ma joooj, kako da ti sada to objasnim??? Ali onda ju je nona spasila i sapnula da se to kaze i pet cijela pa se izvukla.

A kako je nasa pametnica temeljita u skoli, a pogotovo zadacama, evo i jednog primjera. Svi je ucimo kako mora biti uredna i ne brzopleto raditi stvari jer se onda lako pogrijesi i mora brisati pa biljeznica izgleda jako neuredno. I tako je jedan dan dosao cio u skolu i uciteljica prica kako je Leonardi dan prije napisala u biljeznicu neuredno i rekla da napise ponovo. I sta je Leonarda napravila? Pobrisala sve, zajedno sa tim 'neuredno'(!), i ponovo napisala zadacu. I uciteljica pregleda i pita gdje je ono sta je ona napisala? A Leonarda ni pet ni sest nego: Pa rekli ste mi da mora biti uredno pa sam SVE morala izbrisati, jer nebi onako lijepo izgledalo!

I tako dok nas velika slatkica uveseljava, mi cekamo i cekamo da vec jednom dođe to ljeto i da krenemo konacno na mooore!!!

Puno pozdrava i zagrljaja od Leonarde i svih nas!