Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Dojenje, trudnoća, potencijalni tandem?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Dojenje, trudnoća, potencijalni tandem?

Oj!
    Evo 21 tjedan trudnoće je iza mene. P jos uvijek dojim. Barem dva put dnevno (ujutro i navecer). Nekad me zna traziti i preko dana. To nam se pocelo dogadjati zadnjih 2 tjedna, ali joj tad preusmjeravam paznju na nesto drugo jer ustvari imam sljedeci problem. Naime, mene jos uvijek dojke bole tijekom podoja. Bol se pojacava s duzinom podoja. A nakon podoja znam osjecati zarenje u bradavici. Mislila sam da je mozda soor, al ne vidim znakova ni kod sebe ni kod P.
    Sto se zbiva? Jel to uobicajeno u trudnoci? Do kad cu osjecati tu bol/osjetljivost bradavica?

A sad jos nesto. Muci me ideja tandema. Jedan dan sam sasvim ok s tim da cu se mozda zateci u tandemu, a drugi dan me hvata panika i pri samoj pomisli na tako nesto. Procitala sam mnoga iskustva mama tu na forumu koje su dojile tandem i cini mi se da je fakat tesko. A bome ni okolina mi bas ne pomaze sa svojim komentarima tipa: 'Ma nemoj biti luda, slomit ces se psihicki. Bit ce ti nepodnosljivo. Ovo starije dijete ce ti biti stalno na cici od ljubomore. '

Inace danas sam kao u dobroj fazi i mislim si ako treba tandem bit ce tandem, al kad me uhvati frka, uff...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drzi se faze u kojoj si danas. Koliko je tesko, toliko je lijepo. Ali, ne mora tesko biti. Tudja iskustva je lijepo citati, ali to ne moraju biti i tvoja iskustva. PRedlazem da se ne opterecujes previse. Ako bude problema, javi se kad do toga dodje pa cemo razglabati.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tnx
    A glede sadasnjeg dojenja i trudnoce i osjetljivosti bradavica?
    Do kad je bolno?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i mene je jako boljelo dojenje u trudnoći, mislim da već u drugoj polovici više nije.
    što se tandema tiče- ako imaš riješeno da ti spava starije cijelu noć (tj. da ne traži cicu, nemaš zašto brinuti, mislim da je to jedina prava frka u cijeloj priči

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo i ja sam 21 tjedan trudna i dojim Grgu,za uspavljivanje dnevno i noćno i ujutro.Bradavice me bole baš kako ti opisuješ,i ja mislim da je to zbog trudnoće.Kad počne to je katastrofa onda je malo bolje dok cicka a poslije dojenja me isto tako žari i pecka,grozno.I onako kao da mi se stisnu,kao kad se naježiš i onda me užasno bole.
    A za tandem,ne znam kaj da ti velim i ja sam puno razmišljala i imala negativnih komentara ali sam si složila to sve u glavi i tjeramo dalje pa kako bude.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj MamBa04 prvotno napisa
    Tnx
    A glede sadasnjeg dojenja i trudnoce i osjetljivosti bradavica?
    Do kad je bolno?
    Mene do kraja trudnoće: plus još neka nervoza ako bi se podoj odužio. Čim sam rodila svi ti simptomi su nestali i grudi su mi sad "normalne".

Mi smo u trudnoći također smanjili na 1-2 podoja dnevno i sada to pokušavam zadržati na istoj razini - i to ti onda nije neki bed. Malo je čudno držati jedno veliko i teško dijete u krilu, a onda ti je ono malo k'o perce lako , ali fakat takav tempo ne iscrpljuje. Često "pregovaramo" kada ćemo cicati (je'l prije spavanja, poslije kupanja, sad odmah i sl., pa onda ja procijenjujem kada mu stvarno treba, a kada bi se samo mazio). Puno mi pomaže to što nismo po cijele dane skupa (preko dana je kod bake) - inače mislim da bi se on lako vratio na X podoja dnevno.
    I meni ide na živce kada Gabrijelu govore da više ne bi trebao dojiti i sl., a njemu je to tako fino ("Fina cica") i veseli se svakom podoju k'o mali pas kada vidi kost! Ali vidim da mu to treba, tih naših par minuta zajedno bez Gregora, kada ima moju pažnju usmjerenu samo na sebe. Da smo ranije prestali s dojenjem morali bismo opet naći to neko "naše vrijeme" upravo da se ne bi dogodila ljubomora na mlađe dijete.
    Sretno vam bilo, što god odlučili!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja u trudnoći nisam dojila jer Lara nije bila baš zainteresirana iza prvog rođendana...
    kad je krenuo tandem (Hana 10 mjeseci, Lara 2,4 godine) bilo mi je i više nego čudno ali iz dana u dan sve ljepše a njih dvije su se posebno povezale za cijeli život

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Maxi ne kuzim. :? Tvoja starija curica nije dojila tijekom trudnoce niti prvih 10 mjeseci zivota tvoje mladje curice a onda je opet pocela dojiti. Kako je to moguce ? Zar nije izgubila refleks sisanja? :shock:

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Joj,Oli,sad si me utješila da su ti prestali ti simptomi kad si rodila jer i ja poživčanim kad ovaj dugo cici.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja se vec pomalo privikavam na ideju tandema
    okolina pada u nesvijest :kez:

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja jedva cekam dojenje u trudnoci( zbog trudnoce) i tandem!!! :D :D

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    ja u trudnoći nisam dojila jer Lara nije bila baš zainteresirana iza prvog rođendana...
    kad je krenuo tandem (Hana 10 mjeseci, Lara 2,4 godine) bilo mi je i više nego čudno ali iz dana u dan sve ljepše a njih dvije su se posebno povezale za cijeli život
    i mene ovo zanima...nakon koliko vremena dijete zaboravlja? :/

i jos me zanima ima li mama koje su davale da dijete cica u trudnoci, iako mlijeka nije bilo...

takvo navlacenje bradavice meni je n o c n a ... m o r a !!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

gricnula me možda u prvih par minuta

manja me čak više grizla nego veća

možda nije zaboravila jer nikad nije imala nikakvu vrstu bočice (duda, kljun) nego je dudala pa pila samo iz čaše

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •