Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 87 od 87

Tema: koje kasice dajete?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

od voća ti, osim staklenki, preostaju samo jabuka, banana i kruška (od koje si odustala).
    osim riže, možeš mu dati i kukuruzni griz ili palentu pa povećavaš broj kombinacija.
    a što se tiče povrća, igraju ti i mrkva i tikvica.
    i slobodno mu kapni maslinovog ulja!

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

a od toga i tikvice su bog zna odakle.
    jel gadno mjesat npr jabuku i palentu?
    a kruske sam bas gledala i tvrde su ko kamen...kad tu sad nema nego konzum.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nije gadno, dapače. sve žitarice su neutralnog okusa pa ih slobodno možeš kombinirati s voćem.
    andrejček obožava tikvice pa mu ih kupujem, a i vodenaste su pa su jako dobre za kombiniranje sa puretinom/piletinom koja je ubibože suha.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

a gdje uzimas tikvice? mi sad dolazimo u zgb za dan-dva...pa da vidim odmah koja je situacija sa hranom.
    i inace kako idete sa klincima u npr getro kad se ne smije kolica a moj mali ima tek 6 ipo mjeseci pa ga ne mogu stavit da sjedi u ona njihova a za maramu ili kenguricu mi je pretezak.

lidac2004

Početno

kako ne smiju kolica?
    zadnji put kad smo mi bili malena je bila u autosjedalici-nosiljki ali je bio jedan par sa bebom u kolicima i niko im nije nista rekao...

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nemam pojma cini mi se da sam negdje bila procitala da ne dozvoljavaju zbog vilicara.
    znaci u auto sjedalicu pa furate u shoping kolicima?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sve povrće kupujem na placu, našem lokalnom - kvatriću
    u dućanima je oduvijek isključivo na rukama, razgledava police i vrišti od oduševljenja
    pa koliko ti je težak markić, andrejček se još uvijek ponekad nosi u marami a ima 7,5 kila

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ne pitaj, skoro 11 kg.
    stasno je tezak i plus sta ne moze stajat mirno na rukama nego se izvrce, okrece i radi sva cuda.
    i mm se tesko nosi s njim a meni su ledja u komi jos od trudnoce i dobivenih kg.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ne pitaj, skoro 11 kg.
    stasno je tezak i plus sta ne moze stajat mirno na rukama nego se izvrce, okrece i radi sva cuda.
    i mm se tesko nosi s njim a meni su ledja u komi jos od trudnoce i dobivenih kg.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Lu prvotno napisa
    ne pitaj, skoro 11
    Stvarno impresivno :shock: Luce ima oko 7 kila, nosim je, neće u kolica - mogu samo zamislit kako će bit s 11 kila, ne smijem se više žalit da mi je teško nosit Inače nama je jabuka centralna namirnica: skoro svaki dan je jedan obrok. Super je kombinacija jabuka i skuhana cikla koju sad imaš na placu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

wow :shock: mi smo perolaka kategorija

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ti si rekla da si dzepna venera...da vidis mene znala bi zasto mi je mali takav
    fakat je jako tezak, ja se ponekad malo i brinem iako govore da na majcinom mlijeku ne moze bit dijete debelo, a od drugoga je pojeo u zivotu malo rize i jabuke...zanemarivo.
    mislim da je to zato jer je po noci stvarno grozan i na kraju ispade da po noci posisa koliko i po danu...sta na kraju znaci da jede duplo.
    a nista drugo ga nocu ne umiruje.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

a nama je cikla tek za mjesec dana, Luce je starija. mali mi je zderonja na mene...jadan on nece mu bit lako u zivotu! - rece mama i ode po jos jedan kolacic!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a misliš da mi noću ne pocicamo više nego danju, ha?!
    šlaufići će mu se istopiti kad počne laufati naokolo, ne brini... samo vi cikite!
    dobiti ćemo po nosu za zachatavanje...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

a nama je cikla tek za mjesec dana
    Nema je u tablici,ali sam na forumu pronašla info da je u rangu sa mrkvom. Lu je odavno njopa. Sad više ni ja ne znam :/

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam se ravnala po tome, andrejček je često jede i jako je voli - finooo, slatkooo!

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

pa ja se bas mislim sta bi mu mogla dat...sa povrcem je situacija bolja nego s vocem u ovo doba godine.
    ja sam gledala tablicu dohrane samo iz sretne bebe, a nije ni to sveta biblija. neke stvari se sigurno mogu davat.
    a jel kuhate ciklu ili ribate sirovu?
    i jel sa bananom cekam da napuni sedam mjeseci ili?

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

sory zanza tek sad vidim da pise skuhana

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ciklu naribam i skuham na pari, pa zgnječim vilicom. s bananom smo pričekali, prvi mjesec je ionako jeo samo rižu, kukuruzni griz i pomalo **** jabuke i kruške, i to sve u mikrokoličinama. ma, dok isprobaš tih 4-5 stvari, pa svaku po par dana... prođe mjesec dana i već dođe vrijeme za nešto novo.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja je skuham cijelu neoguljenu pa je očistim i zgnječim. A bananu je Lu probala tek nedavno, ali ja nisam baš oduševljena s njom izbjegavam je u širokom luku

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

neoguljenu? pa koliko se to kuha??

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

cikla se skuha puno brze nego sta bi covjek ocekivao..ja to u pretisu.
    a ja sam inace kao protiv banane to mi djeluje kao naparfimirano voce i tako to...ali sam maloprije cini mi se u nekoj novini procitala da je roditelji neosnovano sotoniziraju jer je navodno izvrsna za djecu?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa s obzirom na zimski izbor voća, suđena ti je.
    ja uvijek doma imam banane jer mi služe kao obrok u prolazu, npr. ne doručkujem a idemo van, pa da se ne izvrnem od gladi. osim toga, moje dijete ne pokazuje pretjerano oduševljenje jabukama, pa da ne budemo samo na staklenkama... ali ne dajem mu je prečesto, možda jednom tjedno - da ne zaštopamo guzu.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    neoguljenu? pa koliko se to kuha??
    oko 45 minuta,ovisi o veličini dotične

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

A što se tiče banana, ja sam isto veliki ljubitelj i ne mislim da je banana loša sama po sebi nego sam čula svakojake priče o ubrzavanju zrijanja ... a stvarno su ukusne :/

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ma meni zapravo banana stvara kiselinu pa je ja ne jedem...ali mm-u je to jedino voce koje jede, sve drugo mu je kiselo
    a sta se zastopavanja guze tice, zanima me sta pomaze jer kolko vidim marku i jabuka stvara te probleme?
    hoce li povrce pomoc?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pomaže sve voće osim banane, pogotovo kruška i šljiva - imaš **** sok od šljive. ali to ti dođe na svoje nakon nekog vremena, kad se probava malo prilagodi krutoj hrani. a najbolje pomaže dan-dva samo cika.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Lucu je cika odštopala

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo, mi danas probasmo ciklu. I prošla je! (doduše, ne sama, nego u kombinaciji s mrkvom i jabukom)
    Mislim da ćemo je i ubuduće jesti, pogotovo jer s korabicom nije bio oduševljen :/ , a s krumpirom bih ipak pričekala dok napuni još koji mjesec.
    Inače, što se tiče banane, dosad sam mu davala samo malo s vrha prsta da proba, ali nekako se ne usuđujem dati mu više. Ja godinama nisam jela banane jer me od njih bolio želudac (trudnoća je neke prohtjeve promijenila ), pa se sve bojim da ne bi i njemu teško pala. Iako, vjerojatno mu ne bi bilo ništa.
    A za odštopavanje nam je koristila kruška (a imamo i sok od šljiva u pripremi, ako zatreba).

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nije on da ne kaka uopce ali tu i tamo se malo muci. koji put bude malo tvrdje. ja mu inace sve radim sa svojim mlijekom jer mi se cini da ce mu to bit probavljivije. npr naribam jabuku pa ju pomijesam sa mlijekom.
    iako je probao i samu i svidja mu se.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja mu inace sve radim sa svojim mlijekom jer mi se cini da ce mu to bit probavljivije. npr naribam jabuku pa ju pomijesam sa mlijekom.
    Ista stvar kod nas Btw. vidjet ćeš mu kakicu od cikle

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

roza!
    kod nas se točno vidi kaj je bilo za ručak - nijanse zelene, žućkasto od mrkve, rozo... ima i dvobojnih kombinacija tamo gdje završava jedan ručak a počinje drugi.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam Lei danas dala malo pastrnjaka sa mrkvom, kojega isto nema u nikakvim tablicama ali valjda je OK. Ja sve kašice miješam sa žitaricama i mlijekom, npr. skuham palentu ili rižu i onda dodam mlijeko i kuhano povrće.

Već mi je malo dosta te riže jer ju kuham sat i pol i onda Lei malo dam a s ostalim ne znam što ću pa pospremim u frižider i onda drugi dan bacim :/

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mi smo danas papali integralnu rizu sa korabicom i mlijekom....pa ,mogu slobodno rec da je bio uvrijedjen kad je probao. ali pojeo je dosta.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj zanza prvotno napisa
    ja mu inace sve radim sa svojim mlijekom jer mi se cini da ce mu to bit probavljivije. npr naribam jabuku pa ju pomijesam sa mlijekom.
    Ista stvar kod nas Btw. vidjet ćeš mu kakicu od cikle
    pa zar bebaca od kombinacije jabuka- mlijeko nece zabolit stomak. :?
    je li mislite na dojenje ili...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nismo imali nikakvih problema

mmmil

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Meni je staklenka koja je prošla brojne kontrole i ima certifikat sigurnija od hrane s placa nepoznatog porijekla. Zato, dok nema provjerene hrane dajem gotove kašice.
    Fala Bogu da netko razmišlja kao i ja ili baREM TO OTVORENO PRIZNAJE. Ali mi smo za njih bad bad mame.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •