Citiraj mamino zlato prvotno napisa
Dobar post. Ali nije sve crno ili bijelo,niti se sve mora gledati sa iskljucivo crne strane. Kao sto si lijepo napisala bocica moze biti nuzno pomagalo, pa cemu onda takav radikalizam. Za moje je dijete ta bocica znacila zivot, jer na nesrecu, rodjen je tesko bolestan pa je prva dva mjeseca proveo u bolnici gdje su ga hranili na bocicu koja je bila doduse ispunjena mojim izdojenim mlijekom. Sto je opet bolja verzija od sonde, jel. I sad bih ja s gnusanjem trebala bojkotirati detergent jer je eto na njegovoj reklami bocica.
Dakle, ponavljam, propagirati dojenje je ok, ali u svemu treba imati mjeru,a ovakavi postovi stvaraju kontraefektivan dojam.
A sto se tice bolesti kod dojene i nedojene djece, voljela bih znati jesi li ti zaista sigurna da tvoje dijete nece zadesiti alergija,pretilnost, dijabetes ili si stvarno uvjerena da ga zato sto dojis time stitis za cijeli zivot. Jer to ne mozes znati, zar ne?
I za kraj za McGrubi samo da kazem da je Roda udruga, javna udruga, puni su je mediji i kao takva podlozna je kritici. Dakle, ovo je bila kritika, ne pljuvanje. I ako mislis svojim javnim djelovanjem utjecati na misljenje ljudi, onda trebas biti spremna i na kritiku.
ni u što ne možemo biti sigurni, zar ne? to se zove život. nisam sigurna da ga u potpunosti štitim vožnjom u autosjedalici - pokupi li nas šleper, mala korist. nisam sigurna ni da ga štitim time što prelazimo ulicu na zebri, jer nas i tamo netko može pregaziti sa 120km/h. ali možemo se informirati - u ovom slučaju o rizicima umjetne prehrane i prednostima dojenja - i postupati u skladu s informacijama, radeći tako najbolje što možemo. a reklama nije informacija.

promicanje dojenja bez isticanja rizika umjetne prehrane je polovičan posao. ostavlja dojam da je riječ o ravnopravnim opcijama, samo je eto jedna ipak nešto bolja. a to nije tako - dojenje je standard, sve drugo je nadomjestak koji ima svoju strogo određenu funkciju i nosi određene rizike (kao i svaki lijek, uostalom). i stoga informacija i pomoć pri korištenju treba doći od educiranog osoblja, ne putem marketinga. tad bi se i broj majki koje ne mogu dojiti sveo na neku realnu brojku.

ne vidim što je tako skandalozno u početnom postu - ukazuje na još jedan primjer sveprisutne bočice, to je sve.