Citiraj Elinor prvotno napisa
mamino zlato, jesi li se ikad susrela sa aktivistima za zaštitu životinja ili biljaka? To su oni koji po gradu prskaju žene u bundama bojom, presele se na drvo i žive gore da ga netko ne bi srušio...zvuči radikalno? Jesi li se registrirala i na njihove forume da im kažeš kako su degutantni? Ako se boriš za nešto za što ti je stalo i što je k tome od presudne važnosti za čovječanstvo, baš kao što su flora, fauna i, zamisli - dojenje, moraš biti glasan, uporan, strpljiv. Pročitaš li još topika vezano uz dojenje, vidjet ćeš da ovdje nema osuđivanja majki koje ne doje; osuđuju se proizvođači nadomjestaka i "pomagala" i njihov preagresivni marketing; osuđuje se društvo koje ruši samopouzdanje majki u prirodne procese i vlastito tijelo (jer ako svi imaju bočice, bit će da se zaista ne može bez toga :mad. I sama imam prijateljice koje ne vjeruju u sebe i srce mi se slama zbog toga. Kako bih ih mogla osuđivati kad se i same muče. Ali sam tužna. I zato bočica u Henkelu bode oči (osim toga, tko na novorođenče stavlja odjeću umočenu u omekšivač?).
Mene zanima zasto se onda ti ne preselis na drvo ako smatras da su takvi radikalni potezi presudne vaznosti za covjecanstvo. Daleko od toga da nisu, ali ja se drzim one da je najbolje u zivotu u svemu biti umjeren i da radikalnim potezima cinis vise stete nego koristi. Istim time, ponavljam, vrijedjas majke koje su morale dojiti djecu na bocicu iz ovih ili onih razloga. A uvijek je najlakse filozofirati kad stvari idu kao po koncu.