Sada sam u 5. nedelji trudnoce,.. A svi oko mene imaju grip,.. Koliko je za mene i bebu opasno da se ja sada zarazim,.. Evo muz po kuci vec 3 dana boluje a ja samo strepim kada cu i ja da se zarazim,..![]()
jel imao neko ovaj problem?
Sada sam u 5. nedelji trudnoce,.. A svi oko mene imaju grip,.. Koliko je za mene i bebu opasno da se ja sada zarazim,.. Evo muz po kuci vec 3 dana boluje a ja samo strepim kada cu i ja da se zarazim,..![]()
jel imao neko ovaj problem?
Pisalo se bas dosta o tome a na naslovu hitno imas na temu gripe. Sretno!!! I sama sam evo balava i nikakva..al nedam se..Drzim fige da se ne razbolis!!
Dobrodošla u klub šmrkavih trudnjača!![]()
Mene isto peru te bale, kašalj i sl.
Ti se posebno moraš čuvati jer si tek na početku. Budi što dalje od svih njih, izoliraj se negdje i pij čajeve + med, limuni, naranče, češnjaci i sl. Sretno i nadam se da nećeš dobiti temperaturu!
virus gripe ne prolazi kroz posteljicu i ne moze naskoditi bebi, tako je mene utjesio moj ginekolog prosle godine. ipak se pipazi, ne trebaju ti shokovi organzimu, no ako se ipak dogodi da dobijes nema panike. cuvaj se!![]()
![]()
gripa je stigla,.. lezim i imam temperaturu,.. jao kako sam uplasena,. svi kazu da je ovo bas opasno za prvi trimestar,..
do koliko da pustim temperaturu? kada da je skidam?
pomozite sa savetima, bas sam uplasena...
Bez obzira sto je gripa vec tu, pokusaj se sto vise izolirati od ostalih.
Preporucila bi ti cijedeni mix od voca poput, narance, limuna, grejpa, mrkve, jabuke sta god imas (ja svaki dan popijem oko 3 dcl frisko ocijedenog voca). Ukoliko te grlo jako boli neka ti kupe Laringo forte med, prestace za dva dana vjeruj! Za nos uzmi Aqua Marisov sprej za nos (morska voda). Sto se temperature tice, ja bi na tvom mjestu malo cesce pod tus, pocni sa vodom koja ti odgovara pa svako malo smanji toplinu vode i tako vise puta dnevno.
Eto to je moj recept i nadam se da ce ti nesto od ovoga pomoci.
I da, i ja sam cula da bas nije bajno u samom pocetku imati gripu ali i da nije toliko opasno koliko si mi obicno trudnice mislimo!
~~~~~~~ da gripa sto prije prode!!
slazem se sa Ianom27, pokusaj sve najrpije bez lijekova pa onda ako ne pomaze uzmi nesto, ovaj dio nisan sigurna:
pogeldaj dobro mogu li to uzimat trudnice jer znam da imaju neke pastile za grlo koje trudnice ne smiju uzimat. meni je za sve pomagao med od dr. petrovica za imunitet, i kad sam imala gripu, drzalo me dan dva, minimalni simptomi, i proslo, ovo pisen po ko zna koji putIana27 prvotno napisa
ako ti temperatura bas nikako ne silazi onda mozes uzet paracetamol (Lekadol ili Lupocet) za snizavanje temp. to mozes uzimat u trudnoci. podji svom lijecniku i svakako pokusaj najprije prirodno pa onda lijekovima.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da brzo prodje!
Hvala vam cure![]()
držim fige da što brže prođe
sad sam zvala moju dr,.. kaze da mirujem, nigde ne mrdam, pijem puno caja, jedem meda i voca i ako imam preko 38C da popijem paracetamol,..Pitala sam je za mrvicu moju, kaze da se ne brinem da ce verovatno biti sve ok,..