Daklem, pred izborom smo novog doma (opet :/ ) i do zavrsne faze dosla su dva prijedloga (sto se MMa tice, samo jedan).
ja se nekak ne mogu odluciti.
Prakticno rjesenje je - gotovo novi, moderan, lijepo sredjen i opremljen stan, koji nam je za sada dosta velik (ali kroz koju godinu mozda i nece bit, a i veliki minus mu je sto je - stan), u zoni busa, dosta blizu vlaka i metroa, parkic pred ulazom i jos njih par u blizini, vrtic i skola na "pljunometar", susjedstvo OK, malo sareno, al daleko od geta, gradsko predgradje. Cijena OK, gornja granica onog sto si mozemo priustiti, al je doslovce dovoljno samo unijeti namjestaj (mozda ni to, dio ce nam ostavit obitelj koja je tu stanovala proslih godinu dana).
Romanticno rjesenje je kuca, stara zgrada male seoske skole, gradjena jos 1906 (!), u stanju za totalno renoviranje (ali koji potencijal!), samostalna zgrada na povelikom imanju ali "bogu iza nogu" (cca 50 km od grada, MM u do posla treba najmanje busom i vlakom sat vremena). Lokalna infrastruktura, seoce i pustopoljina, dobro do busne stanice je 150 m al bus ide svakih sat ili vikendom svaka 2 h. Cijena je nesto niza nego stana, ali u to naravno nisu uracunati troskovi renoviranja. Kad bi ju se uredilo, bila bi nam vise nego dovoljno velika za trajno rjesenje stambenog pitanja (mozda bi nesto mogli i iznajmljivati, da vratimo dio troskova).
Ma zapravo kad ovak gledam, izbor mi se cini ocit, al kad je ta "skolica" moj san snova - nema susjeda iznad, ispod i oko mene, divljina, priroda, blizina jezera (al dovoljno daleko da ne bude opasno), uredjenje bi bio projekt koji bi nas jos godinama mogao zabavljati (a oboje smo spretni s rukama). Al cini mi se neposteno prema klincima, prvo smo ih otfurali u stranu zemlju, daleko od baka, djedova, prijatelja, sad da ih otpeljamo u divljinu gdje bi im trebalo tko zna koliko do skole i gdje tko zna dal bi imali ikakvo drustvo...
A opet, ako izaberemo stan, opet cemo nakon nekog vremena morati seliti, a tamo u tome kvartu nema obiteljskih kuca (kakvu si MM i ja silno zelimo, i kakvu si nismo mogli priustiti u Hr).
Ma ovo je zapravo "trik" pitanje, jer sam 99% sigurna sto cemo izabrati, ali svaki savjet dobro dodje
mozda blesavo, al to mi je u rangu onog izbora bi li bila s nekim kod ludo volis ali s kim nemres zivjet ili s nekim kog volis vise prijateljski al ste super tim, s istim zeljama, potrebama i interesima jer sto god odaberes, dio tebe bit ce nesretan