Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Kako perete povrce?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Kako perete povrce?

Pomislit cete mozda da sam vec do sada to trebala naucit , no htjela bih biti sigurna jer maleni uskoro pocinje s dohranom, a povrce bih kuhala na pari.
    POsebice - kako perete brokulu ili karfiol - one prostore izmedju cvjetica :? - kako mogu biti sigurna da je dobro oprano?
    Do sada sam to prala pod mlazom vode.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja perem pod mlazom vode, kao i prije... nikakvu posebnu pažnju ne posvećujem tim mjestima između cjetova kod brokule ili karfiola.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam čula da se karfiol/brokula mora ostaviti namakati neko vrijeme u vodi radi mogućih nametnika - nakon što sam mališi jednom skuhala ogromnu gusjenicu (i u zadnji čas je skužila na žlici - tu mi fali bljuvajući smajlić :/ ), strogo se držim tog pravila

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ne bi mu se ništa desilo da pojede gusjenicu mislim, je ljigavo, ali ništa drugo...
    moj tata jede samo voće na kojem se izvana vidi da su crvi progrizli rupicu jer mu je to dokaz da je plod dobar i zdrav i da nije otrovan s brdom pesticida

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    pa ne bi mu se ništa desilo da pojede gusjenicu mislim, je ljigavo, ali ništa drugo...
    moj tata jede samo voće na kojem se izvana vidi da su crvi progrizli rupicu jer mu je to dokaz da je plod dobar i zdrav i da nije otrovan s brdom pesticida
    Ma, nakon što sam se ja smirila uklonivši čudovište (bila je ziher 3 cm dugačka i nemrem vjerovati da je nisam prije uočila :? :? ), shvatila sam da je ta brokula zdrava čim je takva spodoba živjela na njoj

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobio bi Tan malo ekstra bjelančevina i bio bi to onda lijepo potpun obrok

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lako se vama zafrkavati na moj račun... ionak nisam dobra majka, a kak da se tek sazna da dijete crvima hranim???

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ako brokulu i karfiol kuhaš u vodi,dodaj malo octa i svi će gmazovi izgmizati van.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja brokulu i karfiol (i zelenu salatu) namočim malo u slanu vodu, beštije izađu van (ako ih ima, nažalost sve rijeđe).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vodom

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Studiram nutricionizam i mogu Vam malo napisati o tome sto sam ucila!
    Povrce (a i voce) najbolje je oprati pod mlazom vode, ako sumnjate da je spricano bilo kakvim kemikalijama: u vecu posudu namocite voce(povrce) u otpinu vode s dodatkom zlice soli. Onda normalno operete u obicnoj vodi. Kaze prof.-a, sve ce izaci van. Da, treba stajati jedno pola sata. Sto se tice zelene salate, nikako NE namakati satima u vodi, vitamini ce "izaci".

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •