Results 1 to 11 of 11

Thread: Kako perete povrce?

  1. #1
    Mony's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Zg
    Posts
    2,937

    Default Kako perete povrce?

    Pomislit cete mozda da sam vec do sada to trebala naucit , no htjela bih biti sigurna jer maleni uskoro pocinje s dohranom, a povrce bih kuhala na pari.
    POsebice - kako perete brokulu ili karfiol - one prostore izmedju cvjetica :? - kako mogu biti sigurna da je dobro oprano?
    Do sada sam to prala pod mlazom vode.

  2. #2
    Osoblje foruma Lutonjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Samobor
    Posts
    13,505

    Default

    ja perem pod mlazom vode, kao i prije... nikakvu posebnu pažnju ne posvećujem tim mjestima između cjetova kod brokule ili karfiola.

  3. #3
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Ja sam čula da se karfiol/brokula mora ostaviti namakati neko vrijeme u vodi radi mogućih nametnika - nakon što sam mališi jednom skuhala ogromnu gusjenicu (i u zadnji čas je skužila na žlici - tu mi fali bljuvajući smajlić :/ ), strogo se držim tog pravila

  4. #4
    Osoblje foruma Lutonjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Samobor
    Posts
    13,505

    Default

    pa ne bi mu se ništa desilo da pojede gusjenicu mislim, je ljigavo, ali ništa drugo...
    moj tata jede samo voće na kojem se izvana vidi da su crvi progrizli rupicu jer mu je to dokaz da je plod dobar i zdrav i da nije otrovan s brdom pesticida

  5. #5
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Quote Originally Posted by Lutonjica
    pa ne bi mu se ništa desilo da pojede gusjenicu mislim, je ljigavo, ali ništa drugo...
    moj tata jede samo voće na kojem se izvana vidi da su crvi progrizli rupicu jer mu je to dokaz da je plod dobar i zdrav i da nije otrovan s brdom pesticida
    Ma, nakon što sam se ja smirila uklonivši čudovište (bila je ziher 3 cm dugačka i nemrem vjerovati da je nisam prije uočila :? :? ), shvatila sam da je ta brokula zdrava čim je takva spodoba živjela na njoj

  6. #6
    kloklo's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb/Jarun
    Posts
    2,990

    Default

    Dobio bi Tan malo ekstra bjelančevina i bio bi to onda lijepo potpun obrok

  7. #7
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Lako se vama zafrkavati na moj račun... ionak nisam dobra majka, a kak da se tek sazna da dijete crvima hranim???

  8. #8

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Ako brokulu i karfiol kuhaš u vodi,dodaj malo octa i svi će gmazovi izgmizati van.

  9. #9

    Default

    Ja brokulu i karfiol (i zelenu salatu) namočim malo u slanu vodu, beštije izađu van (ako ih ima, nažalost sve rijeđe).

  10. #10

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    2,229

    Default

    Vodom

  11. #11

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    305

    Default

    Studiram nutricionizam i mogu Vam malo napisati o tome sto sam ucila!
    Povrce (a i voce) najbolje je oprati pod mlazom vode, ako sumnjate da je spricano bilo kakvim kemikalijama: u vecu posudu namocite voce(povrce) u otpinu vode s dodatkom zlice soli. Onda normalno operete u obicnoj vodi. Kaze prof.-a, sve ce izaci van. Da, treba stajati jedno pola sata. Sto se tice zelene salate, nikako NE namakati satima u vodi, vitamini ce "izaci".

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •