Citiraj VedranaV prvotno napisa
Ako se liječnik poziva na priziv savjesti, onda ti mora naći drugog liječnika koji će ti omogućiti liječenje, priziv savjesti nije jednostavan način da pacijenta izbaciš na cestu, nego se i dalje moraš za njega pobrinuti. Ja bih tražila da mi napiše da se poziva na priziv savjesti, da mi nađe drugog liječnika i sve skupa prijavila Hrvatskoj liječničkoj komori, Ministarstvu zdravstva i Građanskom odboru za ljudska prava.
Ja bih se prvo sama snašla kao i betika. Onda bih možda, nakon postupka, u razdoblju mira napravila sve ovo - neka taj liječnik da kopiju toga što je kao napisao HZZO-u i onda bih i ja se s tim obratila HZZO-u i Liječničkoj komori i Građanskom odboru. Pogotovo ako mi je već pisao uputnice za IVF (ali, ko će to sve dokazat - trebala bi onda i kopija te uputnice). I sve bi to onako slatko - ništa osobno, imat ću vas na savjesti, ali razumite i mene itd. Ma, vjerojatno ne bih, vjerojatno bih napravila sve ovako kako je i betika, i na to taj računa - da niko neće talasat. Ovaj dr. od anekrk je valjda bio neljubazniji i onda je dobio svoje - istup u medijima itd. Ovaj od betike je prefriganiji, on se čovjek unaprijed pripremio i možeš mu stavit soli na rep.