Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: prospan sirup

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno prospan sirup

sada sam u sedmom tjednu i 2x sam popila malo prospan sirup...
    uopće nisam razmišljala, kao biljni sirup a sada čitam da može štetiti!!!
    ne mogu vjerovati da sam mogla biti tako bedasta... što se može desiti?
    HELP!!!!!!!

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam pije godinu dana imala gripu i pila sam max flu, jer nisam znala za trudnoću.
    Bebač je zdravi jako lijepo napreduje, sve u najboljem redu.
    Ali ja sam se jaaako brinula.

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Meni je doktor za prehladu i grlobolju preporučio Prospan šumeće tablete, kad sam bila trudna. Ne moraš brinuti.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ne brini, ja sam u 5 tj. pila amoxile i ofarbala se (nisam jos znala za T), pa sam se poslije "jela". gdje si procitala da prospan moze skoditi? ja isto mislim da je ok. uostalom kazu za neke biljne cajeve da su stetni, a onda te iste cajeve trebas piti protiv mucnina... kuzis? nista u tako malim kolicinama nije toliko utjecajno.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

sto se tice biljnih preparata, koliko se ja kuzim u sve to, a znam ponesto, preporuka je da se provjeri stetnost u trudnoci kao sto se provjerava i za sve lijekove.
    naime, cijela prica o stetnosti biljnih preparata krenula je od toga da vecina buducih majki smatra da se moze bezuvjetno lijeciti biljnim preparatima jer oni nisu stetni u trudnoci...a nije tak
    naime, neke biljke, kao i neki (vecina) lijekova sadrze spojeve koji mogu stetnoo utjecati na razvoj ploda. npr, za upale mjehura redovno se preporuca UVIN-H caj koji sadrzi medvjetku - ona moze uzrokovati grceve i u ranoj trudnoci velike komplikacije.

poanta, treba provjeriti sto sadrzi biljni preparat i na koji nacin te biljke djeluju na covjeka. ako su opasne u trunoci u vecini knjiga i priucnika o biljnim preparatima bit ce navedeno da se ne preporucaju u trudnoci kao sto to navode i za lijekove

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

meni su rekli u ljekarni da ne smijem prospan...

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

uvin, ha? zamisli. a mojoj frendici je ginekologinja prije 6 godina naredila da dnevno pije po 1,5 l uvina, jer je imala neku bakteriju. imala je ona i malo komplikacija (krvarenje). srecom sve dobro proslo, mali ce najesen u skolu

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

btw, saska, znas li sto o brusnici? nesto ucestalo mokrim, pa sam si mislila napraviti caj od brusnice...?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

brusnicu smiješ u trudnoči

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

brusnica se smije koristiti u trudnoci, ali kao i u svakom koristenju treba imati mjeru. moja najdraza kombinacija je malo brusnica sa bademima (bdemi da mi nije mucno, brusnice da me ne zafrkava mjehur) i caj od brusnice di dva puta dnevno
    koristim encijanovu brusnicu jer je 100% suseni plod, a ne neke kombinacije.
    kad me copi mjehur sa upalama udarnicka kombinacija mi je cca 1l caja od brusnice dnevno i jedna salica caja od preslice.
    iako preslicu ljudi rijetko koriste do trudnoce meni je jedina pomagala oko upala. kako zbog nekog sastojka u preslici (zaboravih kojeg tocno) se s njom ne smije pretjerivati ni inace, u trudnoci ju koristim samo jednom dnevno i takav tretman traje cca tjedan dana, ne vise od 2 tjedna.
    kao i vecina bolesti kod upale mjehura nakon nestanka simptoma treba jos koji dan da se stvar ispere iz organizma...
    malo OT, ali eto, da ne piskaram mnogo puta o tome

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •