Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Šifra N97

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Šifra N97

drage moje,
    koliko sam shvatila da kod cervikalnih briseva sa šifrom N97 ne plaćam nikakve participacije!? jer do sad sam svaki put platila s tim da nisam sigurna da li je bila ta šifra navedena, ali sredinom mjeseca idem ponovno na briseve i na uputnici mi je sestra navela N97.1 ali gore u kućici kod nadoplata je stavila križić točno između da i ne tako da ne znam ni sama gdje križić spada.
    može pomoć, da li moram platiti participaciju za briseve sa šifrom N97!?

hvala!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tužna,

imaš jedan topic o šifri 97.

Na njemu sam našla slijedeće:

Citiraj Shanti prvotno napisa
    Med. sestri moga doktora (koja je zamjena one stalne) je iznenada puhnulo da sa šifrom N97 nisam više oslobođena participacije. Pa je uz nju stavila X u rubriku da plaćam participaciju.

Zvala sam HZZO u Zagrebu u Jukićevoj i Klovićevoj, razgovarala s nizom osoba, uglavnom pravnom službom koja nije imala baš pojma, zatim sam, više ne znam ni sama zašto, zvala liječničku komisiju koja mi nije bila od velike pomoći, uglavnom, nakon sat vremena telefoniranja činilo mi se da nitko od njih ne zna ništa, jer se eto baš time ne bave a ideja da se svim ginekološkim ordinacijama pošalje pisana uputa nije im se činila prihvatljiva.
    Najkonkretniji savjet koji sam u toj fazi dobila je bilo da ako ću morati platiti participaciju, a smatram da nisam trebala, da napišem dopis HZZO-u i priložim dokumentaciju, pa će mi oni, ako utvrde da sam u pravu, izvršiti povrat tog novca. Kad sam rekla da imam velik broj pretraga i hoću li svaki mjesec morati pisati takve dopise, umjesto da oni reagiraju prema ordinacijama, i dalje su samo ponavljali da uputim dopis pa ako imam pravo...
    Enivej, ne znam više tko mi je od njih dao broj telefona od HZZO-a u Mihanovićevoj i to je bila doista korisna informacija, jer je vrlo ljubazna i suvisla gospođa rekla da njezin broj telefona dam medicinskoj sestri da je nazove pa će joj ona objasniti.
    Očito je i moj ginić provjerio kako stoje stvari, jer već sljedeći dan mi je sestra objasnila da se moja participacija ipak odnosi samo na onih 3 x 10 kn mjesečno, od čega su oslobođene samo trudnice i invalidi i da ću i dalje sa šifrom N97 biti oslobođena participacije.Eto... S obzirom na to da se to moje telefoniranje događalo relativno nedavno, imam još uvijek broj telefona na kojem sam dobila konkretan i pravi odgovor, pa ću ti ga pp-ati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •