Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: nalaz urina-pomoć

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno nalaz urina-pomoć

bok djevojke,
    danas sam izvadila nalaze mokrače koja glasi:malo povišeni: proteini, leukocitna eesteraza, izgled mutan, nešto bakterija i dosta povišeni leukociti.
    na urinokulturi koja je rađena dan kasnije piše- sterilno!!

jel sada taj nalaz oke ili ima mjesta panici?

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Na početku trudnoće sam trebala donjeti nalaze krvi i urina - urin je pokazao dosta L i nešto bakterija. Doktor je zatražio urinokulturu (detaljni nalaz urina). Obavila sam to nakon nešto vremena i nalaz je bio sterilan. I sve OK!
    Dakle, po mom iskustvu, sa tobom je sve potpuno OK. :D

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uf super... :D

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

urinokultura je bitna

meni je na nalazu pisalo saprofiti (neka kolicina ne pitaj kolika) i kad sam pitala doc-a sta je sad to, mudrac mi je odgovorio "domace kokosi u svom dvoristu", skoro sam se upisala od smijeha na gin.stolcu za vrijeme vaginalnog UZVa...

nema panike. pisalo bi da je nesto.
    koliko znam, povecanje leukocita u trudnoci je normalno, kako u krvi tako i u urinu pa ne brigaj birgu nego uzivaj

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

najvaznija je urinokultura jer onaj nalaz urina koji obavimo i obicno dobijemo los nije pod sterilnim uvjetima (one plasticne casice, svi diraju). Ja bi to cak totalno ukinula u zdravstvu, nepotrebno se iznerviras a u vecini slucajeva poslije dobijes sterilno.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Proteini u urinu nisu poželjni, pogotovo pred kraj trudnoće, mogu ukazivati na mogućnost predeklampsije. Zato ih kontrolliraju na svakom trudničkom pregledu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

martina, jel to ono kad ti trakicom gledaju u mokraču?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Može s trakicom (mislim da sve trakice za mokraću imaju i proteine), kod moje gin rade test s nekom kemikalijom koju kapnu u mokraću.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kod mene testiraju s trakicom, pa gledaju boju...
    to mi je negativno!

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni je isto nalaz bio loš, a URK pisalo sterilno. Rekao dr. da je to normalno na pocetku :?

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a ja jednu urinokulturu nosila u vinogradsku a drugu u dom zdravlja u ul. baruna filipovića, ova iz vinogradske je bila sterilna a ova druga pisalo nešto saprofitna flora. E tu je sad netko lud :/

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj mali karlo prvotno napisa
    a ja jednu urinokulturu nosila u vinogradsku a drugu u dom zdravlja u ul. baruna filipovića, ova iz vinogradske je bila sterilna a ova druga pisalo nešto saprofitna flora. E tu je sad netko lud :/
    Meni je jedna dr sa Zarazne rekla da zapravo nema sterilne UK, samo tu saprofitnu floru ne pišu (to je normalna flora).

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni gin rekao da ako urinokultura bude sterilna, da moramo napraviti bris uretre da budemo sigurni jer trakica kaže da u urinu nešto ima :? :? :? onda pitala i u laboratoriju, a tamo spominjali i nekakve cervikalne briseve..........ima li tim pretragama kraja i jel se uopće mogu znati pouzdani rezultati?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Od koliko do koliko sati treba odnijeti urin za urinokulturu u Vinogradsku?

Hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •