Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Maxi cosi-XP ili XR-da ili ne

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Maxi cosi-XP ili XR-da ili ne

Danas smo baš bili u turbo limachu i oprobali Maxi cosi XP 15-36 da li je D dovoljno velik za tu sjedalicu. Xr nisu imali niti jedan model pa nismo mogli oprobati.
    I ok je ne ide mu pojas pod vrat i ne žulja ga.
    E sad me zanima druga stvar. Zanimaju me preporuke i iskustva-koja je bolja XP ili XR.
    XP ima onu plastičnu bazu, a XR ima položaje za spavanjac.
    Pa sad tko ima koju neka mi napiše kako ste zadovoljni sa svojim autojedalicama?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

XR je noviji, poboljšani model XP.

Ja bih odabrala XR.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    XR je noviji, poboljšani model XP.

Ja bih odabrala XR.
    Reci jel imaš iskustva sa takvima, jesu ok?

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Re: Maxi cosi-XP ili XR-da ili ne

Citiraj domy prvotno napisa
    a XR ima položaje za spavanjac.
    da te ovo ne prevari, nije ti to Bogznakoji položaj, to ti je samo malo ukošena sjedalica. skoro pa se ni ne osjeti. koliko ti je to presudno u odluci :/

a o baci XP-a sam već pisala.

što su u TL rekli, jel ista cijena njih dvije, i izgled? :?

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

domy, zaboravih te pitati, jel ti ona ide u auto? :? jer i xp i xr se rastežu za dijete do cca 12 god!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi imamo XP 9-16 kg a ima i položaj za spavanje tj. kao što kaže Tea malo ukošena sjedalica. To nam ipak dobro dođe jer mu u tom položaju glavica ne klizne dok spava. Zato mi nije jasno u čemu je prednost XR-a? Iako bih bez premišljanja na tvom mjestu kupila dorađeniju varijantu.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ljiljan@, kako si ti zadovoljna sa onom bazom? :? to sam već pitala na jednom drugom topicu pa mi nitko nije bio odgovorio

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

domy, samo da te podsjetim! Nemoj zaboraviti koliko je važno da autosjedalica odgovara vašem autu. Stoga zamolite u dućanu da vam je prvo daju da probate u autu, a onda kupuj.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Tea prvotno napisa
    ljiljan@, kako si ti zadovoljna sa onom bazom? :? to sam već pitala na jednom drugom topicu pa mi nitko nije bio odgovorio
    Ja ti baš nisam čest gost na ovom podforumu pa mi zapravo i nije posve jasno - što se podrazumijeva pod bazom? Da li bi baza trebala biti neki dio odvojiv od autosjedalice? Uglavnom ova maxi -cosi od 9-16 kg je u jednom dijelu, na plastičnom dijelu ima jedan dio koji se može otvoriti da bi se lakše provukao pojas kroz sjedalicu. Sjedalica je udobna i puno bolje pričvršćena u odnosu na prethodnu koju smo imali _ chiccovo "jaje". Ima i ona pojačanja na ramenu, što chicco nije imao. Super mi je. I sljedeća će biti maxi cosi.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    domy, samo da te podsjetim! Nemoj zaboraviti koliko je važno da autosjedalica odgovara vašem autu. Stoga zamolite u dućanu da vam je prvo daju da probate u autu, a onda kupuj.
    Po čemu ću znati dali paše u moj auto ili ne?

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ajme sory ljiljan@ ja mislila čim si i ti na ovom topicu, da ti govoriš o MC XP ili XR grupe II i III, a ti o grupi I. zanemari moje pitanje, nemamo istu sjedalicu, niti istu grupu!

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tako da ju isprobate u vasem vozilu. Samo zamolite u trgovini.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Danas smo baš bili u turbo limachu i oprobali Maxi cosi XP 15-36 da li je D dovoljno velik za tu sjedalicu. Xr nisu imali niti jedan model pa nismo mogli oprobati.
    E sad me zanima druga stvar. Zanimaju me preporuke i iskustva-koja je bolja XP ili XR.
    Pa sad tko ima koju neka mi napiše kako ste zadovoljni sa svojim autojedalicama?
    XP tkđ. ima položaj za spavanje (nisam sigurna kakav u odnosu na XR, ali ima). Ta baza o kojoj govoriš, predpostavljam da misliš na onaj plastični dio koji se umetne u utor sjedala. Ako si na to mislila, on nema sigurnosni karakter već služi da sjedalica prilikom ulaženja i izlaženja djeteta ostane na mjestu. Tu ulogu kod XR ima "sidro" koje se nalazi na stražnjoj strani uzglavlja, ono se provuče kroz nosače naslonjača za glavu (na autu) i učvrsti sjedalicu. Tkđ. nema sigurnosnu nego praktičnu namjenu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Tea prvotno napisa
    ajme sory ljiljan@ ja mislila čim si i ti na ovom topicu, da ti govoriš o MC XP ili XR grupe II i III, a ti o grupi I. zanemari moje pitanje, nemamo istu sjedalicu, niti istu grupu!
    Ja sam ti takva neznalica što se tiče AS. Chiccovo "jaje" smo kupili u kompletu s kolicima (3u1). Onda je ljetos na moru Ivan sa svojih 7 mjeseci to jaje definitivno prerasao-glavica mu je bila u ravnini ruba sjedalice, čak nešto i iznad, a pročitala sam ovdje da mora biti ispod. U Turbo limaču u Zadru naišli smo na vrlo ljubaznu prodavačicu koja nam je sve AS demonstrirala i pokazala i vrlo diskretno preporučila maxi-cosi XP 9-16 kg. I sami bismo je odabrali jer se Ivan derao na sav glas kada smo ga htjeli izvaditi iz nje.
    Nego, zar to nije veličina II (9-16 kg)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Po tome da li dobro "legne" na sjedalo, i možeš li dijete dobro vezati.
    Ako vezano dijete pleše skupa sa sjedalicom, nešto nije dobro napravljeno. Ili pojas nije dobro provučen i dovoljno povučen ili sjedalica nije kompatibilna sa sjedalom.

Npr. sjedala u Stilu su takva da su na onom mjestu gdje se spajaju sa naslonom malo zadebljana, a ja imam ovu : http://tinyurl.com/29n8ju sjedalicu, koja je sasvim solidna, ali na žalost u moj auto ne paše (ima ravni donji dio sjedalice).

U mom slučaju, pregledavajući AS II+III grupe, jedino AS sa isofixom će moći biti stabilna. Sve ostale, zbog tog zadebljanja će "plesati".

Ta stražnja "klupa" može biti različitog nagiba, ili može biti sa raznim zadebljanjima, koja su pretpostavljam udbna za putnika koji ne koristi AS, ali nisu pogodna za kvalitetno postavljanje svake AS. Stoga je važno provjeriti sjedalicu u vlastitom autu.

Baš sam neki dan tražila još neke sjedalice i naišla sam na nekog prodavača koji na stranicama svojeg dućana ima napisanu preporuku: "Try-It-Before-You-Buy-It". Baš mi se svidjelo što prodavač savjetuje kupcima da si uzmu vremena kod kupovine i da uvijek prvo isprobaju AS prije kupnje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ljiljan@, pogledaj:
    http://tinyurl.com/2uovdn

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Citiraj saška prvotno napisa
    XP tkđ. ima položaj za spavanje (nisam sigurna kakav u odnosu na XR, ali ima). Ta baza o kojoj govoriš, predpostavljam da misliš na onaj plastični dio koji se umetne u utor sjedala. Ako si na to mislila, on nema sigurnosni karakter već služi da sjedalica prilikom ulaženja i izlaženja djeteta ostane na mjestu. Tu ulogu kod XR ima "sidro" koje se nalazi na stražnjoj strani uzglavlja, ono se provuče kroz nosače naslonjača za glavu (na autu) i učvrsti sjedalicu. Tkđ. nema sigurnosnu nego praktičnu namjenu.
    I sjedalica od Maxi cosija - buster s naslonom se zove Rodi - stariji model - to je ovaj o kojem sam u gornjem postu pričala kao o XP-u. XP je sjedalica grupe I od 9-18 kg.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Maxi-cosi, 9-18 kg:
    Priori SPS
    Priori XP
    PrioriFix
    Tobi

Maxi-cosi, 15-36 kg:
    Rodi XR
    Rodi SPS
    Rodi XP (više se ne proizvodi ali se još uvijek može naći u prodaji)

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kakva je to Maxi Cosi SPS mislim da mi nije takvu napomenula i pokazala teta u turbo limacu.

Znači najbolja mi je onda po ovim svim postičima i predlaganjima XR ako mi paše u auto, naravno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ta bi u ovom slučaju bila moj izbor. Isprobaj prije kupnje.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim da će tak i biti, definitivno sam odlučila. Probati i kupiti nemam više kaj filozofirati. E da još me zanima romerica sa isofixo nema nikakvu dodatniju funkciju od XR, ako nemam u autu isofix.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako nemaš ISOFIX, onda ne.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ljiljan@, pogledaj:
    http://tinyurl.com/2uovdn
    Sad sam shvatila! Jaje je 0, a od 9-16 kg je jedinica! Sad imamo dovoljno vremena do slijedećeg nivoa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •