Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Trzanje kod beba

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Trzanje kod beba

Moja beba ima 2mj. i zadnjih dana počela se trzati u snu.
    Zaspe i odjednom se trzne, otvori oći širom, raširi rukice i prstiće koliko god može, vidi se da se nečeg uplašila i tako nekoliko puta, zaspe pa trzaj, zaspe pa trzaj.
    Stalno smo uz našu bebu, hranim, presvlačimo, nosimo, ljubimo, mazimo....
    Ima li netko sličnih iskustava ili istih?
    Molimo pomozite jer nas ovo plaši što neznamo kao pomoći.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najvjerojatnije:

Moorov refleks je zaštitni refleks bebe kojim se ona instinktivno brani ako se uplaši jakog zvuka ili naglog pokreta i to tako da raširi ruke i prstiće, hvata (grli) zrak ispred sebe i vrlo često plače.
    to je normalan refleks i ne trebate se brinuti

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moj isto to radi, vec dugo, cini mi se da se trza otkad se rodio, uglavnom jos nije prestao, cesto se dogodi, sad se nekad cak i razbudi i skroz rasplace pa zaspe kad ga uzmem i umirim, mislim da je to nije nista strasno, uobicajeno je, jer se sijecam puno male djece koju poznajem da su se trzala pa nista strasno nije. ja se ne uzrujavam.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kod nas isto. Mislim da sam to uocila u bolnici, odmah cim su mi ga donijeli. Samo, jedno vrijeme je to bilo ucestalo i jace dok je sada neki blazi oblik i dosta rjedje. Nemoj brinuti

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Puno vam hvala svima na odgovorima, pusa!!!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    moj isto to radi, vec dugo, cini mi se da se trza otkad se rodio, uglavnom jos nije prestao, cesto se dogodi, sad se nekad cak i razbudi i skroz rasplace pa zaspe kad ga uzmem i umirim, mislim da je to nije nista strasno, uobicajeno je, jer se sijecam puno male djece koju poznajem da su se trzala pa nista strasno nije. ja se ne uzrujavam.
    evo, i ja se prikljucujem temi trzanja u snu. moja ima 2 mjeseca i nocu je ko prometnik - ruka gore, ruka dole, noga gore, noga dole, trzne objema rukama, pa glava lijevo, glava desno, uglavnom cijelonocna gimnastika. da li i kod vas izgleda slicno?

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

dobro kad je samo trzanje u pitanju. Najgora kombinacija je trzanje + cviljenje, urlanje. Sirota se toliko uplaši da je jedva uspijem umiriti...
    a što se tiče samog trzanja...često nam se to događa

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj irina prvotno napisa
    evo, i ja se prikljucujem temi trzanja u snu. moja ima 2 mjeseca i nocu je ko prometnik - ruka gore, ruka dole, noga gore, noga dole, trzne objema rukama, pa glava lijevo, glava desno, uglavnom cijelonocna gimnastika. da li i kod vas izgleda slicno?
    I moj mali isto tako. S obzirom da on još uvijek navečer ima grčeve ja to prepisujem tome da ga muče crijevca. Ponekad ih čujem u noći :shock:
    Kad ga okrenem na trbuh onda se smiri. Ne znam, mislim da je to vezano za probavu :/
    A moorov refleks još ponekad imamo. Par dana ništa onda u jednom danu 10-ak puta. Jedva čekam da prođe

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj irina prvotno napisa
    moja ima 2 mjeseca i nocu je ko prometnik - ruka gore, ruka dole, noga gore, noga dole, trzne objema rukama, pa glava lijevo, glava desno, uglavnom cijelonocna gimnastika. da li i kod vas izgleda slicno?
    joj ko da si mog malog opisala, sav se razmase usred noci i onda od toga probudi!
    sta ti onda radis da ga ponovno uspavas?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i nas mali matej se jako trza.ima 3 mjeseca i trza se jos od rodilista .koji dan manje a nekad strasno.isprva sam umirala od straha i sad mi nije svejedno ali tjesim se jer vidim da nas dosta ima takve bebe pa vje to vjerijatno nesto prolazno.i mi mateja kada se jako uplasi mazimo nunamo i umirujemo.ja sam primjetila da se vise trza ako mu je dan bio uzbudeniji.napr.buka na ulici gosti prva voznja autom prva setnja i sl. ne znam mozda je i to slucajno.pozdrav

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •