Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: neplaćeni dopust - molim savjet

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno neplaćeni dopust - molim savjet

Pozdrav svima! Znam da je ovih tema već bilo i čitala sam, ali moja je situacija ponešto specif., pa molim savjet od nekoga tko zna.
    Dakle:nastavnica sam u osnov.šk..Moj Matija je rođen 13.3. i tad bih se trebala vratiti raditi. Meni se ne upada na kraj šk.godine, a i ne ostavlja mi se klince,ukratko,ja bih produžila neplaćeni do kraja nastavne god.(do 1.7.) - dakle,3 mjeseca. Moja pitanja su:
    1. Mogu li ja to učiniti na samo 3 mj. i koju to proceduru vuče za sobom?
    2. Ako se odlučim na privatno plaćanje radnog staža, koji je to iznos i znači li to da mi se staž ne prekida, pa onda imam pravo i na,npr,jubilarnu naknadu koja me uskoro slijedi, a koju ne bih dobila da prekinem staž, na zdravstvenu zaštitu (bitnije od jubilarne)?
    Hvala puno i sorry zbog podužeg posta.
    I još samo nešto: malko mi se žuri, pa ak mi možete što prije odgovorit,bilo bi super

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa zar nitko ne zna nišššš?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

- možeš prekinuti neplaćeni kad hoćeš i vratiti se na posao
    - staž bi ti trebao biti oko 500kn, pitaj na mirovinskom ipak za svaki slučaj
    - zdravstveno moraš srediti preko muža
    - za jubilarnu ne znam

Inače, ima već puno topica na tu temu porodiljni do tri goine, nepplaćeni i slično, "progooglaj" ih prije nego nas administratorice našpotaju

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pravo na jubilarnu se stječe nakon (5,10...g) neprekidnog staža kod istog poslodavca. pod istim poslodavcem javne službe podrazumijevaju sve poslodavce koji su javna služba, a državni sve poslodavce koji su državne institucije. prema mom skromnom pravnom mišljenju ako uzmeš neplaćeni doprinose ti više ne plaća poslodavac kod kojeg si sakupila staž, samim tim ovo bi se računalo kao prekid staža za jubilarnu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj božana prvotno napisa
    pravo na jubilarnu se stječe nakon (5,10...g) neprekidnog staža kod istog poslodavca. pod istim poslodavcem javne službe podrazumijevaju sve poslodavce koji su javna služba, a državni sve poslodavce koji su državne institucije. prema mom skromnom pravnom mišljenju ako uzmeš neplaćeni doprinose ti više ne plaća poslodavac kod kojeg si sakupila staž, samim tim ovo bi se računalo kao prekid staža za jubilarnu.
    Ima i nekih slučajeva kad se ne računa prekid staža, odn. ostaje kontinuitet zaposlenja kod poslodavca - npr. vojni rok. Tipa, ako netko ima 10 godina staža, od kojih je godinu dana bila vojska, onda se to računa kao 10 godina. Kod vojnog roka isto nema plaćanja staža niti doprinosa. Možda može ući i neplaćeni??? To sam vidjela u nekom komentaru ZOR-a davno... Ne znam, ali vrijedi provjeriti.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Puno,puno hvala! Sutra zovem mirovinsko i nadam se dobrom ishodu...

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ostalo su ti cure više manje rekle, ja bih se samo na jubilarnu osvrnula. Dopust do 3. god se ne računa kao prekid staža, samo prilikom prijave MZOŠ-u o pravu na jubilarnu treba poslati presliku rješenja o pravu na dopust. (Naravno da se vrijeme na dopustu ne računa kao staž, ali nakon povratka na posao se ne kreće od 0 nego od onoliko koliko si staža do prije prekida skupila)

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Joj super ste!
    A sad komplikacije: Matija je 13.3., imam tjedan dana do uskrsnih praznika,koji počinju 20.3.i traju do 30.3.,kad nema nastave,jel'te. Ja bih,daklem,htjela otić tih tjedan dana na neko bolovanje (rekla mi moja doc. da nema problema za to ) i onda uskočit u neplaćeni.Zapravo, moje pitanje glasi: je li moguće započeti neplaćeni dopust 3 tjedna NAKON djetetova 1. rođendana? Ako nije, cool, počet ću od 13.3. ako jest, još bolje.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

evo pitanje....

ako bi ja nakon godinu dana umjesto da idem radit uzela neplaceni,kako bi mi se to odrazilo na kredit koji odplacujem....i dali bi u 5 mj.mogla komotno predati papire za upis djeteta u jaslice.....ajde pliz ako netko ima slicnu situaciju neka mi javi.....hvala cure..

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj filip prvotno napisa
    evo pitanje....

ako bi ja nakon godinu dana umjesto da idem radit uzela neplaceni,kako bi mi se to odrazilo na kredit koji odplacujem....i dali bi u 5 mj.mogla komotno predati papire za upis djeteta u jaslice.....ajde pliz ako netko ima slicnu situaciju neka mi javi.....hvala cure..
    ne kužim pitanje s kreditom...

a što se tiče jaslica, moraš imati potvrdu da radiš, koliko ja znam. koju ti nećeš moći dobiti, jer si na neplaćenom.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj klu. prvotno napisa
    je li moguće započeti neplaćeni dopust 3 tjedna NAKON djetetova 1. rođendana? Ako nije, cool, počet ću od 13.3. ako jest, još bolje.
    Mislim da nije. Raspitaj se na hzzo-u, ali mislim da to ide u kontinuitetu.

Filip, pa kredit bi valjda i dalje otplaćivala, ne bi ti banka oprostila . Jedino možda možeš tražiti kakvo mirovanje kredita ili sl. ali to već tamo moraš rješavati.

A molbu za jaslice možeš dati, tko ti brani? A hoće li dijete biti primljeno i koji je smisao dopusta do 3. god. ako dijete šibneš u ustanovu to je već drugo pitanje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •