Results 1 to 29 of 29

Thread: pohanje iz pećnice

  1. #1
    pužić's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    tu i tamo
    Posts
    1,984

    Default pohanje iz pećnice

    jeste li probali pohati meso u pečnici?navodno je isto kao u tavi ali bez špricanja koje svi, vjerujem mrzimo...ja osobno volim pohanu piletinu, batke i zabatke al nikad to ne poham jer treba polako, uvijek ili mi izgori ili ostane ne ispečeno.dakle postupak je ovakav:u dublju tepsiju staviti ulje (dosta), zagrijati ga u pečnici i kad je vrelo poslagati uvaljano meso u smjesu za pohanje.kad je s jedne str. gotovo, okrenuti...čini se super, jel netko to tako radi?

  2. #2
    klmama's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zgb, dubrava
    Posts
    769

    Default

    meni se čini da tu onda ima prskanja po pečnici, koje još više mrzim 8)

  3. #3
    mali karlo's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    1,463

    Default

    Quote Originally Posted by klmama
    meni se čini da tu onda ima prskanja po pečnici, koje još više mrzim 8)
    da i meni, a može li se stavit u vatrostalnu zdjelu, ona ima poklopac pa ne prska :/

  4. #4
    tinkie winkie's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    ZD
    Posts
    2,297

    Default

    ili u vrećice za pečenje.
    mene zanim jel netko probao to raditi u mikrovalnoj?

  5. #5

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    AgRaM
    Posts
    2,692

    Default

    ima vremena kak sam ja pisala o pohanju u pećnici pa su ostali svi :shock: hehe

  6. #6

    Default

    ajde piši opet

  7. #7

  8. #8
    slava's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    890

    Default

    za pohanje nema boljeg od friteze 8)

  9. #9

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Slatina
    Posts
    200

    Default

    ja isto poham u pećnici. Prvo ispoham u tavi, samo da uhvati koricu, stavim u vrećicu i onda u pećnicu. meni je smetala sva ta silna masnoća koju bi meso upilo, onda, pogotovo kad poham nadbatak ili batak - krv, i to što moram stajati pored peći. ovako ubacim u pećnicu i umjesto mene, meso poha pećnica.

    Kad je u pećnici, u vrećici, onda se sve to unutra, ispod korice, kao skuha na pari u svom soku, nema krvi, bude fino sočno, nema tolike masnoće, fino se zarumeni, bude lijepa korica, itd.

  10. #10
    mali karlo's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    1,463

    Default

    a jel u vrećicu treba stavit ulja ili kako to već funkcionira??

    Ja sam novopečena kuharica i sve želim naučiti :D

  11. #11
    tinkie winkie's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    ZD
    Posts
    2,297

    Default

    što se tiče komada kokoši (dakle ne fileta), ja ih prethodno skuham na pola. Dakle, ubacim meso u juhu, kad je napola kuhano (ili malo više od pola) izvadim, ohladim i normalno uvaljam u brašno, mrvice i jaja, te poham.
    U ovom slučaju, meso se ne mora pohati dugo, već jako kratko toliko da se uhvati korica, nema krvi niti straha da je unutra sirovo, a uz to dobijem još i juhu. Ako u juhu ubacim 3-4 krumpira više, imam i prilog.... a sve kuhano u 2 teće.

  12. #12

    Default

    krumpir u juhi?

  13. #13
    mali karlo's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    1,463

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    krumpir u juhi?

  14. #14
    mali karlo's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    1,463

    Default

    al sam smotana

    kod nas obavezno mi ga nekad nejedema a nekad ga dam karlu s mrkvicom i cvjetačom

  15. #15
    Rene2's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Na svom mjestu.
    Posts
    1,905

    Default

    Moja kuma uvijek poha u pećnici u onoj tzv. kikiri posudi s poklopcem. Njeno pohanje nije hrskavo, a mi to ne volimo. (NjM ima grozne zube, pa zato ona to tako pod poklopcem)

    Zato ja imam fritezu. Gorenje, rotirajuću u koju ide samo 1 litra ulja. Dno je koso, i košara se rotira, tako da hrana nije skroz potopljen u masnoći, nego je pola kruga u masnoći, a pola na vrućem zraku. Meni je to fantastično.

  16. #16
    slava's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    890

    Default

    Quote Originally Posted by Rene2
    Zato ja imam fritezu. Gorenje, rotirajuću u koju ide samo 1 litra ulja. Dno je koso, i košara se rotira, tako da hrana nije skroz potopljen u masnoći, nego je pola kruga u masnoći, a pola na vrućem zraku. Meni je to fantastično.
    Wow ovo zvuči super. Nisam ni znala da postoje ovakve friteze. Meni je super kod moje što se lako održava. Sve se rastavi i stavi u perilicu na pranje - Tefalova je.

  17. #17
    tinkie winkie's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    ZD
    Posts
    2,297

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    krumpir u juhi?
    a zašto ne? Meni je on na lešo puno ukusniji kad se skuha u juhi, nego u samoj vodi, jer upije u sebe sokove od povrća i mesa.

    i da.... on ne upije sve iz juhe, kao recimo zelenje, to sam se ful iznenadila kad sam kod nekih vidjela da kuhaju cvjetaču, ili npr. neko zelje u juhi.

  18. #18
    limunada's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    460

    Default

    Ja ponekad poham u pećnici, kad trebam veću količinu, s obzirom da je nama za ručak dovoljno (i previše) 4 komada mesa.
    Meso iz pećnice je super, korica je hrskava, sve je ravnomjerno pečeno i nema puno prskanja. Čak mi je možda i bolje nego iz tave.

  19. #19

    Default

    Quote Originally Posted by limunada
    Ja ponekad poham u pećnici, kad trebam veću količinu, s obzirom da je nama za ručak dovoljno (i previše) 4 komada mesa.
    Meso iz pećnice je super, korica je hrskava, sve je ravnomjerno pečeno i nema puno prskanja. Čak mi je možda i bolje nego iz tave.
    kako?

  20. #20
    limunada's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    460

    Default

    Meso uvaljam u mrvice kao i za pohanje u tavi. U protvan nalijem ulja i gurnem ga u rernu da se ugrije (dok pripremam meso). U vruće ulje poslažem meso, kao što bih i u tavu, i stavim pohati/peći na nekakvih 180-200 stupnjeva, ovisno od vrste mesa. Pri kraju meso okrenem, da jednako porumeni.
    Uzmi u obzir da jedna runda u rerni nije tako brzo gotova kao jedna runda u tavi, ali je zato veća količina gotova odjednom i ravnomjernije je pečena.

    Moja kuma u rerni sprema i panirani oslić (ali onaj gotovi), na sljedeći način: u protvan stavi papir za pečenje, naulji ga, poslaže komade oslića, njih također odozgo naulji i gurne u vruću rernu. Kaže da joj to super ispadne. Nisam probala njezin način jer ne kupujem taj gotovi, a nisam sigurna bi li se to tako dalo izvesti sa filetima doma pripremljenima za pohanje.

  21. #21
    Irchi's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,219

    Default

    Poham u pećnici. Najviše piletinu. Ne šprica, sočno je i ne oduzima toliko vremena kao pohanje u tavi.
    U juhi krupir kuham, obavezno, kad je govedina ili junetina u pitanju jer on upija višak masnoće.

  22. #22

    Default

    Quote Originally Posted by limunada
    Meso uvaljam u mrvice kao i za pohanje u tavi. U protvan nalijem ulja i gurnem ga u rernu da se ugrije (dok pripremam meso). U vruće ulje poslažem meso, kao što bih i u tavu, i stavim pohati/peći na nekakvih 180-200 stupnjeva, ovisno od vrste mesa. Pri kraju meso okrenem, da jednako porumeni.
    Uzmi u obzir da jedna runda u rerni nije tako brzo gotova kao jedna runda u tavi, ali je zato veća količina gotova odjednom i ravnomjernije je pečena.
    .
    poklopljeno ili ne?
    ako je poklopljeno da li se dobije hrkavost?
    ako je otklopljeno da li se dobije us-rana rerna?

  23. #23
    limunada's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    460

    Default

    Otklopljeno.
    Ne zamaže se rerna, samo pazi da staviš u malo dublji protvan (ili vatrostalnu posudu) i da ne staviš previše ulja.

  24. #24
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Probala bih pohati meso u pećnici ali ne na način da stavim meso u brdo ulja pa u pećnicu već posložim panirano pouljim malo i stavim peći. Da li tako netko radi? Da li meso bude suho? I koliko dugo peći npr. piletinu? Molim savjete...

  25. #25
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Ok je ali moraš prije dan marinirati
    Puretinu na tanko pečem 2x7 min
    Last edited by jelena.O; 21.02.2020 at 21:02.

  26. #26
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Piletina, bijelo meso od prsa narezsti na tanke odreske, lagano posoliti i panirati, nakon toga ugrijati pećnicu na 200 stupnjeva. meso namazati tankim slojem ulja s obje strane, pa poredati na pleh pokriven pek papirom. peći uz ventilator 10 min s jddne strane, pa preokrenuti i peći isto toliko s druge strane.

  27. #27
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Tako kratko? Zar ne bude ventilator osusio meso jos tak otvoreno. Vratinu bih isto pohala. Sutra napacam.

  28. #28
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    vratini sigurno treba dulje nego piletini ili puretini, ali nisam probala pa nemam iskustvene podatke. glddaj boju...

  29. #29
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    .meso se ne osuši jer ima koricu.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •