Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 202

Tema: Novo rodiliste u Splitu

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

a hebate šta san glupa :ima li koji koji lupa toljagom sebe po glavi:

LORY ČESTITAM

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj trinity prvotno napisa
    a jeste vidile neki dan u slobodnoj
    http://www.slobodnadalmacija.hr/Spli...7/Default.aspx

vec dva i po mjeseca nekoristen prostor...
    a kad su ono izbori? mozda se tad bude sjekla pokoja vrpca
    Haha,izbori su koliko znam brzo,možda se dođu slikat,i još po ko zna koji put obečat novi datum otvaranja,ali nije to ništa za ravnatelja bolnice teško jer sve od navedenoga mu super ide!!A na kraju krajeva baš ga briga šta se sad plaćaju puste stotine tisuća kuna za njegovo održavanje kad nije iz njegovog novčanika,a i šta je najbitnije može mirno spavat,jer je izborom za novog ravnatelja ,ma vidi čuda opet odabran on!!

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Zatvoreno rodilište Split košta 1,8 milijuna kuna

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jednostavno žalosno Prvo dijete sam rodila u Splitu, drugo sam namjeravala u novom rodilištu, ali po svemu sudeći ništa od toga...

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj mikonja prvotno napisa
    Citiraj mikonja prvotno napisa
    Citiraj astral prvotno napisa
    Baš
    Pa dobro, jel se zna kad će otvorit to novo rodilište? hoćemo mi to dočekat? ja možda drugi put, bojim se da je za ovu bebu suđeno staro
    al ne znam zašto baš vapiš za novim rodilištem....vjeruj mi da prostori i zgrada uopće nisu bitni već osoblje.....a isto osoblje će ti biti i u novom rodilištu....
    mozda zena zeli 24-satni roomin in...

koliko sa ja cula novo rodiliste nece sigurno do kraja godine otvorit svoja vrata, a meni je isprid nosa, zaklanja mi pogled na Brac
    budu li ažurni oko dojenja kao i do sada, zavraga nam sve.....
    ...rodila ja u starom....
    pa i nije bilo tako loše ko šta sam očekivala...čak su i sestre bile ok i koju god sam pitala o dojenju pokazale su mi...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zatvoreno rodilište Split košta 1,8 milijuna kuna

To je grozno,isto kao da su pokidali i bacili te novce,a mogli su se potrošiti za puno drugih stvari koje trebaju bolnici...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma sramota totalna. pogotovo sto je u sklopu novog rodilista trebala biti i mpo. ovako moramo kaskati do zagreba ili ici privatno jer gđa neda makjanić kunić i njeni susjedi nisu dobili dovoljno eura.... koliko sam bjesna, dodje mi da ja rascistim prilaz. fuqin banana republika, to smo mi. sramota

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj nessa prvotno napisa
    lory po toj računici meni je 8.7 osim ako ne urani kao i prva mi a meni je pregled u idući četvrtak pa ću znat točno
    meni je korigiran datum poroda na 6.7. jer mi je oplodnja bila odmah nakon menstruacije. moji plodni dani nisu ko i drugima sredinom ciklusa već nakon onih dana u mjesecu.

još ćemo se mi i vidit u rodilištu. :D

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Split: rodilište može do uporabne dozvole

evo jos jednog clanka iz Slobodne Dalmacije. mislim se kako ih samo nije sramota redom sve, i Grad i Ministarstvo zdravstva i upravu bolnice. po ovoj logici, rodiliste se moglo komotno otvoriti i prije pola godine, koga oni tu muljaju...

Split: rodilište može do uporabne dozvole
    http://www.slobodnadalmacija.hr/Spli...3/Default.aspx

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Čekaju IZBORE!

tonigirl

Početno

Drage žene,

čitam vaše postove i nadam se da jednog dana kada ja budem trebala roditi će to biti u novoj zgradi. Za slučaj da to bude u staroj zanima me kakva je mogućnost da mi muž bude samnom pri porodu? Da li me može posjećivati tijekom mog boravka u bolnici??

Hvala vam najlipša na odgovorima.

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj tonigirl prvotno napisa
    Drage žene,

čitam vaše postove i nadam se da jednog dana kada ja budem trebala roditi će to biti u novoj zgradi. Za slučaj da to bude u staroj zanima me kakva je mogućnost da mi muž bude samnom pri porodu? Da li me može posjećivati tijekom mog boravka u bolnici??

Hvala vam najlipša na odgovorima.
    ako nisi trudna, budi bez briga sigurno ces docekati novo rodiliste

za sada u starom muz moze biti s tobom na porodu samo ako je prosao bolnicki tecaj, a posjete na odjelu po sobaam nisu dozvoljene, ali zato na katu rodilista ima mjesto za posjete gdje ti moze doci bilo tko

kako ce biti u novom rodilistu to ne znam, samo znam da nece biti mjesecno ogranicen broj onih koji zele proci bolnicki tecaj

tonigirl

Početno

Hvala najljepša. Sad mi je odmah lakše kad znam da će i on moći biti uz mene. Mislim da to ženama puno znači i da je od velike pomoći. Ja ne mogu zamisliti da to prođem sama bez njega...

Čitat ću i dalje vaše postove
    Pozdrav svima.

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja imam još 17 dana i nismo uspli upast na tečaj ... iako mi je 4 dijete pa ne znam šta mi treba tečaj :?

Al eto ... u Sinj mi se sad neda pa ću opet SAMA u rađaonu

tonigirl

Početno

andrij sve najbolje ti želim.

r_i_t_a avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

i ja sam se nadala novom rodilištu..ali nema veze.
    andrij onda ćemo ja i ti ubrzo.

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sve ovo je za poluditi od žalosti ili bijesa :/

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

za ovu sramotu i (za sada) promašenu investiciju koja prazna guta (a i progutala je) milijune kuna ja bi za javnu opomenu posrid rive obisila dr. duju.
    ući u investiciju, a ne osigurati sve što je potrebno da investicija dobije i dozvolu je ništa drugo nego način za oprat brdo novaca - što je i napravljeno sa splitskim rodilištem.

dr. duje je lani na sv.duju proba otvorit sam sebi spomenik za života zvan novo rodilište. pa nije uspije. pa je obeća to napravit ove godine, ali izgleda kako će opet dobit frišku figu. ali treća sreća....srića pa je sveti duje svake godine - možda mu se dogodine posreći. ionako mu je produžen mandat ka ravnatelju. stigne on sam sebi otvorit spomenik.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno I novo osoblje?

Ne bih htjela nikoga uvrijediti, ali ne mogu odoljeti da ne upitam hoće li se uz novu zgradu obnoviti i staro, neljubazno, nekulturno osoblje i njihovi zadrti mozgovi.
    Ja sam u Zagrebu, ali su mi u Splitu rađale dvije sestre, mama, tri prijateljice, masa poznanica i jedinu je (donekle) ljubaznu riječ uspjela dobiti samo jedna koja je imala vezu.
    Ostalo je bilo "šuti, mala!" ,"šta ti oćeš gospođo?!"i slično.
    Grozim se tog rodilišta i ovaj me topic podsjetio na bolnicu u Zagorju, Obračak, koja je super obnovljena, a osoblje i dalje kranje neprofesionalno, sestre se ponašaju ko da si im tamo došao smetati, a one su baš za obiteljskim ručkom. Naravno da se treba veseliti novom prostoru, ali njima dolje treba malo žešća akcija udruge "Roda" da shvate u kojem stoljeću žive i rade.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

srecica izbrisala zbog uvredljivog sadrzaja

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

srecica izbrisala zbog uvredljivog sadrzaja

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Cure 8)
    bez vrijedanja drugih na nacionalnoj/medugradskoj/i inoj osnovi.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Molim administratora da to izbriše, meni je bilo svejedno otkud je kokoš, ja bih jednako napisala zagrebačka, dubrovačka, hrvatska, američka, kokoš je kokoš, ali molim da se briše, nisam imala namjeru to svesti na bilo što nacionalno ili regionalno, ako nije shvaćen point, znači da nije dobro napisano, pa je bolje maknuti. Ispričavam se.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nena, bolnica u Zagorju nije Obračak, nego Bračak. Kao drugo mislim da je bit foruma iznositi svoja vlastita iskustva, a ne teta i prijateljica...

Tako je meni nekoliko prijateljica rodilo baš na Bračku i bile su prezadovoljne. Ljubaznim osobljem, novom bolnicom....
    Ja sam rodila u Splitu, u starom rodilištu i muž je bio sa mnom na porodu, beba se rodila zdrava i vesela, i bilo nam je prekrasno i te dane , a i sve dane i godine ove nakon poroda.... Osoblje u rodilištu je bilo odlično .

Moje mišljenje je da kad je netko grintav i nezadovoljan takav će biti do kraja svijeta u novim i starim rodilištima... Zato žene drage, osmijeh na lice, jer će vam i djeca biti nezadovoljna odrastajući uz nezadovoljne majke...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj miniminia prvotno napisa
    Nena, bolnica u Zagorju nije Obračak, nego Bračak. Kao drugo mislim da je bit foruma iznositi svoja vlastita iskustva, a ne teta i prijateljica...

Tako je meni nekoliko prijateljica rodilo baš na Bračku i bile su prezadovoljne. Ljubaznim osobljem, novom bolnicom....
    Ja sam rodila u Splitu, u starom rodilištu i muž je bio sa mnom na porodu, beba se rodila zdrava i vesela, i bilo nam je prekrasno i te dane , a i sve dane i godine ove nakon poroda.... Osoblje u rodilištu je bilo odlično .

Moje mišljenje je da kad je netko grintav i nezadovoljan takav će biti do kraja svijeta u novim i starim rodilištima... Zato žene drage, osmijeh na lice, jer će vam i djeca biti nezadovoljna odrastajući uz nezadovoljne majke...
    Da, da, prihvaćam sve, Zagorci govore Obračak (pa čak i oni u njemu zaposleni), koliko sam primjetila, a točno je da je Bračak. Nisam mislila na rodilište unutar Bračka, ne znam za njega pa se ispričavam ako sam navela na krivi trag,već na ostale odjele s kojima imam iskustva, a to mi je poslužilo samo za usporedbu prostor-osoblje i veću važnost osoblja.
    Na ovom forumu žene vrlo često iznose i iskustva svojih prijateljica, baka itd.,to nije tako dobro kao osobno iskustvo, ali ne mogu svi biti na forumu, pa, eto, nek se čuje i njihov glas. Nisu te navedene žene neke grintavice ili razmažene, bilo bi i čudno da su baš sve redom takve, pogotovo što su neke od tih istih bile prezadovoljne, presretne u drugim, malim rodilištima u blizini (sjetimo se sinjskog , imotskog), ali se zbog potreba bebe nekad mora ići u KBC.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nena, no hard feeling
    Gle, meni baka i djed iz centra Zaboka i nikad nisam čula da oni ili iko drugi govore Obračak

ma, ja sam malo osjetljiva na to stalno prigovaranje splitskom osoblju...
    možda zbog toga što sam se godinama trudila za svoje dijete... pa mi je u izboru rodilišta bilo bitno kakvi stručnjaci rade u njemu, sad da su imali ipristup GArgamela to mi je bilo manje bitno...

ali iskreno, ja imam samo riječi pohvale za doktore, babicu, sestre, pomoćno osoblje.... i zato se trudim stati malo u obranu njih...
    nisam imala ni vezu ni ništa... pa mi nikako nisu jasna ta negativna iskustva... i vjerujem da liječnici znaju biti bahati, ali možda je i stvar pristupa općenito ljudima...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Shvaćam, shvaćam, ja živjela u Zagorju sedam godina (prije rođenja prvog djeteta), tvoji su iz centra Zaboka, to su "gradski", je l te , ja očito imala posla s nekim drugim Zagorcima :?, never mind...

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

jeje gradski

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

jeje gradski , to svako selo svoj govor

nek nam je čim prije novo splitsko rodilište, da mogu u njemu roditi

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno nova bolnica u Splitu

Razmisljala sam postoji li kakav nacin da mi pokusamo "pogurati" cijelu stvar oko otvaranja te nove bolnice ili bar da se pokusa doci do prave istine zasto ista jos nije u funkciji. Nije problem samo u zgradi (boljim uvjetima za pacijentice isl.) nego je veliki problem i u opremi. Naime, u novoj bolnici moci ce se vrsiti i slozeniji procesi potpomognute oplodnje. Za sada su moguci samo oni kod kojih je spermiogram OK. Da nema grupe doktora s vizijom i jakom voljom, ne bi se radilo niti to (moje vidjenje stvari). Drugo, na podrucju ginekologije se vec sad ne mogu obavljati neki zahvati, jer nemaju potrebne aparate. Osim sto smo na potpomognutu odlazile u Zagreb ili gdje vec, sad i za operaciju npr. polipa na maternici treba ici u druge gradove ili privatno u Splitu. Mislim da je to vec stvarno previse i da treba poceti vrsiti pritisak sa svih strana da se situacija konacno popravi. I tako smo prilicno iscrpljene, a onda kad vam kazu da ne mozete niti neku operaciju obaviti... Ako tko ima kakvu ideju ili nacin, neka se javi. Mozda da se i mi jos malo vise aktiviramo prema vani, neka se i nas cuje.

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prije nekoliko dana sam operirala miom (privatno) i upoznala curu koja je imala mali polip na maternici. U bolnici su joj rekli da im ne radi histeroskop, pa je išla privatno, a na kraju se ispostavilo da histeroskop radi ali se njima "to ne da raditi"?!
    A kuma je morala privatno na 4D UZV jer su joj u bolnici rekli da samo jedan dr zna raditi sa tim uređajem, a njega eto baš sad nema. Ne mogu vjerovati, a drugi grad u državi. Sramota. :shock:

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hoće li netko sutra roditi u Splitu? 8)

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zašto :?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Aneta prvotno napisa
    Hoće li netko sutra roditi u Splitu? 8)
    :? :? :?

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Aneta bi trebala danas imat inducirani porod,ukoliko nije krenulo prirodno...
    Ima tamo na pdf trudnoća-štko kada pređemo 40 tj...

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Bebinja prvotno napisa
    Aneta bi trebala danas imat inducirani porod,ukoliko nije krenulo prirodno...
    Ima tamo na pdf trudnoća-štko kada pređemo 40 tj...
    Točno zato Srećom Mali se odlučio izaći u zadnji tren (točno u srijedu) tako da ipak sam rodila u Makarskoj i stvarno mi je bilo lijepo

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ajd super,neka je tako ispalo.
    Čestitam.

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

zna li netko kada bi se ipak moglo ovo novo rodilišet otvorit?
    ima li šanse početkom iduće godine?

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Bebinja prvotno napisa
    Ajd super,neka je tako ispalo.
    Čestitam.
    Hvala!

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo,kaže šjor gradonačelnik da će prije izgradit most ili tunel do novog rodilišta nego platit onima nebulozne cifre...
    Čekamo prve poteze

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nekako mi ulijeva nadu da je šjor Rumke na početku mandata, pa možda stvarno i bude što od tog rodilišta (bar dok ja rodim)

neobična avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni je termin početkom 1.mj. 2010., valjda će se do tad otvorit. :/
    Zanima me još nešto, znam da će se staro osoblje skupa sa svojim stavovima i navikama preseliti u novu zgradu, ali ima li naznaka da će biti moguć porod u vodi, na stolčiću i sl.?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

od mog poroda u novom rodilištu jedno veliko - ništa
    osim ako se Rumke sam ne uhvati lopate i ne izgradi cestu priko noći......

ja idem opet u staro (iako, ruku na srce, meni je bilo super. daj bože opet onakvi porod i boravak u rodilištu).

ja neću više branit osoblje splitskog rodilišta, meni su bili sasvim ok. čak mi ni zastarjeli uvjeti nisu smetali. jednom sam iznila svoje mišljenje pa me se dobrano popljucalo.....

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ne znam kako je s vama ali mene sve više i više okupira ideja o organiziranju nekakvog m i r n o g prosvjeda vezano za to.
    Ljudi moji očito da se tu samo radi o zadovoljavanju nekoliko ljudi sa svojim interesima.
    Dok nisam čula neki dan našeg Kerumkea nije mi ni pala na pamet ideja o širenju ceste na strani bolnice. Da se razumimu jako sam ekološki osvještena ni nikako u drugim okolnostima nebi bila za rušenje nekoliko čempresa ali ovde su ipak ozbiljnije stvari u pitanju.

I još nešto ovo sve govorim potaknuta pričom jedne moje prije koja čega otvaranje rodilišta jer će tu počet radit i MPO.
    Znači, mislim da su najmanje bitni novi kreveti, novi lancuni i ne znam šta još jer naravno sve drugo će nažalost ostat isto.

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nije moj tip ali ovaj put za gradonačelnika:

http://www.slobodnadalmacija.hr/Spli...8/Default.aspx

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Bio dr.Duje jutros na radio Split,svašta je on nadrobija,uglavnom sva oprema je tamo,još nešto malo imaju montirat i još samo moraju neki frižider kupit hehe.
    I kaže,kada se riješti to sa cestom,u roku od dvva miseca rodilište ide u funkciju

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Meni se nekako sve čini da je dr. Duje i ekipa vlasnika tog zemljišta u nekakvom dosluhu.
    Ma znam da je do nevjerovatno u našoj lijevoj ali meni malo miriše na to.

neobična avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pozdrav!!!

ja imam termin početkom 1.mj. 2010. Nekako sam se nadala da će se do tada ipak otvoriti novo rodilište, ali nekidan me prijateljičina sestra koja je jedna od glavnih med.sestara u splitskoj bolnici ubila u pojam jer mi je mrtva-hladna rekla: MA NEMA ŠANSE!! :shock:

Mene zanima koje su šanse da se u splitskom rodilištu izbjegne epiziotomija (svejedno novom ili starom), ima li koja primalja koja pazi na to, masira, stavlja obloge...
    Znam da se o tome već masu pisalo, ali šta ja mogu napraviti sa svoje strane, masirati međicu?
    Moja prijateljica je masirala međicu, išla na tečaj...pa su joj se sestre i babica smijale da ko joj je to rekao da će tako spriječiti pucanje i da će je rezati ako bude potrebno i naravno rezali su je, nisu joj rekli koliko šavova ima...

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo nešto,kao rodilište bi se moglo otvorit i bez pristupne ceste
    http://www.slobodnadalmacija.hr/Spli...2/Default.aspx

srecica sredila link

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove