Držim figee!!
Bok mame ja sam nova na forumu. Imam sina od 11 mjeseci imao je hidrocefalus, ugrađena mu je pumpica kad je imao mjesec dana. Operirao ga je dr. Melada,a na kontrole idemo kod dr. Miklića. Išli smo na vježbe ali on je bez njih radio što treba tj. nikada nije imao problema sa motorikom. Poćeo je hodati, brblja od 7 mjeseci. Doktori razmišljaju da mu skinu pumpicu jer nije više potrebna, ali vidjet ćemo, nebih htjela brzati. Eto hvala Bogu kod nas je dobro završilo.![]()
Misulica, bas mi je drago da je kod vas sada sve super! A reci mi molim te po cemu oni smatraju da mu vise nije potrebna pumpica??
I mene isto zanima..
drago mi je da mali napreduje kako treba i da je sve ok..
Kod nas je sve super..prošli tjedan su Sara i tata išli na EEG, koji je bolji nego ikad, a S je bila predobra, prvi puta da nije niti suzu pustila, već je kao odrasla razgovarala sa tehničarima i zaspala sa svojim tatom dok su je snimali..![]()
Kažu da pre dobro radi. Ali dr. Miklić kaže da nema žurbe u vezi skidanja,višak nije. Ali se ne dira cjevćica u glavi nego samo se skida ona što vodi u trbušnu šupljinu. Imamo kontrolu sada u 4 mjesecu. Nek je on meni živ i zdrav a na pumpicu se već i navikli. Bili smo u 10 mjesecu lanin isto kod dr. Miklića, samo ga je pogledao i rekao nam da ne slušamo ničija glupa mišljenja tj, od onih koji se ne pute u to, nego da idemo kući da nam je beba super i da uživamo i nikako ga odvajati od ljudi i držati pod staklenim zvonom, treba paziti na glavicu i to je to.
misulica-meni su rekli obrnuto,u slucaju da vise nije potrebno,vadi se samo pumpica a cjevcica sto vodi u trbusnu supljinu ostaje jer ona s vremenom srasta sa tkivom i nebi bilo dobro cupati ju van.Ipak,ja nisam cula jos niti za jedan primjer da cijeli sistem nije bio vise potreban i da su ga odstranili a mi smo vec tako navikli na to da se uopce ne zamaram sa time da ga jednom izvade,samo se duboko nadam da barem nece doci do zacepljenja i buducih zahvata..
Procitajte moj post, jer meni je vadjen citav sistem jos prije 3god. i nemam nikakvih komplikacija sto se toga tice, ali naravno sve ovisi od procjene doktora jer ja sam se jako dobro razvijala u pubertetu i imala sam sve normalno kao i ostale djevojke, od menstruacije pa do ostalih stvari.
Samo sam htjela napomenuti nesto, buduci da sam na ovom forumu cesto viđala slicna misljenja. buduci da sam vec odrasla, puno sam se raspitivala i citala o uzrocima hidorcefalusa koji se razvije jos prije rodenja. zanimalo me je li genetski i moze li ga moje dijete jednog dana imati. dakle, hidrocefalus nije genetska bolest, niti se dobije bakterijskom zarazom. prirođeni hidrocefalus je posjledica deformacija u gradji komora kroz koje tece likvor, njihovog potencijalnog zacepljenja ili suzenog prolaza, što onemogucava njegov normalan protok. te deformacije mogu biti mikrometarskih dimenzija i kod novorodencadi se ne radi takva analiza mozga i njegovih ovojnica kako bi se utvrdilo koji je uzrok, jer je to vrlo invazivno i opasno cak i u starijoj dobi. dakle, mi koji ga imamo jednostavno nemamo srece, kao sto se neka dijeca od zdravih roditelja rode sa jednim manjim uhom od drugoga, bez zametaka za neke zube te im nedostaju citav zivot i slicno.![]()
Pozdrav!Imam ugradenu pumpicu u glavi s lijeve strane i cjevcicu u trbuhu.vidim na postu da ste napisali da ste vadili pumpicu.pa me zanima dali je stvarno moguće vadit pumpicu jer meni je neurokirurg prije par godina rekao da se pumpica ne vadi jer je jako rizicno vadit iz mozga.ako ste vadili mozete mi samo dat informaciju gdje ste vadili pumpicu u kojoj tocno bolnici i kod kojeg neurokirurga odnosno kako se on zove i preziva pa bi se volio cut s njime u vezi moje pumpice da vidim dali bi se mogla meni izvadit ta pumpica.bio bi vam zahvalan na odgovoru jer mi puno to znaci.hvala.srdacan pozdrav
Pozdrav!Imam ugradenu pumpicu u glavi s lijeve strane i cjevcicu u trbuhu.vidim na postu da ste napisali da ste vadili pumpicu.pa me zanima dali je stvarno moguće vadit pumpicu jer meni je neurokirurg prije par godina rekao da se pumpica ne vadi jer je jako rizicno vadit iz mozga.ako ste vadili mozete mi samo dat informaciju gdje ste vadili pumpicu u kojoj tocno bolnici i kod kojeg neurokirurga odnosno kako se on zove i preziva pa bi se volio cut s njime u vezi moje pumpice da vidim dali bi se mogla meni izvadit ta pumpica.bio bi vam zahvalan na odgovoru jer mi puno to znaci.hvala.srdacan pozdrav
mimich prvotno napisa
Dorian je krenuo u jaslice sa nepune 2 godine i do sada je dobio cesto po glavi od klinaca (nista strasno),jednom pao niz stepenice (kratke) i ogrebao celo i nos,u jednoj posjeti se zaletio u stakleni stol i rasjekao celo...bilo je jos svakojakih padova...zelim ti samo reci ono sto su meni ovdje rekli,ne treba se bojati niti djecijih padova (sve dok nisu sa metar visine),niti virusnih infekcija...ono sto je opasno su bakterijske infekcije i tada treba pod hitno reagirati sa antibiotikom..Udarci u glavicu im ne mogu nista vise nastetiti nego djetetu bez pumpice prema tome pumpica nije prepreka za vrtic i toga se ne trebas bojati.Mi se sa Dorianom stvarno ponasamo kao da je i nema a isto je uzasno brzoplet..ne mozes mu biti stalno za petama..
Hvala Bogu, od kad smo ju stavili,nismo imali nikakvih problema sa njom i nadam se da ce tako i ostati a to zelim i svim vasim malcima!
Bok,i ja sam nova na ovom forumu,imam jedno pitanje za Vas,kako to da ga je operirao prim. Melada,a idete na kontrole kod prof. Miklića??Ja imam curicu koja ima hidrocefalus i već tri godine proširenu četvrtu komoru.
Unaprijed hvala