-
odgovor za bebomanku :)
Doba dan, drago mi je sto su moja iskustva pozitivno utjecala na Vas. dakle, ja imam ugradjenu pumpicu sa desne strane glave, direktno ispod koze, sama pumpica se nalazi malo iznad uha, a cjevcica ide niz vrat i preko prsne kosti je povezana sa trbusnom opnom kako bi mi na taj nacin otjecao likvor. pumpicu je oduvijek trebalo stiskati, samo s vremenom sve rijeđe. morate uzeti u obzir da su ju meni ugradjivali prije 26 godina, sto je u u svijetu razvoja medicine cijelo tisućljeće. sigurna sam da su do danas smislili neka bolja i jednostavnija rješenja. pretpostavljam da su meni ostavili stariju ˝verziju˝ jer bi nova operacija bila nepotrebna agresija na organizam buduci da ova sasvim dobro radi.
a sto se tiče opsega glave, nešto je veći od normalnog mozda koji centimetar i to nitko ne primjecuje osim mene, a oblikom je ostala pravilna. ali iskreno, mislim da ima i zdravih ljudi sa mnogo ruznijim oblicima lubanje. slikica vaseg Doriana mi je jako mala, ali meni izgleda kao deckic sa lijepom glavicom. baš sam se sjetila razdoblja vrtića i nizih razreda osnovne skole kada iskrena djeca svasta pitaju i nikad me nitko nije pitao nista o velicini glave. češće su pitali za ožiljak na čelu koji mi je ostao nakon vađenja hematoma, ali sada je vec proslo mnogo otkad je nastao pa se i on jedva primjeti.
Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno pitajte, meni je jako drago ako Vam mogu bilo kako pomoći, makar samo za ohrabrenje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma