nazalost, ovo je prvi forum na koji sam se aktivno uclanila i ne znam jesam li negdje kod registracije trebala oznaciti opciju da mogu primati privatne poruke?
sto se tice cjevcice, znam ju katkad osjetit na mjestu gdje prelazi kljucnu kost, ali me u pravilu ne zateze. Meni su s rastom mijenjali pumpicu, tako da mije toliko dugacka, pretpostavljam mozda metar. sto ste tiče zvukova, kad stiscem pumpicu, nekada se cuje kako se puni, ali ne uvijek. moja ne radi sama, nego samo na pritisak, dako da nema nikakvih zvukova. a sto se tiče nadutosti, moram priznati da za to nisam cula prije nego sto sam procitala postove na ovom forumu. buduci da kad sam bila manja je bilo potrebno cesce stiskati pumpicu, sto znaci da je i nakupljanje likvora bilo vece, moguce da se onda pojavljivalo nesto slicno. makar, moji nikada nisu nista slicno spominjali, a ja se toga zbilja ne sjecam, tako da vam ne mogu nista pametno odgovoriti. glavobolje imam ponekad u vrijeme PMS-a, ali mislim da nemaju veze sa hidrocefalusom, a takoder imam niski tlak i ovisnik sam o kavi, pa me i zbog toga katkad boli glava. ali niti to nije vezano za hidrocefalus (to sam cak i pitala svog neurokriurga!). nadam se da nisam nesto zaboravila.