Dobar dan, čitala sam upravo Vaša iskustva sa Hydrocephalusom, te sam se odlucila javiti. Rodjenasam 1985. i sa 5 tjedana Dr. Bošnjak uočila je kod mene odstupanja u opsegu lubanje. ubrzo nakon toga sam operirana, te sam do 11. godine zbog rasta nekoliko puta mijenjala pumpicu. Sa 5 godina ugradili su mi jos jednu pumpicu koja je povezana sa prvom, a nakon jedne od operacija razvio se i hematom kojeg je bilo potrebno izvaditi. pumpicu imam jos uvijek iako ju vec dugi niz godina trebam stiskati samo povremeno. Kao posljedica hydrocephalusa razvio mi se i poremećaj u radu endokrinih zljezda, te preuranjeni pubertet zbog kojeg sam nekoliko godina primala hormonsku terapiju. unatoč hydrocephalusu, razvila sam se u dijete, a kasnije i odraslu osobu sa iznadprosječnom inteligncijom savršenih motoričkih sposobnosti(bez lazne skromnosti). Diplomirala sam na PMFu sa najboljim prosjekom u generaciji i te se aktivno bavim plesom pod vodstvom profesionalnih plesaca. ne znam jesam li imala mnogo srece ili vrhunsku medicinsku njegu, ali znam da sam odrastala kao sretno dijete koje se nekada nije osjecalo drugacije od ostalih vršnjaka, osim sto nisam smjela bas sve raditi na tjelesnom odgoju.
takodjer sam prozivjela svoje studentske dane kao i svi ostali, sa izlascima, ljubavima, nervozom oko ispita i svime sto podrazumjeva studiranje
svim vama koji sudjelujete u ovoj temi zelim puno srece sa djecicom i trudite se odgajati ih koliko god cete moci kao normalnu i samostalnu djecu jer moje iskustvo je da se mi ni po svojim sposobnostima ne razlikujemo od zdravih ljudi.