Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: omekšivač kada?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno omekšivač kada?

bebe mi imaju 3,5 mj, zanima me mogu li počet koristiti omekšivač za robu? robica je dosta kruta bez njega pa bi volila stavit malo omekšivača a ne znam smijem li.

molim sve iskusne da mi odgovore?

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja sam ga počela stavljati tek sa nekih 8 mjeseci.

mislim da ti je u svakom slučaju pre rano, i zato rađe stavi jabučni ocat. dezinficira robu, prirodan je a i roba je super meka! ne smrdi

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja robicu perem sa praškom i omekšivaćem od prvog dana.nisam primjetila na curama da im to smeta.koristim i prašak i omekšivać sensitiv.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja koristim od pocetka, uvijek neki Sensitive.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

S prvom kćeri nisam ništa stavljala godinu dana
    s drugom sam već nakon mjesec stavila neki sensitive
    nije joj smetalo

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne koristm omeksivac ni za sebe ni za luku...

meni ti jeftini umjetni jeftini mirisi koji su u omeksivacima smrde za poludit (osim sto omeksivaci, navodno, nisu zdravi - pogotovo za male bebe)...

koristim ocat najobicniji sa 10-20 kapi etericnog ulja po nahodjenju (najvise volim eukaliptus, jasmin, ruzmarin i citruse razne)...
    stan prekrasno mirisi dok se susi ves...
    a navodno je dobro i za masinu za ves (no u to se ne kuzim)...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odmah- neki eko iz dm-a i stavim manje, al stavim

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne stavljam na njegov veš omekšivać, niti ne mamjeravam stavljati, sušim u sušilici i lijepo je mekano. Na naš veš stavljam, ali minimalnu količinu.

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

lucky day

možda glupo pitam ali prvi puta to čujem,kuda staviš ocat tamo gdje inače ide omekšivač?? :?
    prosvijetli ne jer M.M ima jakooo osjetljiv nos,a i zbog beba!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja stavljam od prvog dana, silan sensitive i nisam primjetila da joj smeta.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tetamaja6 prvotno napisa
    lucky day

možda glupo pitam ali prvi puta to čujem,kuda staviš ocat tamo gdje inače ide omekšivač?? :?
    prosvijetli ne jer M.M ima jakooo osjetljiv nos,a i zbog beba!
    ma nije glupo... malo ljudi zna za foru s octom (al ovdje nas ima vise - ima negdje topic 'cistoca je pola bolesti' - na kojem ima jos masu zgodnih trikova)...

nego da odgovorim:
    da, stavljam u onaj pretinac gdje ide omeksivac...

isto (odokativno) koliko bi stavila i omeksivaca...

i ja si u plasticnoj bocici napravim smjesu ocat+etericna ulja - pa da imam odmah za par puta da ne nakapavam posebno... a opet ne napravim odmah sa cijelom litrom da mijenjam kombinacije mirisa cesce...

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

vidiš, meni taj ocat nikad nije "sjeo". Nisam primjetila da mi je roba mekša od njega....
    Al kako ne podnosim miris omekšivača, u zadnjih par godina navikla sam se skoro bez njega, i roba mi uopće nije kruta. Pogotovo nakon peglanja.... al peglanje je za neki drugi topic

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj "lucky day prvotno napisa
    malo ljudi zna za foru s octom (al ovdje nas ima vise - ima negdje topic 'cistoca je pola bolesti' - na kojem ima jos masu zgodnih trikova)...

pranje odjece u octu, tj. dodavanje octa u vodu u kojoj se pere odjeca bazira se na otapanju kalcijevog karbonata. kalcijev karbonat (kamenac) se nalazi u vodovodnoj vodi i prilikom pranja daje odjeci (a i vodi) tvrdocu. kod dodavanja octa (octene kiseline, jabucne kiseline ili neke druge blage kiseline) dogadja se kemijska reakcija izmedju kalcijevog karbonata i octene kiseline u kojoj nastaje voda, ugljikov dioksid i kalcijev acetat spoj(evi) koji nema miris ni okus i zato roba nakon pranja ne "mirise" po octu a meksa je jer je uklonjen kamenac. ista je stvar i sa ciscenjem kamenca sa octom u wc ili kuhinji.

ja inace ne stavljam omeksivac uopce.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    pranje odjece u octu, tj. dodavanje octa u vodu u kojoj se pere odjeca bazira se na otapanju kalcijevog karbonata. kalcijev karbonat (kamenac) se nalazi u vodovodnoj vodi i prilikom pranja daje odjeci (a i vodi) tvrdocu. kod dodavanja octa (octene kiseline, jabucne kiseline ili neke druge blage kiseline) dogadja se kemijska reakcija izmedju kalcijevog karbonata i octene kiseline u kojoj nastaje voda, ugljikov dioksid i kalcijev acetat spoj(evi) koji nema miris ni okus i zato roba nakon pranja ne "mirise" po octu a meksa je jer je uklonjen kamenac. ista je stvar i sa ciscenjem kamenca sa octom u wc ili kuhinji.

netko je pitao za omekšivać zašto se ne stavlja u bebinu robu. zato što male bebe imaju osjetljivu kožu nakon rođenja, jer su 9 mjeseci u plodnoj vodi, i nakon rođenja im je posebno osjetljiva koža nekoliko mjeseci. omekšivać zna jako utjecati na nju, pa su djeca često znala završiti u bolnicama zbog osipa po cijelom tijelu kao reakciju na omekšivaće i izbjeljivaće (oni se koriste u bolnicama).
    možda su ovi današnji omekšivaći malo više sensitive- al sve je to kemija.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja stavljam silan sensitive i nisam primijetila nikakve smetnje kod bebe.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i ja stavljam od početka..Ornel baby soft ....stavim samo pola čepa a veš svejedeno miriši i bude mekan....Mihaelu ništa ne smeta.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i ja stavljam od pocetka, isto neki (ima 2) bijeli sensitive i nije joj smetalo..
    a prasak - koji imam

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja stavljam od početka, u pola manje nego je kao predloženo i to lenor sensitive ali jako me zaintrigirala ova fora s octom!
    baš ću probati!

daner avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I ja koristim omekšivač uvijek. Nikada nisam primjetila da mu je smetalo ili da je dobio ikakav osip.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje osobno misljenje je da je apsolutno previse kemije oko nas i oko beba. Mislim da nema potrebe za dodatnom kemikalijom na kozi u obliku omeksivaca.

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne stavljam omekšivač.
    beba mi ima jako osjetljivu koži i ne bih tu kožu dodatno opterećivala.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

omekšivač koristim od kad sam počela prati F šarenu robicu s našom - s nekih godinu dana...
    bijeli veš i pelene samo s detergentom i malo octa

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

neki od vas pišu da stavljaju od početka i da nemaju nikakvih problema, al dal ste se možda u početku zapitale, kad ste prvi puta stavile, što bi se moglo dogoditi djetetu da je pokazalo reakciju. sva sreća nije, ali isto tako je moglo- zašto eksperimentirati i dodavati kemikalije koje ne treba!? kao što je netko tu napisao, to je doista preopterečivanje bebine kože u samom osjetljivom početku.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja ne stavljam, navikli smo se bez omekšivača, mada je mm
    u početku smetalo jer je sav veš bio "krut" posebno ručnici.

Datum pristupanja
    Jan 2008
    70

Početno

Ja stavljam inače omekšivač ali ne previše i nije nam nikad smetalo,ali preko zime mi netreba jer sušim veš u sušilici i jako je mekani bez omekšivača

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

od rođenja

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nikad.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne stavljam uopce, susim u susilici pa je mekano, osim bodica koje susim na radijatoru jer mi se jako stisnu u susilici. Njih peglam dok su jos lagano vlazni pa omeksaju.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Od početka.
    Ali ipak koristim sensitive i omekšivač i prašak i nismo nikada imali problema.
    MM i ja nismo osjetljivi niti alergični na ništa pa sam pretpostavila da mu neče smetati.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sa Enolinih 2-3 mjeseca sam počela koristiti Silan sensitive (on mi najljepše miriše) i još uvijek samo njega upotrebljavamo.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure, samo sam se htjela javiti i reći vam da sam primjenila onu foru sa octom i aromatičnim uljem i oduševljena sam. Fakat, to mi nikada ne bi palo na pamet da nisam naišla na ovaj topic. Sada ću potrošiti ovaj omekšivač koji imam a koji koristim za robu nas odraslih u kućanstvu i krećem sa ovom solucijom za sve. Miris, divota jedna, a i jeftinije je.

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Gotovo nikad, osim kad mi koji komad robice pobjegne sa mašinom veša ovih velikih. KAo hoću mekano sušim u sušilici, u zadnje vrijeme ručnike obavezno, i pelene

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Od početka.
    MM i ja nismo osjetljivi niti alergični na ništa pa sam pretpostavila da mu neče smetati.
    Potpisujem!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Od početka.
    Potpisujem!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    cure, samo sam se htjela javiti i reći vam da sam primjenila onu foru sa octom i aromatičnim uljem i oduševljena sam. Fakat, to mi nikada ne bi palo na pamet da nisam naišla na ovaj topic. Sada ću potrošiti ovaj omekšivač koji imam a koji koristim za robu nas odraslih u kućanstvu i krećem sa ovom solucijom za sve. Miris, divota jedna, a i jeftinije je.
    :D i obzirnije prema okolisu :D

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj elin prvotno napisa

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi svi imamo osjetljivu kožu, od mm-a i mene, do beba, pa ne koristimo ništa, a i praška stavljamo minimalno. Veš mi nije ništa posebno krući nego prije, ali ako baš hoću ekstra mekane ručnike, potrpam ih u sušilicu.

Ovo s octom dobro zvuči, ali meni se od njegovog mirisa diže želudac. Možda da ipak probam s kvačicom na nosu

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U početku nisam stavljala, nakon par mjeseci sam počela i to postepeno.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Otkad imam djecu ne koristim omekšivač, mislim da je suludo izlagati ih nepotrebnim štetnim kemikalijama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •