bebe mi imaju 3,5 mj, zanima me mogu li počet koristiti omekšivač za robu? robica je dosta kruta bez njega pa bi volila stavit malo omekšivača a ne znam smijem li.
molim sve iskusne da mi odgovore?
bebe mi imaju 3,5 mj, zanima me mogu li počet koristiti omekšivač za robu? robica je dosta kruta bez njega pa bi volila stavit malo omekšivača a ne znam smijem li.
molim sve iskusne da mi odgovore?
ja sam ga počela stavljati tek sa nekih 8 mjeseci.
mislim da ti je u svakom slučaju pre rano, i zato rađe stavi jabučni ocat.dezinficira robu, prirodan je a i roba je super meka! ne smrdi
ja robicu perem sa praškom i omekšivaćem od prvog dana.nisam primjetila na curama da im to smeta.koristim i prašak i omekšivać sensitiv.
Ja koristim od pocetka, uvijek neki Sensitive.
S prvom kćeri nisam ništa stavljala godinu dana
s drugom sam već nakon mjesec stavila neki sensitive
nije joj smetalo
ne koristm omeksivac ni za sebe ni za luku...
meni ti jeftini umjetni jeftini mirisi koji su u omeksivacima smrde za poludit (osim sto omeksivaci, navodno, nisu zdravi - pogotovo za male bebe)...
koristim ocat najobicniji sa 10-20 kapi etericnog ulja po nahodjenju (najvise volim eukaliptus, jasmin, ruzmarin i citruse razne)...
stan prekrasno mirisi dok se susi ves...
a navodno je dobro i za masinu za ves (no u to se ne kuzim)...
odmah- neki eko iz dm-a i stavim manje, al stavim
Ne stavljam na njegov veš omekšivać, niti ne mamjeravam stavljati, sušim u sušilici i lijepo je mekano. Na naš veš stavljam, ali minimalnu količinu.
lucky day
možda glupo pitam ali prvi puta to čujem,kuda staviš ocat tamo gdje inače ide omekšivač?? :?
prosvijetli ne jer M.M ima jakooo osjetljiv nos,a i zbog beba!
Ja stavljam od prvog dana, silan sensitive i nisam primjetila da joj smeta.
ma nije glupo... malo ljudi zna za foru s octom (al ovdje nas ima vise - ima negdje topic 'cistoca je pola bolesti' - na kojem ima jos masu zgodnih trikova)...tetamaja6 prvotno napisa
nego da odgovorim:
da, stavljam u onaj pretinac gdje ide omeksivac...
isto (odokativno) koliko bi stavila i omeksivaca...
i ja si u plasticnoj bocici napravim smjesu ocat+etericna ulja - pa da imam odmah za par puta da ne nakapavam posebno... a opet ne napravim odmah sa cijelom litrom da mijenjam kombinacije mirisa cesce...
vidiš, meni taj ocat nikad nije "sjeo". Nisam primjetila da mi je roba mekša od njega....
Al kako ne podnosim miris omekšivača, u zadnjih par godina navikla sam se skoro bez njega, i roba mi uopće nije kruta. Pogotovo nakon peglanja.... al peglanje je za neki drugi topic![]()
"lucky day prvotno napisa
pranje odjece u octu, tj. dodavanje octa u vodu u kojoj se pere odjeca bazira se na otapanju kalcijevog karbonata. kalcijev karbonat (kamenac) se nalazi u vodovodnoj vodi i prilikom pranja daje odjeci (a i vodi) tvrdocu. kod dodavanja octa (octene kiseline, jabucne kiseline ili neke druge blage kiseline) dogadja se kemijska reakcija izmedju kalcijevog karbonata i octene kiseline u kojoj nastaje voda, ugljikov dioksid i kalcijev acetat spoj(evi) koji nema miris ni okus i zato roba nakon pranja ne "mirise" po octu a meksa je jer je uklonjen kamenac. ista je stvar i sa ciscenjem kamenca sa octom u wc ili kuhinji.
ja inace ne stavljam omeksivac uopce.
zhabica prvotno napisa
![]()
netko je pitao za omekšivać zašto se ne stavlja u bebinu robu. zato što male bebe imaju osjetljivu kožu nakon rođenja, jer su 9 mjeseci u plodnoj vodi, i nakon rođenja im je posebno osjetljiva koža nekoliko mjeseci. omekšivać zna jako utjecati na nju, pa su djeca često znala završiti u bolnicama zbog osipa po cijelom tijelu kao reakciju na omekšivaće i izbjeljivaće (oni se koriste u bolnicama).
možda su ovi današnji omekšivaći malo više sensitive- al sve je to kemija.
Ja stavljam silan sensitive i nisam primijetila nikakve smetnje kod bebe.
i ja stavljam od početka..Ornel baby soft ....stavim samo pola čepa a veš svejedeno miriši i bude mekan....Mihaelu ništa ne smeta.
i ja stavljam od pocetka, isto neki (ima 2) bijeli sensitive i nije joj smetalo..
a prasak - koji imam![]()
ja stavljam od početka, u pola manje nego je kao predloženo i to lenor sensitive ali jako me zaintrigirala ova fora s octom!
baš ću probati!
I ja koristim omekšivač uvijek. Nikada nisam primjetila da mu je smetalo ili da je dobio ikakav osip.
Moje osobno misljenje je da je apsolutno previse kemije oko nas i oko beba. Mislim da nema potrebe za dodatnom kemikalijom na kozi u obliku omeksivaca.
ne stavljam omekšivač.
beba mi ima jako osjetljivu koži i ne bih tu kožu dodatno opterećivala.
omekšivač koristim od kad sam počela prati F šarenu robicu s našom - s nekih godinu dana...
bijeli veš i pelene samo s detergentom i malo octa
neki od vas pišu da stavljaju od početka i da nemaju nikakvih problema, al dal ste se možda u početku zapitale, kad ste prvi puta stavile, što bi se moglo dogoditi djetetu da je pokazalo reakciju. sva sreća nije, ali isto tako je moglo- zašto eksperimentirati i dodavati kemikalije koje ne treba!? kao što je netko tu napisao, to je doista preopterečivanje bebine kože u samom osjetljivom početku.
Ja ne stavljam, navikli smo se bez omekšivača, mada je mm
u početku smetalo jer je sav veš bio "krut" posebno ručnici.
Ja stavljam inače omekšivač ali ne previše i nije nam nikad smetalo,ali preko zime mi netreba jer sušim veš u sušilici i jako je mekani bez omekšivača![]()
Ne stavljam uopce, susim u susilici pa je mekano, osim bodica koje susim na radijatoru jer mi se jako stisnu u susilici. Njih peglam dok su jos lagano vlazni pa omeksaju.
Od početka.
Ali ipak koristim sensitive i omekšivač i prašak i nismo nikada imali problema.
MM i ja nismo osjetljivi niti alergični na ništa pa sam pretpostavila da mu neče smetati.
Sa Enolinih 2-3 mjeseca sam počela koristiti Silan sensitive (on mi najljepše miriše) i još uvijek samo njega upotrebljavamo.
cure, samo sam se htjela javiti i reći vam da sam primjenila onu foru sa octom i aromatičnim uljem i oduševljena sam. Fakat, to mi nikada ne bi palo na pamet da nisam naišla na ovaj topic. Sada ću potrošiti ovaj omekšivač koji imam a koji koristim za robu nas odraslih u kućanstvu i krećem sa ovom solucijom za sve. Miris, divota jedna, a i jeftinije je.
Gotovo nikad, osim kad mi koji komad robice pobjegne sa mašinom veša ovih velikih. KAo hoću mekano sušim u sušilici, u zadnje vrijeme ručnike obavezno, i pelene
Potpisujem!kahna prvotno napisa
Potpisujem!kahna prvotno napisa
:D i obzirnije prema okolisu :Delin prvotno napisa
Mi svi imamo osjetljivu kožu, od mm-a i mene, do beba, pa ne koristimo ništa, a i praška stavljamo minimalno. Veš mi nije ništa posebno krući nego prije, ali ako baš hoću ekstra mekane ručnike, potrpam ih u sušilicu.
Ovo s octom dobro zvuči, ali meni se od njegovog mirisa diže želudac. Možda da ipak probam s kvačicom na nosu![]()
U početku nisam stavljala, nakon par mjeseci sam počela i to postepeno.
Otkad imam djecu ne koristim omekšivač, mislim da je suludo izlagati ih nepotrebnim štetnim kemikalijama.