Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Zastoj urina u maminom buregu

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Zastoj urina u maminom buregu

Molila bih samo informaciju koliko je zastoj urina u bubregu trudnice opasan. ja sam u 36 tj. trudnoce i vec sam pred par mjeseci primjetila bolove u podrucju desnog bubrega. Isprva sam mislila da su to "normalni" trudnicki bolovi u ledjima, ali kako sam i prije imala problema s bubrezima obratila sam se svom ginekologu.

Na ultrazvuku mi je utvrdio zastoj urina, rekao je da ne treba nikakva terapija, jer se tako sto cesto javlja kod trudnica zbog pritiska maternice na mokracovode. To bi se nakon poroda trebalo povuci.

U zadnjih 2 dana imam skoro stalne bolove u bubregu, a u brisu rodnice pronadjen mi je enterokok, sto samo kontroliramo, bez antibiotika. sad me je strah da se ne bi razvila neka upala mjehura ili bubrega (jer sam upalama mjehura sklona). Inace nemam bolove dok mokrim.

Da li da radim frku ili cekam?! Slijedeci pegled mi je tek za 10 dana.

TNX

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

na tvome mjestu ja ne bih cekala :/

Kazes da vec dva dana bol ne jenjava, uz dosadasnju anamnezu ja bih otisla doktoru ranije.

Sretno u svakom slucaju

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Danas sam skroz dobro. nista ne boli, ali sam se i cijeli dan odmarala.

U svakom slucaju, nisam od onih koji dugo trpe, pa ako opet sto krene, trcim odmah ginekologu.

Zanima me samo da li se tko od vas susreo s ovakvim necim, jer sam trazila po Hrv. Internet stranicama i nema niti spomena o zastoju urina kod majke. Spominju se iskljucivo djeca.

Na nekim Njem.stranicama sam nasla jedan slucaj gdje je mami ugradjena neka bubrezna "sina"- ne znam kako bih to uopce prevela. Ali nista detaljnije ne objasnjava. U svakom slucaju se nadam da ce me tako sto zaobici :/

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja sestrična je u trudnoći imala i upalu bubrega i kamen u mokraćovodu.
    Dva puta je hospitalizirana na tjedan dana.
    prvi put su mislim antibioticima liječili upalu, a drugi put dok još nisu bili sigurni da li se radi o kamenu, mislili su joj ugraditi nešto (ne mogu se sjetiti naziva) u ureter na izlasku iz bubrega ne bi li joj ga proširili radi lakšeg otjecanja mokraće. Koliko sam ju shvatila to nije trebala biti klasična operacija nego kroz mokraćovod.
    Međutim, pošto je uspjela izmokriti kamenac nije bilo potrebe za tim.
    U svakom slučaju sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Brunda, hvala puno.
    Vjerojatno je to kod tvoje sestricne slicno ovom sto sam ja procitala.

Nadam se da nece biti potrebe za operacijom. Imam jos koji tjedan do poroda, a valjda cu ovako izgurati. Inace, moj gin. mi nista nije spominjao o operaciji, kaze da stanje nije opasno, samo da odmaram na lijevom boku, da rasteretim pritisak na desni bubreg, ali ja nisam imala mira vec sam prckala po Internetu i bas se prepala.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

tacno isti problem imam i ja.Isto desni bubreg je u pitanju.U 18 sam tjednu,ali su mi rekli da kad moram ,treba pit spasmex.A vidjet cemo dali ima otrebe od onu cevcicu ne znam joj ime.Nadam se da ce bit u redu

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Eto posle kontrole,dobila sam Eritromycin kapsule moram ih pit,pa videcemo dalje sta ce se desavati..
    A bas necem nista piti ali..... :?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja imam zastoj urina u desnom bubregu 3. stupnja (taj je najgori) + eserihiu 10 na 6-tu ( isto više od tog ne postoji ). Dva puta sam hospitalizirana i oba puta je CTG još uz sve pokazivao trudove pa sam stavljena na tokolizu. U 32. sam tjednu.

To "nešto" što se ugrađuje zove se stent. Nekakva cijevćica koja omogućava protok. Spominjali su i to...

Jučer sam otpušten po 2. puta iz bolnice. Nastavljam s normabelom ( za opuštanje maternice ) spasmex+voltaren (protiv bolova u bubregu) i klavocin (da uništimo eserihiu ).

Najčešće me boli bubreg kad se naveče umirim pa moram popiti spasmex i voltaren cca. 2 sata prije spavanja da bi izgurala noć, ali vjerujte- stvarno pomaže,

dan je već lakši (zbog kretanja).

Eto...., moje iskustvo za sad

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mene su u 38-om tjednu uhvatili strašni bolovi s lijeve strane abdomena. Skontala sam po nečemu da se ne radi o maternici ili bebi, već nešto u probavnom sustavu, mislila sam, jer mi je bilo zlo, nisam mogla ništa jesti i sve bih povraćala.
    Zvala sam ginekologicu i ona mi je rekla da jedem tost i čaj i popijem Voltaren. Nisam popila Voltaren, ali sam pokušala jesti tost i čaj taj i slijedeći dan, ali nije mi baš uspjelo. Maksimalno 2-3 tosta i šalicu čaja cijeli dan. Pa onda opet povraćanje po 3-4 puta iz praznog želuca i kiseline.
    Treći dan popodne sam imala već naručenu kontrolu kod te iste ginićke. Izvagala me: 4 kg manje nego prije 3 tjedna, mokraća puna ketona (što označava glad), čak 5 križića, kašalj uzrokovan iritacijom grla kiselinom iz želuca, ja sva acidozna i dehidrirana i poslala me hitno u bolnicu.
    Tamo su me smjestili s trudnicama, ali me pregledao urolog jer je nalaz urina pokazivao i upalu.
    UZ bubrega je pokazao da imam hidronefrozu oba bubrega uzrokovanu trudnoćom i pritiskanjem maternice na organe. Nisam imala bolove pri mokrenju niti išta slično.
    Dobila sam za terapiju intravenozno antibiotik i injekcije ketonala za bolove. Bolovi su trajali 3 dana i onda mi više nisu trebale injekcije i polako sam mogla ponovo jesti.
    Otpuštena sam iz bolnice nakon ukupno 6 dana. Ubrzo nakon toga sam rodila (nakon 4 dana) i kad sam došla doma su se bolovi vratili isto najčešće po noći ili kad bih nešto radila (inače sam se trudila cijelo vrijeme samo dojiti i odmarati). Stavila bih Voltaren čepić ili popila Spasmex forte. Nakon 2-3 dana sam ispiškila kamenčić :shock: pa sam skontala da je to valjda bio uzrok bolovima. Još sam na početku babinja pa neću još ići po bolnicama na kontrolu kod urologa, uz sve ove viroze koje vladaju, pa se nadam da je to bio jedini kamenčić kojeg sam "riješila".
    Evo što sam pronašla za hidronefrozu:
    Citiraj Poliklinika Helena" prvotno napisa
    Hidronefroza označava dilataciju kanalnog sustava bubrega i nije sinonim za opstrukciju. Opstrukcija se definira klinički kao otpor protoku urina, koji ako se ne liječi dovodi do bubrežnog oštećenja... ...Većina hidronefroza se spontano smanjuje tijekom vremena i ne zahtjeva kiruršku intervenciju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •