Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: laze/izmislja

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno laze/izmislja

eto, sustiglo i nas to :/ , mozda je naslov malo ruzan,ali tako je

naime, "uhvatila" sam ju da neke stvari i/ili situacije nisu bas istinite. E sad, nije pitanje je l to vidjela na TV-u, cula od starijih ili nesto drugo, nego zanima me kako da se ponasam
    Npr. kad ju pitam je li bila u parku (a znam da je), kaze da nije, je li jela, kaze da nije, da je bila gladna :shock: . Za bilo koga kad kaze da nije dobar, da je zlocest, na pitanje zasto uvijek odgovara "tukao je P., u lice, tu i tu", pa bila to teta koja ju cuva, tata, moja teta, ja :shock: pa cak i plisani zec. Imala sam ja i dvojbe oko istinistosti (razgovarala i s tetom), ali kad se u prici pojavio zec (a bio je medju prvima), nesto mi ipak nije stimalo. Da ne kazem da je bila faza "zec" kad ga je bacala na pod, gazila kamioncicem i vikala da je zlocest. To je proslo, sad ga grli i ljubi, i dozvoljava mu da bude i negdje drugdje osim na podu.
    Ja sam od onih koji vise manje sva djecija ponasanja i promjene gleda kao faze, ali zanima me kako s ovom fazom, da ne napravim nesto krivo.
    Da li da joj kazem da laze, izmislja? Da li da ignoriram? Da li da se smijem (jer je tako slatka)? Kako da se postavim?

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

neznam ti pomoći,ali i mi smo u toj fazi.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni izmišljati i lagati nije isto.
    izmišljanju se veselim, laganju ne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ide li u vrtić? Tj. od kog je mogla čuti to da je netko zločest? :?

Ovo ostalo mi se čini normalno za tu dob (jela - nije jela, bila u parku - nije bila u parku).

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sklona sam prije povjerovati djetetu nego nekom drugom, samo treba skuziti sta zeli reci. Zec mozda nije igracka, mozda je personifikacija nekog drugog. Sta se tice bila/nije bila u parku, mozda stvarno i nije bila u parku, ali neki drugi dan.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i moja izmislja. izmsilja stvari o vrticu, tetama, kako ju je tukao malo Lucijan, malo Noa, ona je onda njih udarila nogom, a teta je rekla da prekinu.

prica je vrlo vjerojatna, osim cinjenice da ona NE IDE u vrtic i da koristi imena iz bratove vrticke grupe.

nedavno je muzu ispricala da sam ju zaboravila u liftu. otprilike - "i onda je mama idzačla, a ja cam otala u iftu i vodzila se goje-doje... lepo mi je bilo...". nemam pojma otkud joj to, jer je bas taj tjedan bila doma bolesna i lifta nije vidjela.

meni to ne smeta, gledam na to kao na nekakvu fazu razvoja...

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Ovo ostalo mi se čini normalno za tu dob (jela - nije jela, bila u parku - nije bila u parku).
    Meni isto..i uopce nisam pridavala neku posebnu paznju tome.
    Dosta izmislja ili izvrce neke situacije..i meni je bas fora da ima maste i da neke stvari npr pozeli uciniti zanimljivijima nego sto jesu.
    Kad me nes opako muljavi..onda je znam pitat :"Ozbiljno?!" tu dodam i pogled ispod obrva..obicno skuzi da sam je skuzila i prestane.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi smo otprilike jednake dobi i u istoj fazi. Malo me brinulo kad je počelo, ali mislim da je u pitanju faza i ništa drugo.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Čuj, oni u ovom dobu nekad teško razlikuju stvarno i zamišljeno, i dobro kaže Deaedi, odrednice vremena tada ne postoje. Ne bih ovakve stvari okarakterisala kao laži, već više kao djetetovo trenutno viđenje situacije (onog trena kad pitaš, možda i nezna šta da ti odgovori, pa kaže prvo šta padne na pamet) Mislim da nema potrebe reagovati, možeš radije pitati dalje (nije bila u parku-jesi li se spuštala niz tobogan ili tako nešto) Mi smo čini mi se izašli iz te faze, i sada već zna prepričati šta se desilo tog dana kad je pitam nakon posla, mada i sad kaže da nije išla u šetnju , kad joj je mrsko pričati, da me skine sa dnevnog reda

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jadro, nase su cure vrsnjakinje, skoro u dan. Moja L isto izmislja ali meni se cini da to ne radi namjerno nego da masta i brka vrijeme. Kad ide kod dide i bake, svasta mi naprica kad dodjem po nju, da je jela koku i krompire (a jela je ribu i blitvu), da joj je baka onda dala sladoleda (a nije, valjda je to zeljela), ili mi kaze da je bila vani, tu i tu, i da je vidjela toga i toga, pa ju ja pitam a sto ste radili, i ona onda malo zapne, valjda ne stigne izmislit ili se sjetit sto se stvarno dogodilo. Ja ju isto pogledam s povisenom obrvom i kazem STVARNO?
    , a ona se nasmije od uha do uha i makne glavicu sa strane. Tad mi je smijesna do suza.

A ovo sa zecom i vikanjem da je zlocest, to je negdje vidjela. Valjda nije njoj netko vikao da je zlocesta.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kod nas to izgleda ovako: nanjušim smrdljivu pelenu i pitam: jesi kakao? on : nitam. ja: a tko je kakao u tvoju pelenu? on: bjaco!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •