-
obrazac R1 i porodiljni dopust
Drage cure,
ispričavam se ako je slično pitanje već bilo ali u onih par tema koje sam pogledala nisam naišla na to. Dakle, ono što mene zanima je taj famozni R1 obrazac od firme koji dobijem da odnesem u HZZO prije otvaranja porodiljnog dopusta. Da li sve firme imaju iste obrasce (odnosno da li je to nešto standardizirano) ili svaka ima neke svoje standarde? U ovome što su meni moji dali (nekakav kompjuterski ispis) imam zadnjih 6 mjeseci plaće i iskazane radne sate te prekovremene sate. Da li ovi u HZZOu posebno gledaju obične sate a drugačije prekovremene? Nadalje, imam jednu rubriku u kojoj su mi moji odmah izračunali jediničnu cijenu sata (dakle kn/satu). Da li se to koristi u obračunu za isplatu iz HZZOa, pa oni množe sa brojem sati za taj mjesec. I da li je na svim obrascima tako iskazano ili ih ima i bez toga pa zaposleni u HZZOu sami računaju taj prosjek? Ja sam (očito naivno) mislila da oni samo podijele zbroj neto plaća za tih 6 mjeseci sa 6 i da je to onda prosjek koji za svaki mjesec dobivam jednak. I još jedno pitanje, što je sa blagdanima i praznicima u mjesecu (ako ih ima). Meni je moja plaća jednaka za svaki mjesec bez obzira na broj sati, a sad ne znam što da očekujem od HZZO-a. Ako netko zna te detalje, bila bi zahvalna da me uputi.
Hvala puno
-
ja sam isto u pocetku mislila da podijele na 6 mjeseci i da ce mi takva biti naknada.....je sipak.....oni racunaju broj dana u mjesecu(bez subota i nedjelja)puta 8 sati puta iznos satnice....
-
ja sam isto u pocetku mislila da podijele na 6 mjeseci i da ce mi takva biti naknada.....je sipak.....oni racunaju broj dana u mjesecu(bez subota i nedjelja)puta 8 sati puta iznos satnice....
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma