Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: obrazac R1 i porodiljni dopust

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno obrazac R1 i porodiljni dopust

Drage cure,
    ispričavam se ako je slično pitanje već bilo ali u onih par tema koje sam pogledala nisam naišla na to. Dakle, ono što mene zanima je taj famozni R1 obrazac od firme koji dobijem da odnesem u HZZO prije otvaranja porodiljnog dopusta. Da li sve firme imaju iste obrasce (odnosno da li je to nešto standardizirano) ili svaka ima neke svoje standarde? U ovome što su meni moji dali (nekakav kompjuterski ispis) imam zadnjih 6 mjeseci plaće i iskazane radne sate te prekovremene sate. Da li ovi u HZZOu posebno gledaju obične sate a drugačije prekovremene? Nadalje, imam jednu rubriku u kojoj su mi moji odmah izračunali jediničnu cijenu sata (dakle kn/satu). Da li se to koristi u obračunu za isplatu iz HZZOa, pa oni množe sa brojem sati za taj mjesec. I da li je na svim obrascima tako iskazano ili ih ima i bez toga pa zaposleni u HZZOu sami računaju taj prosjek? Ja sam (očito naivno) mislila da oni samo podijele zbroj neto plaća za tih 6 mjeseci sa 6 i da je to onda prosjek koji za svaki mjesec dobivam jednak. I još jedno pitanje, što je sa blagdanima i praznicima u mjesecu (ako ih ima). Meni je moja plaća jednaka za svaki mjesec bez obzira na broj sati, a sad ne znam što da očekujem od HZZO-a. Ako netko zna te detalje, bila bi zahvalna da me uputi.
    Hvala puno

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam isto u pocetku mislila da podijele na 6 mjeseci i da ce mi takva biti naknada.....je sipak.....oni racunaju broj dana u mjesecu(bez subota i nedjelja)puta 8 sati puta iznos satnice....

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam isto u pocetku mislila da podijele na 6 mjeseci i da ce mi takva biti naknada.....je sipak.....oni racunaju broj dana u mjesecu(bez subota i nedjelja)puta 8 sati puta iznos satnice....

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

prvo obrazac je ER1 da se ne bi zabunili i pomijesali sa racunom za firmu
    isto pitanje je mene dugo mucilo pa sam zivkala zvala i provjeravala i ovo su moja saznanja. (naime, imam dve ta obrasca sa dva razlicita prosjeka satnice jer sam radila kod dva poslodavca pa me jaaaako zanimalo kako to oni tocno racunaju)

dakle, na obrascu pise :
    u kolonama - bruto placa, neto placa, broj radnih sati u tom mjesecu
    u redovima - zadnjih 6 mjeseci, dakle za svaki mjesec posebno navedeno koliko neto koliko bruto i koliko sati
    na kraju zbroj svake kolone

zakljucak obrasca je:
    bruto satnica (zbroj bruto placa/zbroj radnih sati)
    neto satnica (zbroj neto placa/zbroj radnih sati)

ono sto koriste za izracun naknade je neto satnica puta broj radnih sati u tom mjesecu
    e sad, malo sam stiltana oko praznika, ali mislim da oni ne ulaze u radne dane pa tako mjesec koji ima recim 22 radna dana (bez subota i nedjelja) sa 2 praznika zapravo ima 20 radnih dana tj 160h
    zato naknada varira od mjeseca do mjeseca prema broju dana

nadam se da sam bila od pomoci

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •