-
Teleće roladice na slavonski
Teleće roladice na slavonski
('rezervirano' za one koji vole meso, kobase i ljutkastu hranu
)
Sastojci:
50 dkg telećih odrezaka
10 dkg mrkve
10 dkg luka
2 češnja češnjaka
20 dkg rajčice
ulje, maslac, sol, papar
za nadjev:
10 dkg kulena
15 dgk gljiva
žlica vrhnja
ulje, sol, papar
50 dkg valjušaka (kroketa, njoka)
Priprema:
Za nadjev se poprže sitno nasjeckane gljive, kada omekšaju doda se sitno nasjeckani kulen (ili kobasica) i kratko prodinsta. Kada se malo ohladilo, dodati vrhnje.
Odreske istući da budu tanki, staviti nadjeva, zarolati i učvrstiti čačkalicama. Prepeći rolice na mješavini ulja i maslaca i kada porumene sa svih strana izvaditi sa strane.
Na masnoći od pečenja prodinstati luk, kada omekša dodati sitno narezanu (ili naribanu) mrkvu i malo zatim narezani paradajz. Staviti malo šećera, posoliti i popapriti.
Vratiti meso i ostaviti neka se poklopljeno krčka na laganoj vatri cca 1h.
Ponovo izvaditi meso, propasirati povrće, dodati malo vrhnja i pustiti da provrije. Vratiti meso.
Skuhati valjuške i umiješati u saft.
Dobar tek!
(recept je preuzet iz knjige: Hrvatska regionalna kuharica, B. Mirić i D. Vukušić)
-
Ajmeeee
...
Zhang, a možemo li ovo nekako uklopiti u blokove? :/
-
Možemo...naravno
šibnem samo druge omjere (iako nisu bitno različiti) na onaj drugi topic.
-
Ma daaaaaaj? To je dijeta mojih snova!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma