Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Snižavanje temperature kod 1.5 godišnjakinje

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Snižavanje temperature kod 1.5 godišnjakinje

Ima 38.9 rektalno, dali smo joj 3 ml. Lupocet sirupa (paracetamol) jer je stavljanje čepića s njom nemoguća misija.
    Koje lijekove za snižavanje temp. još smije primiti s obzirom na dob (20 mj.), ukoliko Lupocet ne pomogne.
    Osim temp., ima zažaren lijevi obraz (možda zub, jer se stalno češka),slabo spava već 2 dana, jede normalno.
    Hvala !

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

tusiranje mlakom vodom, kupka u mlakoj vodi (kupka se radi od pola dcl jabucnog octa i u to dodas po 3 kapi etericnog ulja limuna, lavande i eukaliptusa (moze i bergamot) i sve se to ulije u vodu. ne drzati duze od 10 minuta u vodi.

ukoliko lupocet ne skida temperaturu, pokusati sa ibuprofenom.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    tusiranje mlakom vodom, kupka u mlakoj vodi (kupka se radi od pola dcl jabucnog octa i u to dodas po 3 kapi etericnog ulja limuna, lavande i eukaliptusa (moze i bergamot) i sve se to ulije u vodu. ne drzati duze od 10 minuta u vodi.

ukoliko lupocet ne skida temperaturu, pokusati sa ibuprofenom.
    Ja ne bih ništa stavljala u vodu. Tuširati mlakom vodom i to je dovoljno. ŠTo se tiče ibuprofena, uzeti Dalsy sirup 2,0ml s minimalno 4 sata razmaka.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Dalsy svaka 6 h,Paracetamol svaka 4 h

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovu noć je imala 38.2 u uhu, nisam joj davala ništa za snižavanje.
    Danas ujutro i prijepodne temp. skače s 37.4 do 37.9 (u uhu).
    Zanima me koliko dana dijete može bez posljedica imati ovakvu temp. odnosno nakon koliko dana bi uz primjenu paracetamola temp.morala pasti na normalu (ovo ipak nije jako visoka temp.ali se svejedno bojim).
    Doktorica je rekla snižavati jedino u slučaju da rektalno prelazi 38.5

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moja pedijatrica tvrdi da tako malo dijete moze imati i tri dana visoku temperaturu bez problema ako nema nikakvih drugih simptoma. Navodno dijete pokupi nekakav virus i tijelo se samo bori protiv njega pa ne treba medikamentima reagirati ako je tijelo samo sposobno to rijesit. Ukratko stjece imunitet!

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cyber-mama prvotno napisa
    Ovu noć je imala 38.2 u uhu, nisam joj davala ništa za snižavanje.
    Danas ujutro i prijepodne temp. skače s 37.4 do 37.9 (u uhu).
    Zanima me koliko dana dijete može bez posljedica imati ovakvu temp. odnosno nakon koliko dana bi uz primjenu paracetamola temp.morala pasti na normalu (ovo ipak nije jako visoka temp.ali se svejedno bojim).
    Doktorica je rekla snižavati jedino u slučaju da rektalno prelazi 38.5
    Povišena temperatura u uhu je iznad 38. Znači, ovo što si navela nije temperatura za snižavanje. Pusti djetešce bez antipiretika, možeš ga malo otuširati u mlakoj vodi ako želiš sebe umiriti.

S ovakvom temperaturom djetetu neće biti ništa, samo daj dovoljno tekućine i promatraj ga da ne bi temperatura skočla nenadano. Inače, bit će sve u redu.

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bebelina, Lukina mama hvala vam na javljanju.

Evo, jučer kroz dan je temp. varirala od 36.9 do 37.9 (uho),uvijek je razlika točno jedan stupanj.
    Kroz noć je temp. bila 38,4 (uho) pa smo joj tek pred jutro dali lupocet jer se cijelu noć meškoljila pa je temp. pala na 37.2
    Još uvijek nema nikakvih drugih simptoma, jedino što slabije jede i spava pa se još uvijek nadam da su zubi u pitanju iako sam načula da temp. viša od 38 nije vezana za zubiće.
    Mene svejedno hvata lagana panika jer joj je sutra treći dan temp.
    Da li da svejedno idemo na vađenje krvi pa da se vidi da nije neka bakterija ili virus? Prije dva mjeseca je imala escherihiu (10 na treću) pa me i to pomalo kopka.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moj je ima max 39,6 pod rukom
    nisam odma skidala
    to je bilo noću
    svi pospali
    poslije kad sam vidila da mi je nekak prepospani nakon temp iznad 39, skidala sam. malo vode, malo dalsy, paracetamol kod nas baš i ne djeluje

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A koliko dana ostajete doma s djecom s obzirom na temp.?
    Mene muči to što ne bih htjela da još pokupi nešto u čekaoni a možda joj nije ništa.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

s takvom, kakvu vi imate tri dana, ako traje i cetvrti, ili ako jako naraste na 40 idemo kod pedijatra.

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bili kod Sabola danas popodne ...
    Dijagnoza: viroza ili gripa
    Inače, temp. joj se danas popodne popela na 39,1.
    Znam da će zvučat ludo al mi je ipak malo lakše jer sad mi je barem jasno s čim se borimo ..

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Drzite se

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Deaedi, hvala

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Brzo nam ozdravite!

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala Lukina mama

Evo danas cijeli dan i sad navečer ima temp. 37.5 (uho) ali joj se danas popodne javio osip po trupu i leđima, crveni flekići, da li postoji mogučnost da je to osip vezan uz njenu temp.ovih dana?
    Inače je dobre volje i izgleda skroz zdravo.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

uz zubiće NIKADA ne ide povišena temperatura, to su nekakve bapske priče koje se prenose bog zna zašto.
    Uvijek je to ili viroza ili bakterija, zubići ne.
    Toliko.
    Nadam se da vam je bolje....

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Cyber mama,s obzirom na ešerihiju,jeste dali urin na analizu?
    ako je jednom imala,može joj se vratiti bakterija pri svakoj jačoj prehladi,gripi,pa ipak da provjeriš.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

navijamo za brzo ozdravljenje

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nema temp. ali je osip jak (glava, trbuh, leđa) noge nisu.
    Urin nismo dali jer su s obzirom na krvne nalaze odbacili mogućnost komplikacija vezanih za e.c.
    K. nije cijepljena ni MoPaRum ni Priorixom pa me kopka i mogućnost rubeole.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cyber-mama prvotno napisa
    Nema temp. ali je osip jak (glava, trbuh, leđa) noge nisu.
    Urin nismo dali jer su s obzirom na krvne nalaze odbacili mogućnost komplikacija vezanih za e.c.
    K. nije cijepljena ni MoPaRum ni Priorixom pa me kopka i mogućnost rubeole.
    A da to nije ona todnevna groznica?
    EVo, ukratko.
    "To je jedna od dječjih zaraznih bolesti koju uzrokuje virus, a dna sznamo da je to HHV-6 (humani herpes virus 6). Bolest se javlja skoro u sve djece do navršene 2 godine života, a najviše oko sredine dojenačke dobi. Karakterizira je visoka temperatura, u kojoj osjetljivija djeca mogu dobiti febrilne konvulzije (u narodu poznate kao "fraze". No većina prebrodi temperaturu unatoč visini, koja traje obično 3 dana, uz relativno dobro opće stanje, tako da 4. dana temperatura naglo padne. U fazi visoke temperature teško je pogoditi od čega je, jer takvu temperaturu može davati upala mokraćnog sustava, upala srednjeg uha, meningitis, sepsa, rinofaringitis, itd. Ovi poremećaju uglavnom remete opće stanje, jer čine dijete klonulim, inapetentnim, dijete povraća i općenito izgleda bolesnije. Trodnevna groznica ne ostavlja nikake poznate posljedice."

Mi smo je imali s nepune dvije godine. Osip je izgledao grozno i trebalo mu je 7 dana da se potpuno povuče.

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Lukina mama, hvala ti na svim informacijama i na ovom i na drugom postu.
    Ma i mi mislimo da nema razloga za paniku (svi su uostalom napisali da je trodnevna u pitanju) ali kad je pogledam dođe mi da plaćem.
    Znaš, uvijek postoji ono ALI ŠTO AKO JE NEŠTO DRUGO.
    Nadam se da će sve biti o.k. i da ćemo konačno odahnuti.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa
    Nema temp. ali je osip jak (glava, trbuh, leđa) noge nisu.A da to nije ona todnevna groznica?
    Potpuno bi se slozila sa Lukinom mamom... Tipicno za trodnevnu groznicu je upravo to da nakon tri dana visoke temperature, kad ona padne se pojavi osip koji je po svuda OSIM po nogama. Po meni je to to. I mi smo to imali.

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo mi opet kurimo... Nakon tjedan dana pauze od temp. danas opet 38,8 u guzi.Šmrca, nos zaštopan, kašlje..
    Muž u petak kurio 40, ja danas isto 37,5.
    Već nam je muka od svega..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nama za šmrcav, zaštopan nosić(e) pomaže narezana kapula - luk (ne treba guliti nego samo izrezati na četiri, pet dijelova) u sobi u kojoj se spava. zaista uvijek odlično djeluje pa toplo preporučavam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •