Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: neurogeni mjehur

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno neurogeni mjehur

Eto, to nam je dijagnoza nakon mukotrpnih, trodnevnih pretraga na koje smo isli zbog jakog urinoinfekta i krvi u urinu.
    E sad, sta je to? Svatko s kim pricam zna pomalo i onda kad slazem pricu vise ni ja neznam. Kolko sam shvatila, moj misonja nezna kad mu se piski tj. mozak mu ne prima impuls "mjehur je pun". Znaci, piski slucajno.
    I zbog duzeg zadrzavanja urina stvaraju se bakterije. A moze doci i do refluksa. E sad, navodno da se to moze povuc samo od sebe a ako ne, postoje vjezbe zadrzavanja i pustanja urina. On ima samo 4.5 mjeseci i uzasno mi je sto ga vec sad moram stalno vuc po kontrolama.
    Zna li netko od vas jos nesto o tome.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo Nestabilni mjehur sto je vrlo slicno, no izljecivo stanje za razliku od neurogenog mjehura. nadam se da ste bili tu ; ak nisti otidjite ..
    dakle rrazlika je sto kod neurogenog je uglavnom neko ostecenje kicme u pitanju i nemoze se izlijeciti.
    si ti sigurna da je to u pitanju a ne nestabilni ko kod nas ?
    http://www.poliklinika-helena.hr/hrv...cni_mjehur.asp

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo ovo ; http://www.poliklinika-helena.hr/hrv...enja_djeca.asp

otidji u polikliniku helena po drugo misljenje ako niste jos tamo bili
    mozda je u pitanju nestabilni mjehur. kakve jos probleme ima tvoj malac osim ovih ? jeste bili na MR ? gdje vam je ta dg postavljena ? na mib forumu ima nekoliko mama s djecom s neurogenim mj. no mislim da svi imaju spinu bifidu. vrlo je rijetko da dijete nema neko teze ostecenje uz ovu dg.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ajme, tek sad sam uplasena...
    Da, definitivno je neurogeni, tako pise u otpusnom pismu a na rengenskoj slici se vidi da je izduzen.
    Dijagozu smo dobili u vinogradskoj, otkrili su je upravo rendgenom tj. kontrastom. Uzv bubrega pokazuje da su uredni. Radili smo i scintografiju na kojoj se posumnjalo na refluks ali je to kasnije odbaceno. Ne razumijem, ako to ustvari i nije toliko bezopasno, zasto me nitko u bolnici nije upozorio?
    Otkrili su mu i neka odstupanja u razvoju (stisnute sake, krizanje nogu) ali nitko nije spomenuo da bi to moglo biti povezano.
    Rekli su samo da je to rijetko, da nije nista strasno i da samo moram cesce kontrolirati urin!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno neurogeni mjehur

Od moje poznate dijete ima neurogeni mjehur i mora se kateterizirati više puta dnevno.Oni se isto lijece u Poliklinici helena, svakako odi na drugo misljenje

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kao i refluksa i neurogenog mjehura ima vise stupnjeva , tj razlicite jacine , kak da kazem. mislim da se rtg ne moze to utvrditi. vidis da mora ici jos nesto uz to, malo mi je to pre neozbiljno na osnovi rtg tako dg dati.
    otidji obavezno u polikliniku helena , prof cvitkovic je bas specijalista za to , i mislim jedan od najvecih strucnjaka bas na tom podrucju.
    mi smo morali ici na magnetnu rezonancu da bi utvrdili ima li neurogeni tj ima li ostecenje kicme , jer to ide u paketu.

krizanje nogica ukazuje na neki problem u motorici no nemora znaciti uz stisnute sake nesto strasno. moze biti svasta a nemora nista. nadam se da idete zbog tih sakica i nogica kod neuropedijatra, na uzv mozga i vjezbe , ako vas nisu poslali otidjite obavezno ili na goljak, klaiceva , vinogradska, ili privat negdje , ali idite. kako je sa stolicom, i problemi sa opstipacijom idu u paketu uz neurogeni mj. a opet ne moraju , idu i uzu nestabilni.

Rekli su samo da je to rijetko, da nije nista strasno i da samo moram cesce kontrolirati urin!
    ovo je jako neozbiljno, svakako otidji po drugo misljenje . u pol helena neke stvari rade i na uputnicu, a ako je problem novac preporucam klaicevu ili salatu

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kad je moje dijete u pitanju, novac nikad nije problem, pa makar ja gladovala mjesec dana.
    Znaci, ostecenje kicme je sigurno ako je neurogeni? Sta to znaci da to obavezno treba operirati?
    Pogledala sam ovaj link koji si stavila, nesto sam uspjela shvatiti ali ipak ima i dosta medicinskih termina koji mi bas nisu poznati. Ali namjeravam sutra nazvati tu polikliniku da vidim sta jos treba i sta se moze. Srecom, mali je jos pa vjerujem da se sve stigne sredit.
    Uopce nisam bila svjesna da je to toliko ozbiljno, vjerovala sam doktorima koji su postavili dg a i kad sam svojoj pedici javila rekla je samo "dobro, dobro,nije to nista strasno"
    I sad da nema interneta, moje dijete bi nosilo pelene ko zna kolko godina!

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo isto u Heleni,neurogeni mokraćni mjehur kao posljedica spine bifide, dakle oštećenje kralježnice. Odi za početak tamo,mislim da su mi oni jako olakšali taj grozni psihološki trenutak kad je rečeno da treba kateterizirati jer mjehur nije dobro...Mislim da je pregled i videourodinamika 600 kunića, no ima nade da upadneš u sistem uputnica kao i mi. Sretno!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koksy, ali svakako otiđi i neuropedijatru, odnosno fizijatru zbog tih stisnutih šakica i križanja nogu.
    vjerojatno ćete morati vježbati, pa je bolje da krenete što ranije.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko sam ja shvatila prof. uvijek ide nesto u paketu uz neurogeni, nemora velim biti nista strasno , i spine bifide ima razlicite ...
    javi kako je bilo. u pol helena se jaaako dugo ceka na red no uz placanje je ipak brze

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Oprosti,nisam htjela plašiti sa oštećenjem kralježnice. Meni ti je to već kao "dobar dan",nažalost. Naš tip spine je aperta,dakle otvorena,i na porodu jaaako dobro vidljiva. Ide sve i svašta uz nju,tak da si ziher da baš isto nemate. Ali, da, neuropedijatar svakako, zatim npr. Goljak. Stiskanje šakice zna upućivati na neurorazvojne poteškoće(prvi put pročitala na letku u omraženom "sretnom paketu" ), pa ako je još i mjehur...Mislim da smo ti dosta toga opisale,zato nemoj predugo čekati. Biti će ti lakše kad ćeš znati kako pomoći svojoj maloj mrvici, bez obzira što se događalo,vjeruj mi.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zaboravila sam napisat da smo bili kod neuropedijatra i fizijatra i dobili vjezbice jos prije tjedan dan. I vec sad s vidi veliki napredak
    Upravo se spremam nazvat polikliniku pa vam javim sta sa rjesila.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Eto, narucila se za petak na razgovor, nemoram doc s malim, pa cemo vidjet sta dalje. neznam ko mi se javio na telefon ali uglavnom, zena je bila zaprepastena kad sam joj rekla sta su mi rekli u bonici, pogotovo ono da ce se to samo povuc. Kad sve obavim i ako (nadam se ne) nalazi budu losi, nazvat cu vinogradsku i reci im sta ih ide. Uff, bas sam nabrijana danas

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nadam se da su fulali dg sto je isto moguce

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    nadam se da su fulali dg sto je isto moguce
    Tome se i ja nadam. samo mi nije jasno, ako postoji ostecenje kraljeznice nebi li se trebalo primjetit na djetetu i bez rendgena

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Eto, bili danas u poliklinici, tj. bila sam samo ja jer sam obavljala samo razgovor s prof. Uglavnom, ona sumnja da mozda i nije neurogeni mjehur vec suzenje sfinkera. Iako je to isto opasno jer moze uzrokovat ista ostecenja kao i neurogeni. Sad moramo napraviti uzv mozga, ponoviti urin i urinokulturu, piti neke ljekove koji ciste mjehur (ima naziv al sam ga zaboravila) i za mjesec dana kod nje napraviti uzv mjehura gdje cemo vidjeti sta je ustvari prava dijagnoza pa cemo znati kako dalje.
    Ja sam joj spomenula slucaj prve bebice koja je ustvari imala zacepljenje i sfinkera i vodova koji vode iz bubrega u mjehur, iako su mi dosad bas svi doktori tvrdili da se to ne ponavlja, ona tvrdi suprotno. Kaze da je to nasljedno i da ce to imati i svako moje sljedece dijete upitno je samo u kolikoj mjeri. Jako me to pogodilo jer neznam kako bi mogla riskirat da mi se opet ponovi slucaj s prvom bebom. A stvarno bi jako htjela jos barem jedno dijete. Ljuta sam, isfrustrirana, osjecam se bespomocno i najrade bi vristala ali moram ostat sabrana zbog mog misonje.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hm.... ta nasljednost, to je tako.... može i ne mora biti, zavisi u kojem postotku....
    kako može tvrditi da će biti 100%, pa ti i muž imate drugačije gene, a i vaši roditelji, tko zna šta će se križati... može biti da je dominantan gen, ali to samo znači da je veća šansa da se opet ponovi, ali ne mora...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobro da si otisla vjerujem da ce biti na kraju sve ok , ako nista bar znate s cim se boriti i kako ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •