-
Hepatitis A cjepivo
Pedijatar neki dan veli da je pocelo mandatorno cijepljenje djece protiv hep A. Kaze kad god hocemo?! Posebno ako mislimo putovati kuci (za Bosnu) ubrzo... :?
Jeste li vi cule?
-
-
Sto za Bosnu?
Pa u Bosni nema hepA. Mislim fakat. Nema kakve nama bo;estine nece priljepiti.
Inace bas me cudi da vam uvode i drzava placa za HepA jer u Canadi ne.
Ovdje mozes uzeti ako hoces ali se placa i mislim da je oko 70 dolara Canadskih.
Mi smo sad uzeli iz samo jednog razloga.
Iduci tjedan idemo u Dominican Republic a za dva mjeseca idemo u Mexico
a tamo su bas puno vece sanse da se pokupi HepA koji nije bas ugodan. Moze se prenjeti cak i picem.
Kod nas iliti na prostorima bivse yuge vise je bilo problema sa HepB ali opet ne u bozni ili hrvatskoj nego je povecan broj HepB bio u srbiji nazalost.
Kako je sad nisam sigurna.
Cuj ja u tvom slucaju niti u ludilu nebi dala HepA. Za sta? Jel ides u tropske krajeve u skorasnjoj buducnosti? U Bosni nema toga.
-
Mi smo cijepili dijete, mislim da je razumno, mala djeca sve stavljaju u usta, a bolest se prenosi jelom, picem, prljavim rukama. Nismo razmisljali o tome je li bolest jako ucestala ili nije, buduci da je duga (traje i do 6 tjedana) i neugodna, a potencijalno i opasna. Cjepivo koje smo koristili treba dati 2 puta, drugi put u razmaku od 6 mjeseci do godinu dana od prve doze. Vec prva doza daje zastitu od bolesti.
-
Ja mislim da je ovo cjepivo jako nerazumno.
I nama je pedijatrica prodavala tu pricu s odlaskom "kuci". Mislim ono, ko da u Hr ljudi zive u kanalizacijama pa kao da se ne bi zarazili. Ja mislim da je uz danasnje zivotne uvjete cjepivo nepotrebno, mi ga uzeli nismo.
-
-
Rekao je 'kuci' ali mislio je 'van amerike'. (zna odakle smo).
-
bezveze..perite ruke i nema straha
ja se ne bi cjepila
-
hep a
Cure evo mog iskustva samo da znate. Prije otprilike 9 mjeseci mi je mama(zdravstveni djelatnik) preboljela hep B. Naravno mi smo se puni straha otišli svi testirati i poslije cijepili. Kad su nalazi stigli evo iznenađenja. Moje vrtičko dijete preboljelo Hep A a da nismo ni primijetili. Za napomenuti da smo normalna obitelj koja vodi brigu o higijeni, pogotovo što se djece tiče. Izgleda da je to negdje u vrtiću pokupila. Ja sam svakako za cijepljenje , a i to ću napraviti (za drugo dijete) kad navrši 2 godine.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma