Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Povrće - kako dalje?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Povrće - kako dalje?

Imamo malo više od 7 mjeseci i već preko mjesec i pol više-manje uspješno uvodimo dohranu. Više-manje uspješno znači da obožava voće - do sada smo probali jabuku, krušku, bananu, šljivu i breskvu (šljivu i breskvu iz kašice jer trenutno nema domaćih) i sve jede s oduševljenjem. Voće kombiniramo sa žitaricama i to je jako lijepo prihvatio. Od povrća smo savladali samo mrkvicu koju je lijepo prihvatio, ali osim nje ništa drugo ne želi. Tikvica dolazi u obzir samo pomiješana sa jabukom, brokula također, krumpir smo pokušali u kombinaciji sa tikvicom i nakon prvog zalogaja više nije htio otvoriti usta. Danas sam skuhala mrkvicu i krumpir i niti to nije htio.

Što da radim - hranjenje na silu mi se ne sviđa, bojim se da će tako potpuno zamrziti povrće? Da i dalje miješam povrće i voće i nadam se da će jednoga dana prihvatiti i samo povrće? Kako ću mu davati meso, također u kombinaciji sa voćem kada povrće ne želi niti vidjeti? Pomozite, već sam pomalo očajna, provedem pola dana u kuhinji i za nagradu dobijem zgađeni izraz na licu

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a kako pripremaš kašice?
    ja sam u povrće uvijek stavljala mlijeko (ako dojiš izdojeno, ako ne adaptirano), malo maslinovog ulja
    inače klinci jako dobro prihvaćaju špinat (barem iz mog iskustva)
    i još nešto, iako svi govore da ne treba soliti moja mala nije htjela jesti neslanu pa sam uvijek dodala par zrnaca soli, tek toliko da nije potpuno bljutavo (uh, sad će me svi napasti

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za početak, prestani se živcirati i komplicirati.
    beba je tek počela s dohranom, i ovo što si navela da jede je sasvim dovoljno za sada.
    to što trenuto ne voli povrće, ne znači da ga uskoro neće početi voljeti. a može se desiti i da počne odbijati voće. s klincima je svaki dan nešto novo
    meso, ma pusti meso, svašta se može promijeniti do momenta kad počneš nuditi meso. a ako ga budeš i nudila s voćem, pa što? ima kultura u kojima je to sasvim ok kombinacija. ništa joj ne fali nimalo.
    sol, niti bilo kakvi drugi dodaci ti ne trebaju.
    špinat - nikako sa 7 mjeseci.
    i još jedan prijedlog, možda da ponudiš povrće kao fingerfood?
    i moram pitati:
    provedem pola dana u kuhinji
    pa što radiš?
    margita ima 2-3 obroka, i kad se zbroji vrijeme pripremanja za SVA 3 obroka, nemam ukupno posla više od 15 minuta dnevno.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Lutonjice, baš ti hvala... Ma naravno da ne provedem pola dana u kuhinji, sveukupno 15-tak minuta, ali mi se čini duže jer on obično cijelo to vrijeme neutješno vrišti (zaboravila sam navesti da smo trenutno u fazi kada ne podnosi biti razdvojen od mame - hm, nadam se da je to samo faza...). Uglavnom stvar izgleda otprilike ovako: ja gulim, kuham, ribam ili što je već potrebno, on me gleda iz sjedalice i neutješno vrišti, nakon što je sve gotovo ja sam već totalno luda od dreke i tih 10-tak minuta mi se čini kao pola dana (nemojte me pitati zašto, ali ne mogu se naviknuti na plač) i ako se radi o povrću stvar završava zgađenom facom i pogledom koji kao da govori "fuj... zbog ovoga si me ostavila samog". Nadala sam se da postoji neki čarobni recept... ali izgleda da ćemo jednostavno do daljnjega sve jesti sa jabukom (može li se to nazvati francuskom kuhinjom?).
    A što se tiče špinata, s obzirom da nemam svoj vrt pa ga ne mogu spremiti unutar dva sata od branja, od toga ništa do daljnjega

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa on je tek 7 mjeseci, ne živciraj se ništa, mislim da stvarno nemaš razloga.
    I neki 3-godišnjaci povrće jedu samo kao fingerfood

ALi ja vjerujem da će on početi jesti povrće, s vremenom. Sad tek upoznaje okuse.
    Moja mlađa kćer u početku uopće nije jela voće. Sad voli. Tako da stvarno nemaš brige.

A to s njegovom željom za majčinom blizinom- to je skroz normalno. I moje su obje takve.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •