što treba odmah, ide li torba s tobom cijelo vrijeme ili? kaj staviti na vrh torbe i kada trebaju ulošci i gaće, kada dojdeš u sobu ili ranije?
što treba odmah, ide li torba s tobom cijelo vrijeme ili? kaj staviti na vrh torbe i kada trebaju ulošci i gaće, kada dojdeš u sobu ili ranije?
Torbu ti odmah ostaje. Najbolje ti je na vrh stavit uloške i gaće da ti ih može sestra lakše nać.
U rađaoni ti ovak i onak ništa ne treba, a ulošci i gaće ti trebaju tek kad ideš prvi put na WC odnosno na tuširanje to te vodi sestra i ona ti doda sve kaj trebaš iz torbe.
thx, no ja mislim preko muža prešvercati neke stvari i u box (labeloo, gazicu, vodu...)
dakle poslije klistira nema tuširanja, samo me skinu, obuku u svoju spavačicu i moje papuče i to je to?
naravno da se tuširaš poslije klistira![]()
![]()
Torba sa stvarime me čekala pred rađaonom, a u mali ruksak sam si stavila papuče, ručnik za istuširati se nakon klistiranja, vlažne maramice (za wc), gače i ulošci za poslije poroda (da ih sestra lakše nađe) i mobitel. U rađaonu nisam nosila ništa (prvi puta su mi sestre dale mokru gazu, a drugi puta je sve tako brzo završilo da mi ništa nije ni trebalo), ali mislim da ne bi trebalo biti problema ako želiš nešto ponijeti.
Meni su torbu uzeli prije predrađaone ali su mi ostavili moj mali ruksak te sam sa njim išla i u box i u njemu imala sve kaj mi treba, mislim mobitel, vodu, koju mi nisu dali piti, labelo i dr. Bila sam sam u box pa mi nitko nije mogao dati nešto iz njega, poslije poroda mi je sestra dala mob. i labelo, a kada su me vozili u sobu uzeli su i moju torbu. Papuče ti prvo trebaju, i prije predrađaone. Čim su me odveli u sobu trebala mi je voda i nešto slatko, malo mi se vrtilo.Ručnik, gače i ulošci trebaju biti na vrhu jer ih sestra vadi. Meni su tamo svi bili super, pa ne brini sve će ti sestra pomoći, sretno!
Curke nemojte se brinuti oko toga! Sve bu super! Sve se mođe dodati, donjeti naknadno...Ne ide to baš tak expresno i nije takva histerija ...ko u filmovima...
Samo mislite na bebicu i to je to!![]()
Ivva, Zasto ti nisu dali piti???! :?Danchi prvotno napisa
Ja sam u svim knjigama procitala da je potrebno piti i jesti lagane stvari poput energy bara, kako majka i beba ne bi dehidrirale i kako bi ajka imala dovoljno snage za posao koji treba obaviti.
Sorry, gore je bio krivi quote.Ivva prvotno napisa
Dakle, Ivva, zasto ti nisu dali vode piti?
Mrs Happy, na žalost u mnogim hr rodilištima ne daju rodiljama piti tijekom trudova. To je još jedna od zastarjelih praksi koju teško napuštaju. Nije svugdje tako, ali ima još podosta takvih rodilišta. Super je ako je netko s tobom pa može prošvercati.
Kao sto ti je Diami vec rekla, to s ne pijenjem vode je "stara skola". Ako se stvari zakompliciraju pa zavrsis na carskom, onda postoji mala mogucnost da ti ta voda zavrsi u plucima (ako sam dobro shvatila) i to je razlog zasto nikome u Vinogradskoj ne daju vode. Na Svetom duhu, recimo, daju bez problema. Ako ce muz biti s tobom, nek uzme bocicu s vodom u nekakvoj svojo torbi, recimo zajedno s foto aparatom. Tako ionako cete vecinu vremena biti sami u boksu i nitko nece kontrolirati sto radite.
Hvala cure na odgovoru. Oni se boje da kiselina iz zeluca ne dodje u pluca, a uopce nije dokazano da se razina kiseline u zelucu smanjuje samo zato sto je zeludac prazan. A dokazano je da se nase energetske zalihe smanjuju ako ne jedemo. A da ne govorimo da bez tekucine lako dehidriramo. A da ne spominjemo da se danas skoro svi carski rade sa epiduralnom pri punoj svjesti rodilje.
Zbilja imamo primitivne zdravstvene radnike koji kad zavrse skolu ocito misle da sve znaju i dalje se ne usavrsavaju i ne prate rezultate novijih istrazivanja.
Ali ne cudi me, jer imam prijatelja koji je zdravstveni tehnicar i koji je kompjutorski nepismen i ne govori niti jedan strani jezik, a takve su mu i sve kolegice s posla i iz srednje skole.
Kako je to tuzno. I za njih i za njihove pacijente, jelda?