Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: Baby keksi

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Baby keksi

bila sam danas u DM-u i kupila baby kekse. Može li mi netko reći da li je to dao djetetu i koliko je dijete bilo staro. Na kutiji piše od 6 mjeseci života, ali sam gledala etiketu - sastav: između ostaloga šećer na 100g proizvoda 25g šećera i ima nešto soli ne znam koliko (taj podatak ne piše). Probala kekse, dosta su slatki. Imamo skoro 8 mjeseci.

frida edititriala ime proizvođača koji krši Međunarodni pravilnik o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam počela davati tu negdje oko 8 mjeseci i bilo je sve ok. Ali draži su mu plasmon, isto iz DM-a.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne znam baš tako malu bebu
    već početi navikavati na šećer :/
    Ja bih joj radije dala rižine keksiće
    sa rižinim sladom iz bio & bio.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

šmizla ima preko godinu dana, ne jede kekse

mali mrav avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni maleni papa Plasmon i jako ih voli. Ja baš nisam pobornik uvođenja keksa i slatkoga u dječju prehranu prerano, ali do neki dan nije htio otvoriti usta ničemu drugom, pa je jeo kekse pomiješane s nekom voćnom kašicom.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikad nisam shvaćala svrhu tih keksa.
    zara ih nikad nije jela, a ne kupujem ih (niti planiram ikad kupiti) margiti. ima toliko drugih ukusnijih i zdravijih stvari za grickanje :D

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala cure. Niš, bum ih ja pojela, jako su fini.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    nikad nisam shvaćala svrhu tih keksa.
    zara ih nikad nije jela, a ne kupujem ih (niti planiram ikad kupiti) margiti. ima toliko drugih ukusnijih i zdravijih stvari za grickanje :D
    smokija
    naravno, šalim se
    moje dijete je ionako buci buci...ja preferiram voće i sl., one to vole grickati, onako skupa guraju ručice u zdjelicu i mažu...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i ja radije dam voće nego kekse.....

neki dan probao neke čokoladne rolice (uvalila mu malena od frendova 1,5 god) i on ispljunuo van i okrenuo glavu ..oni ostali u čudu jer njihova stalno tamani nešto slatko...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da čokoladne rolice, margiti su frendovi trogodišnjaci uvalili zeleni play-doh. i bila je oduševljena

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

obicno takvih keksa imaju dvije vrste - bez glutena, i sa glutenom. ovi drugi onda imaju i meda i koznastajos unutra.
    daj radije rizine kuglice, recimo.
    zdravije su, moze vjezbati pincetni hvat i manja je mogucnost zagrcavanja komadima

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

margiti su frendovi trogodišnjaci uvalili zeleni play-doh. i bila je oduševljena
    To je zato jer unutra ima pšenice (pšenično brašno), a dijete naviknuto na zdravu hranu sa žitaricama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma to je bilo prije nego je krenula s glutenom pa sam malo paničarila, ali nije bilo reakcije. bar sam saznala da mogu počet s glutenom

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj anne prvotno napisa
    margiti su frendovi trogodišnjaci uvalili zeleni play-doh. i bila je oduševljena
    To je zato jer unutra ima pšenice (pšenično brašno), a dijete naviknuto na zdravu hranu sa žitaricama
    pa sta na njima ne pise da su gluten free :?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Na onima iz Mullera ne piše.
    Ja mislim da su i računali na to da će djeca poneka i probati
    playdooh pa su sastojci iz tog razloga neotrovni.

Nemoj te to sad mazati na kruh

Naravno to ne vrijedi za one koji
    su netolerantni na gluten kao mi iako je
    L još mala i neigra se time, a F obožava.

Al' ga oftopičarim

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    Citiraj anne prvotno napisa
    pa sta na njima ne pise da su gluten free :?
    upravo suprotno, piše na nekoliko jezika:
    upozorenje roditeljima : sadrži pšenicu

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

vi pričate o plastelinu?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa
    obicno takvih keksa imaju dvije vrste - bez glutena, i sa glutenom. ovi drugi onda imaju i meda i koznastajos unutra.
    daj radije rizine kuglice, recimo.
    zdravije su, moze vjezbati pincetni hvat i manja je mogucnost zagrcavanja komadima
    1. probala naći bebi kekse bez glutena u DM-u, takvih nema. Gdje si vidjela obe bez glutena, tko je proizvođač i kako se zovu?
    2.rižine kuglice ista stvar, tražim i nigdje naći, gdje si našla?
    3. imamo 8 mjeseci, nije li premala za rižine pahuljice (da mi se dijete ne uguši i koliko su velike)?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

elin probaj bio& bio ili gea dućani.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Anci ma da o plastelinu sam kaj sam ja totalno nepismena
    piše se play-doh kako je Lutonjica napisala.
    Od kuda mi ono o

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    vi pričate o plastelinu?
    ma da, ali play doh nije klasican plastelin, nije onakav kakav smo mi imali kao klinci, nego je pregenijalan, mekan, mirišljav, njam

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Imamo ga. I Jelena ga je njam
    Ne znam jel ga bilo više na zubima ili papučicama.
    I mislila sam da o tome pričate, ali nisam bila sigurna.
    Inače, ona dosta još trpa sve u usta. Lana nije više u toj dobi (ako se dobro sjećam). Jedva čekam da je to prođe. Malo smo OT

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

elin
    zovu se PAHULJICE RIŽINE BEZ ŠEĆERA 200G proizvodac ADVENT
    ima ih u konzumu i mercatoru, kostaju cca 9 kn
    pa pogledaj

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

htjedoh jos reci da nisam za davanje keksa bebama, bili oni s glutenom ili bez
    radije voce povrce nego da se od pocetka uce na keksice

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ja se pitam, sta ce im ti keksi? :?

mi smo grickali rizine pahuljice jedno vrijeme, sad smo i to prestali. ima hranu, nek jede, ima cicu, nek cica, sta ce mu jos i keksi!!!

inace sam ja navedene kekse probala i bili su mi odvratni. kupila kad smo bili u bolnici, pa nisam nista prkladno nasla u ducanu. ni dorianu nisu valjali, a ni sad ne voli kekse. ja kazem, hvala bogu!

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Vedran obožava dinkel baby kekse iz bio&bio. Bez šećera su.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

vi pričate o plastelinu?
    ma da, ali play doh nije klasican plastelin, nije onakav kakav smo mi imali kao klinci, nego je pregenijalan, mekan, mirišljav, njam
    sa svim se slazem, smo n znam kako sam a zabrijala da su bez glutene. pslije sam isla provjeit sta pise na nasoj kutiji . sad moram paziti da balerina ne uhvati koji komad s kwon ploca u dnevnom boravku, koje su omiljeno mjesto BC-ovog modeliranja

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam svojoj radije davala koricu kruha da vježba zubiće, moram priznat da ni ja nisam za prerano uvođenje slatkog u prehranu, od mene nije vidjela čokoladu bar do druge godine kao ni bombone lizalice i slično a moram priznat da sam se ljutila kad bi joj bake i dede dali nešto slično, ona i nakon tri i pol godine obožava svo voće i povrće, voli i slatko (naravno) ali prije će vikat u dućanu da joj kupim kivi nego čokoladu :D

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    vi pričate o plastelinu?
    sa svim se slazem, smo n znam kako sam a zabrijala da su bez glutene. pslije sam isla provjeit sta pise na nasoj kutiji . sad moram paziti da balerina ne uhvati koji komad s kwon ploca u dnevnom boravku, koje su omiljeno mjesto BC-ovog modeliranja
    moja se danas pridružila meni i seki u pravljenju kiflicu i pošteno se nalizala tijesta!!!
    moram priznati da je i meni to bilo super kad sam bila mala

a kuhinja...ne da je bila u kaosu, nego...
    al barem smo uživale. a tata se deblja...

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja sam se sjetila, da kad smo počeli "davati" keksiće M. da su to bili neki "Petit" keksi (mislim Koestlinovi, ili Kraševi).... bez šećera.... neki dijabetskog tipa.... nama su bili totalno neslatki i bezukusni.

Srećom, ona je više bila fan grožđica i voća, tako da kekse uopće nije preferirala.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Frida, na koji način ovaj proizvođač kojeg sam napisala krši Međunarodna pravila o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko? Joj, molim te za brzi odgovor jer ja dajem djetetu isključivo te proizvode jer piše bio. :shock:

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    Frida, na koji način ovaj proizvođač kojeg sam napisala krši Međunarodna pravila o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko? Joj, molim te za brzi odgovor jer ja dajem djetetu isključivo te proizvode jer piše bio. :shock:
    ne znam koji je proizvodac u pitanju, no pretpostavljam odgovor.
    Pise li na deklaracijama proizvoda da se daju djetetu prije navrsenih 6 mjeseci zivota, to je direktno krsenje Koda. Naime preporuca se iskljucivo dojenje do 6 mjeseci te je reklama bilo cega sto se preporuca ranije krsenje.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

stroma hvala, pročitala sam tvoj odgovor prije 2 dana, ali sam čekala Fridu da mi se javi budući da je ona editirala ime proizvođača zna o čemu sam pisala. Dakle, išla na tekstove Rode i našla koji to proizvođači krše pravila, vezano je uz reklamiranje proizvoda, ali da li znadeš nešto vezano uz (ne)prihvatljivost njihovih proizvoda. Na vašim stranicama jedini proizvođač koji počinje sa H.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Elin, Storma je, kao i ja, u grupi koja prati kršenje Pravilnika pa je njezin odgovor jednako dobar kao i moj, ona zna koji se proizvođači editiraju. Ako je neka od modertorica spriječena (i mi smo žene od krvi i mesa, imamo obitelji i obveze) uskače druga koja odgovara na pitanja i rješava evetualne nedoumice.

Drugi dio tvog posta ne razumijem, što točno misliš pod "(ne)prihvatljivost proizvoda"? Dali su zdravi? Prihvatljivi zbog cijene? Može malo određenije?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala na odgovoru Frida, ovo o spriječenosti sam se i sama mislila. Ovak, posebno me interesira vezano za zdravlje (cijenom su svi tu negdje), ako imaš kakvih informacija molim te daj.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    hvala na odgovoru Frida, ovo o spriječenosti sam se i sama mislila. Ovak, posebno me interesira vezano za zdravlje (cijenom su svi tu negdje), ako imaš kakvih informacija molim te daj.
    Opet ja naisla

Ako sam dobro shvatila, mislis na neprihvatljivost u kontekstu kvalitete njihovih proizvoda?

Postoje rasprave, vezano uz sve velike proizvodace djecje hrane, koliko su i jesu li njihovi proizvodi bio, eko ili stovec. I da li je bolje dati kasicu ili voce i sto je bolje/zdravije/pametnije... Ima dosta topica na ovom podforumu u kojima se o tome raspravlja.

Nas dio je nesto drugo - pracenje krsenje Koda, sto si vidjela na Rodinim stranicama. Na nijednoj kasici, kutiji pahuljica ili cegavec ne bi smjelo pisati da se smije dati djetetu prije navrsenih 6 mjeseci zivota obzirom da se prihvaca preporuka WHO za iskljucivo dojenje (znaci, samo majcino mlijeko) prvih 6 mjeseci. To isto preporuca i Hrvatsko pedijatrijsko drustvo.

Znaci, nudi li ti bilo koji proizvodac da das djetetu bilo sto prije tog sestog mjeseca, direktno krsi te preporuke i navodi te da das djetetu nesto za sto njegov probavni sustav jos nije spreman.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala Stroma. Nisam niti davala, iako na tim proizvodima piše od navršena 4 mjeseca života. Negdje čitala da ne treba previše vjerovati proizvođačima već se više voditi zdravim razumom. Kad smo i počele dohranu birala sam - gledala tablicu i birala da bude samo jedno voće (imaju nekakv mix raznog voća za dijete staro 4 mjeseca što me izluđuje, jer samo par proizvoda imaju od jedne vrste voća/povrća). Samo jednom sam se zeznula i to je moja bistrica odmah ispljunula, ja joj više to nisam davala posebice i stoga što mi je naša pedijatrica rekla da je ona za to premala i da gledam da bude samo jedna vrsta voća/povrća radi mogućih alergija na hranu.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

One rižine pahuljice koje Storma spominje Sunčica obožava.
    A voli i kekse svih vrsta, kad ja kupujem kupim Kraševe integralne. Doduše često dobivamo kekse "plazma-tipa"na poklon (tj Sunčica ih dobije) tako da imamo svih vrsta i proizvođača.
    Znam da ima zdravije hrane od keksa, ali mislim da je nekoliko komada na dan sasvim ok (Sunčica ima 14 mjeseci).

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj klara prvotno napisa
    Znam da ima zdravije hrane od keksa, ali mislim da je nekoliko komada na dan sasvim ok (Sunčica ima 14 mjeseci).
    sori, ali šta nije to puno?

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A šta joj može biti od par keksa? :?

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hm, zvuči puno kako sam napisala. Neki dan je u šetnji bez problema poklopala tri ona mala iz DM-a (ona na kojima piše od 4 mjeseca ), ponekad ih uopće ne dobije ... uglavnom nemoj se uhvatiti za moju brojku, u stvari uopće ne znam koliko keksa u prosjeku pojede na dan (kao ni za količinu ostale hrane)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Ana :-) prvotno napisa
    A šta joj može biti od par keksa? :?
    nisam mislila ništa loše, valjda ja polazim od svoje djece- kad moja starija pojede nekoliko keksa, ne može ništa drugo jesti jer joj se samo popuni želudac, a u biti nije pojela ništa.

malenoj ni ne dajemo kekse i grickalice. međuobroci su voće ili nekad jogurt (rijetko- nije baš oduševljena).

čisto sam mislila zbog količine šećera, djeca se stvarno lako navuku na slatkiše. a bit će vremena poslije.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma znam da nisi mislila ništa loše

Nego me zanima baš razlog zašto ne bebi dati keks?
    Kolika je u njima količina šećera da oni mogu biti toliko štetni i sl.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

iskreno, ne znam kolika je količina šećera unutra
    meni je samo ono nekoliko keksa zazvučalo puno za bebu

opet, ja baš nemam neke razloge niti za davati ih.
    probala je, neću reći da nije, ali ih ne jede. stvarno se ne mogu sjetiti kad je uopće pojela takav keks.
    ona je buca pa je držimo na laganoj prehrani

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma znam da nisi mislila ništa loše

Nego me zanima baš razlog zašto ne bebi dati keks?
    Kolika je u njima količina šećera da oni mogu biti toliko štetni i sl.
    ja imam protupitanje:
    zašto dati?
    jer ja ne pronalazim niti jedan dobar razlog.
    za grickanje ima toliko finih i dobrih stvari, svježe voće i povrće, suho voće, krekerići od integralnih žitarica, ma svašta. i koja je onda svrha keksa? zašto ga uopće ikad dati?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa i keks je fin

Znam da ima boljih stvari, ali ne vjerujem da mu može biti nešto od keksa.

Krekerići od int.žitarica se daju klincima da grickaju, pa zašto se ne bi mogao dati keks?

Zanima me što je toliko loše u njima?

Ja Davidu dajem krekere i rižine kolutiće, ali se tu i tamo zalomi keks

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zašto dati?
    jer ja ne pronalazim niti jedan dobar razlog.
    za grickanje ima toliko finih i dobrih stvari, svježe voće i povrće, suho voće, krekerići od integralnih žitarica, ma svašta. i koja je onda svrha keksa? zašto ga uopće ikad dati?
    potpisujem ovo!

Šta u keksu ima hranjivo za razliku od "grickalica" koje je Lutonjica navela?

Nažalost poneki ljudi tek shvate razlike kad su na to prisiljeni zbog zdravlja, kao npr. mi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa i keks je fin

Znam da ima boljih stvari, ali ne vjerujem da mu može biti nešto od keksa.

Krekerići od int.žitarica se daju klincima da grickaju, pa zašto se ne bi mogao dati keks?

Zanima me što je toliko loše u njima?

Ja Davidu dajem krekere i rižine kolutiće, ali se tu i tamo zalomi keks
    meni osobno je šećer potpuno dovoljan razlog da nešto ne dajem prije godinu dana. meni je to skroz dovoljno loše.
    ako keks daješ samo zato što je fin, što onda ne daš i čokoladu, pa i to je fino. i kinder pingui je fin. svašta je fino. meni je recimo piva fina.

aurora8 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni osobno je šećer potpuno dovoljan razlog da nešto ne dajem prije godinu dana. meni je to skroz dovoljno loše.
    X

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hrana je tjelesna potreba, alkohol nije

Zašto bi šećer mogao biti tako loš u malim količinama?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •