najbolje mi je ovo: kad je gotovo ohladite na hladnom mjestu, ali ne u hladnjaku.
najbolje mi je ovo: kad je gotovo ohladite na hladnom mjestu, ali ne u hladnjaku.
ma nije sataraš, svako povrće zdinstaš posebno, na kraju sve pomiješaš, dodaš bosiljak i limunovog soka i super je.
ali vjerojatno da sve zajedno dinstaš dobiješ kašu ili nešto nalik satarašu![]()
ja radila po receptu ane ugarković iz njene knjige i baš mi je o.k. ispalo, volim takva povrtna jela. meni je to slično ko talijanska Caponata, ali laganije, blaže okusom.
jel oćete recept ili nećete?![]()
RATATOUILLE
maslinovo ulje
1 manji luk
3 režnja češnjaka
1 tikvica
1 mali patliđan
2-3 pelata i 2-3 žlice soka od pelata /pola one pikse/
1 manja crvena paprika /očišćena od sjemenki i membrana/
1 manja žuta paprika
10-tak listova bosiljka /ja radila sa sušenim, ispalo o.k./
limun
* tikvicu, patliđan i paprike izrezati na veće kockice, oko 7 mm
na tavi na maslinovom ulju popržite papriku dok prilično ne omekša i dobije blagu boju, pa izvadite iz tave i stavite u posudu sa strane.
dodajte u istu tavu još maslinovog pa popržite na isti način tikvicu /pa maknite u posudu s paprikom/, pa patliđan - svako povrće zasebno.
na istoj tavi na maslinovom popržite luk narezan na sitne kockice/da samo malo omekša/, dodajte češnjak narezan na listiće i nakon par minuta pelate narezane na komadiće i sok od pelata. pojačajte vatru da sok od pelata ispari, a onda dodajte luku i pelatima svo prethodno poprženo povrće i bosiljak. začinite i dodajte na kraju nekoliko kapi limuna.
jede se hladno, ali mi jeli toplo, s pire krumpirom u koji sam dodala dosta maslaca i jogurta da bude onak fino kremast![]()
baš bezveze!
a zašto mali šef cijelo vrijeme kuha juhu a ne ratatuj?
...u filmu..?tweety prvotno napisa
pa mali šef na kraju skuha ratatu od kojeg onaj kritičar doživi flashback u djetinjstvo uz uzdah "mammaa" i sjeti se kak mu je mama radila to jelo i poludi od divote ...![]()
marko je opet danas doma, jer ima puno šlajma
ovaj tjedan ću se neako izvući drugi tjedan ću vidjeti što ću sa čuvanjem
sori nisam raspoložena m pa sam preskočila vaša čavrljanja i recpete
svima koji su bolesni ~~~~~~~~~~~~~
maria vibram za markićevo ozdravljenje i da nekako riješiš čuvanje :/
naravno, pusa i vibre i svim ostalim bolesnicima![]()
maaa ja ću poluditi...idem si sad upaliti zadnjih nekoliko minuta i pogledati.anek prvotno napisa
U kinu smo zadnje minute nekoncentrirano gledali, jer je franova tuga već počela pa sam ga tješila (tako sam ostala uvjerena da je kritičara juha bacila u trans).
Ajd, neka sam kupila cd u petak, pa da popravim zbrku u glavi.
tweety, molim lijepo večeras ponovi gradivo,
kritičareva spika nakon toga je prekrasna, ono kad kaže "“Not everyone can be a great artist, but a great artist can come from anywhere.”![]()
Ja sam danas u potpunosti u bedu.Dora je opet zakurila...doma je s bakom.
Jako joj curi iz nosića i ima dosta gnoja, ali baka NEĆE čistiti nosić jer joj se srce slama kada se Dora ljuti.![]()
o, imate i vi takvu baku![]()
ozdravilicešmrkavom nosiću! i marku... i franu.... tweety, kako je kod vas?
joooj bake, bake... :/spooky prvotno napisa
mogu ti jedino zavibrati da prođe što prije, i da narediš baki da čisti malenoj nos, jer će joj od konstantno zaštopanog biti još gore.
kod videka osim temperature krenuo i nekakav proljev i povraćanje, baš je sav siroti...i danas sam s njim doma.
Svim bolesnicima ~~~~~~~~~![]()
Anek, moram ti priznati da ti zavidim na tome što Vid hoće jesti povrtna jela. Fiona je kao mala tako lijepo započela dohranu da sam bila izvan sebe od sreće - i onda odjednom prestala jesti gotovo sve vrste povrća, uopće ne znam kad se točno ni kako ni zašto dogodio taj klik. Mi joj redovno nudimo fino i zdravo povrće (kao prilog, jer ga se ne usudim napraviti kao glavno jelo - ostala bi gladna), no ona samo kaže "ja to ne volim" i neće ga imati čak ni na rubu tanjura, a kamoli probati. :/ O Flori da ne pričam, ona ga nikad nije ni htjela jesti. :/ (A ja puna recepata i volje.)
Vid je oduvijek volio jesti stvarno skoro sve, s tim da je i on znao imati pokušaja "ja ovo neću", ali ja mu nikad nisam nudila opciju b, ako je npr. poriluk za ručak - to je to, nije me bilo frka da ostane gladan.
ako ne možes sada, možeš kasnije, ali to danas jedemo za ručak.
i onda on recimo ne bi jeo 2-3 sata, a onda bi se samo pojavio za stolom predvečer i pojeo taj ručak bez problema.
uz to naravno idu i standardne spike kako od povrća rasteš, dobivaš snagu, ljepotu, energiju i sve u tom stilu
Naravno, postoji par stvari koje baš i ne voli jesti i to je o.k. i na to ga nitko ne tjera. Ali on je takvo dijete, tko zna kakva priča me čeka sa ovim drugim mališom...
oš iskreno?ms. ivy prvotno napisa
sj.....no
Fran je na Silapenu i bolje mu je.
Ja nemam temperaturu, ali sam toliko loše da ne mogu vjerovati da je to moguće.
Jučer sam od 10-17 prespavala kao u najgorem bunilu.
Danas nije ništa bolje, samo što ne mogu spavati, jer mi je mama otišla u Rijeku na pregled koji je čekala mjesecima.
anek, potpis od prvog do zadnjeg slova!
andrej je imao par izjava "ovo ne volim" ali smo skužili da to znači "nisam gladan" a formulacija vjerojatno potječe iz vrtića. jedino što stvarno ne voli je zelena salata, matovilac i slična trava.
a kad nije gladan, znamo da slijedi kakanje. 8)
uz komentare kako je fino (obavezno moram objasniti i kako se to jelo priprema) dodam i zašto je neka hrana dobra - od ovoga rasteš, od ovoga imaš snage za igranje, od ovoga ćeš zimi biti zdrav...
Ma da, zaista bez problema? Hvala ti, baš ću probati.anek prvotno napisa
Naravno, preko tjedna je u vrtiću, pa je neizvedivo, ali imamo vikende za vježbanje.
Ove priče o povrću i njegovom djelovanju Fiona zna napamet, jedino što ih ne primjenjuje u praksi. Prase malo.
Tweety![]()
![]()
znaš što veli juul - skuhaj povrće, jedite, mljackajte i komentirajte kako je fino... i čekaj da se odluči pridružiti.
mi smo poguzije, stalno se kuha, jede ili priča o hrani pa dijete nije ni imalo izbora nego biti isto takvo.![]()
tweety prvotno napisa
![]()
znam kako ti je, i ja sam imala to - bez temperature a misliš da ćeš krepati. nakon 2 dana bude malo bolje...
znaš da možeš zvati ako vam nešto treba.
To i mi stalno radimo - objašnjavamo, pričamo, zajedno listamo kuharice i odabiremo hranu, zajedno je kupujemo i najčešće zajedno kuhamo (Fiona je izuzetno ponosna kad joj se obratim s "moja mala pomoćnica"ms. ivy prvotno napisa
![]()
), no na kraju - neće jesti.
Sve što je zeleno i iole podsjeća na povrće ona samo s gađenjem proglasi nevoljenom hranom i nema šanse da bi uopće stavila u usta. :/
Jedino povrće koje jede je špinat, ali isključivo na mlijeku, a ako je baš jako dobre volje, onda i mrkvu. Povremeno nam se smiluje, pa pojede tanjur variva od poriluka ili kelja i to je manje-više to.
Budući da joj ne dajemo slatkiše ni grickalice, a pouzdano znam da to nemaju ni u vrtiću, ponekad se iskreno pitam od čega to dijete živi :? - a još je k tome i bucka.
vjerujem da njezino tijelo zna što mu treba, ako ti ne vršiš presing sa svoje strane (a također vjerujem da to ne činiš) stvari će ići svojim tijekom (vjerojatno ipak u smjeru tanjura s povrćem, jednog dana).
Ajoj, bolesti, bolesti, bolesti...
Malo ~~~~~~~ svima!
Trudnice, vi se čuvajte!![]()
Mi, kuc-kuc, nemamo virusa, ali smo u nekoj nervoznoj fazi...
Ruka je stalno u kosi, svojoj, ili tuđoj...
Čak je i teta primijetila pa razgovarala s vrtićkom psihologicom, a ova zaključila da je sigurno u pitanju neki emocionalni problem!
Koji samo?!
Mislim, po meni je jedini njegov emocionalni problem - vrtić, ali ajde, stavila mi bubu u uši...možda ga tko zna što muči!
Uz to, zadnjih desetak dana ne jede skoro ništa, apetit - 0, a tek spavanje...zaspi k'o top (jer u vrtiću očito ne spava!), a nakon sat, dva krenu rotacije, pa puk u stranicu kreveta, pa u nas (naravno, guramo se svi troje!), pa se budi, ružno sanja,...
Jel' me to treba brinuti?
E da, da li vam klinci znaju gurnuti mlađeg od sebe, počupati onako bezveze?
Mi ne diramo, da ne velim, vrlo poštujemo vršnjake i stariju djecu, ali mlađe :/ ...!
tweety, drži se i odmaraj![]()
miloc, to s rukom u kosi (prstom u nosu, prstom u ustima itd.) ima puno djece. meni se čini da tako izbacuju neku frustraciju ili nervozu iz sebe. lada recimo ne može vidjeti krasticu, ubod ili ogrebotinu. odmah to razdere do kraja i naravno da to onda ne zacjeljuje.
o hranu neću. lada sada ima foru ujutro čim se probudi dođe u kuhinju "ja bi sladoleT". prije spavanja traži kockicu čokolade "da bude sretna". grrrrrr, to su mm-ove fore, a ona ih je sve pokupila. pala je na kilaži. skoro je dogurala do 15, a sad je jedva na 14. voroza na vorizu, oslabljeni apetiti i eto.
ratatui često radimo, ali lada ne jede ništa gdje ima više namirnica odjednom. jedino priznaje kelj. sve ostalo jede pojedinačno, valjda se boji da joj nešto ne podvalim.
spooky, ljubi bubanu glavicu i objasni baki da će joj se srce još više slamati ako se nešto zakomplicira. nadam se da neće![]()
a jest nam topic bolnica na kraju grada. Maria, Tviti i ostali shrvani, nadam se da ćete se brzo oporaviti!
Mi se još odupiremo gripi (kuc-kuc)...i dalje padamo s nogu...večeri su nam prilično nesnošljive, Mare tradicionalno urla poslije 6, a Ana poslije 8, upravo kad M. zaspi. Znam da bi A. trebalo strpat u krevet odmah iza 8, ali to nam nikako ne uspijeva jer uvijek treba napraviti 100 stvari po kući i pripremiti sutrašnji dan. U mene malo kvrge, malo ragade, malo blisterčići, pa jel soor ili nije, pa zovi, pa pitaj, pa oblaži, pa grij, pa hladi, pa dama spava ko top, pa izdajaj...kako zavidim ženama koje lijepo izvade sisu i puste mozak na pašu!
Miloc, moj brat (29) i dan danas vrti kosu, ja vrtim rubove tkanina (ovratnike, jastučnice i sl.), a sestra mi (43) valjda još grize nokte. Reklo bi se da smo jako nestabilni.
Ti malci su jako osjetljivi, svašta proživljavaju i to noću "vrte", Ana je neku noć imala nakon dugo vremena opet night terror, vrištala je dobrih deset minuta :/ .
Izgleda veselo, bezbrižno i zaigrano, ali ne daj Bože da se netko od nas (osobito ja) onako pošteno naljuti na nju (uz vikanje)...dobije slom živaca! Doslovno se počne trest (uz naravno popratni plač i vriskove), uhvati je grozan strah, vapi da se ne viče na nju, to sve prilično grozno izgleda...moramo jako paziti da nam ne puca film, po sto puta izbrojati do deset.
mišica mala![]()
![]()
čoksa, veselo vam je ovo razdoblje adaptacije... nadam se da ste pri kraju!![]()
uf, čokoladaskoro sve si nabrojala pa se toplo nadam da je to sad sve što vas je moglo zadesiti i da će dojenje uskoro i tebi postati pjesma.
ančici![]()
sad sam tek vidjela silne tipfelere u postu gore. ajme, bila sam jako gladna
![]()
ajoooj .... :/ baš mi je koma čitati o boleštinama... :/
tweetymarko
ladolina
![]()
a kad čitam o problemima sa klopom...mislim ono....niste vi "iskušali" mojeg lovru...![]()
ove spike sa mješanim povrćem kod njega ne prolaze...variva je tek počeo jesti, ali klopa samo ako su "blitvasta" (znači sve mora izgledati kao blitva....ne pitajte me kako mi uspjeva). Faširano meso u bilo kojoj varijanti klope ne dolazi u obzir. Paradajz je probao tek ovo ljeto. Rižu isto. I svu ostalu "normalnu"klopu koju je uopće probao. Grah nema šanse da proba ikad u životu. Niti grašak. A s druge strane ako se dobro isprduckakaže da se je najeo "fažoletića"...
![]()
Što se tiče spavanja...koma je. U zadnjih tjedan dana, razhinca se oko 10 (prije toga nema šanse da uđe u krevet) i onda je ludnica do između 11 i ponoći (jučer je bilo spavanje u ponoć) :/ Nemojte mi samo govoriti o onim pričama slikovnice i sl...sve je to ok..ali on prevlada svoj umor i onda počinje ludnica. Ne moram reći da sam par večeri zaredom popila apaurin oko ponoći.... :/
Samo da vam javim da sam danas pobjegla doma s posla na jedno 2,5 sata da Dori očistim nosić, dam sirup, pomazim, pročitam koju slikovnicu i stavim spavati.
Na svu sreću pa imam 5 minuta do posla. Sveki je ostala :shock: , ali mene baš briga.
Nema više temp. , ali je veeelika maza. Cijelo vrijeme je pitala za Piju i nevjerojatno je koliko joj nedostaje.Bila je tak sretna kada su Pia i MM došli doma.![]()
Još sutra je baka-servis, a onda MM ostaje doma s curama (konačno )...
Što se tiće hrane, imamo boljih i lošijih dana, ali uglavnom se sve jede samo po fazama. Faza zelenjave, faza priloga i onda mesna faza. Juhica je skoro uvijek u igri...
Dori sve paše ( a kada se sjetim da je s godinu dana znala po 2-3 dana biti samo na cici)
Sada doji isključivo po noći i to mazne i lijevu i desnu pa se okrene na drugu stranu i zaspi...meni paše 8)
Vidiš li ti Bože, što je stari roditelj. I zato (i ne samo zato) te molim da mi pošalješ frajera što prije. ODMAH bi bilo najfajn!mamma san prvotno napisa
![]()
P.S.Sanka oplakala sam od smijeha na apaurin zbog ne spavanja.![]()
ma nije apaurin zbog nespavanja..već zbog njegove akcije napinjanja mojih živaca....tweety prvotno napisa
![]()
miloc, ne znam što bih ti rekla u vezi ruke u kosi - ja sam do mature grizla nokte.Kad sam odlučila da ću prestati, prestala sam od prve. Do tada su me godinama "motivirali" roditelji i frendice silnim lakovima za nokte koje sam dobivala za svaku moguću priliku
, ali ništa nije pomoglo. Vjerojatno sam na taj način ventilirala neku unutarnju napetost, nemam pojma.
pinocchio, mi smo skužili da ugljikohidrati i spavanje ne idu zajedno, pa smo kockicu čokolade prebacili na raniji termin.Nadam se da će Lada vratiti izgubljenu kilicu, iako mislim da se nemaš zašto živcirati, to je samo brojka i dok se drastično ne smanji (a neće), ostaje samo brojka.
čokolada, pridružujem se svima koji se nadaju da ste dosegli vrhunac prilagodbe i da će od sad sve ići na bolje, pogotovo dojenje.![]()
mamma san, i mi smo imali takvu fazu divljanja pred spavanje. Doduše, vrijeme odlaska u krevet nije bilo tako kasno kao kod vas, ali ostatak priče je vrlo sličan. Kaj da ti velim - faza (mantraj, mantraj![]()
) i proći će. Nama je pomoglo to što oduvijek imamo jako čvrstu večernju rutinu koju smo tijekom te faze još dodatno učvrstili. Znači, kupanje, večera, priča (ako treba, dvije, tri, pet...) i u krpe. MM i ja smo znali proležati sate i sate uz Fionu dok nije zaspala - te hoće vode, te bi piškila, te bi kakala, pa je onda opet žedna
i tako u krug. I to sve uz paralelno uspavljivanje Flore. Uglavnom, the point is, proći će.
Spooky, kako je Dorin nosić danas?
Mi smo još uvijek polubolesni - Florić šmrca i kašlje, grlo joj je puno šlajma, ali svaki dan ide dvaput dan i mislim da joj to pomaže. Fiona je u vrtiću, ali vidim da je danas i ona lagano počela kašljati, pa se nadam da neće uloviti Florinu virozu.
Htjela sam vas pitati dajete li im nešto za imunitet? Jedna kolegica mi je rekla da svojim curama daje Pavlovićev (Petrovićev?) med za imunitet, no meni je med za Florinu dob nekako... hm... Fiona povremeno dobije med, prvenstveno umjesto šećera kad pije čaj, a imamo domaći med, pa znam točno što joj dajem. No, Flora mi se čini premala za bilo kakav, domaći ili ne-domaći. Ne znam...
Mamma...ah, te faze
Dora danas nema temp., sveki je rekla da će čistiti nos, ali jedna i druga znamo da neće![]()
No, izdržat ćemo još danas jer od sutra je MM doma s djecom ( Pia će isto ostati doma) :D
E, da i da se malo pohvalim
Tete u vrtiću su oduševljene Pijinim crtežima. Uvjerljivo najljepše crta od svih u grupi.
Ja sam ponosna do neba!
![]()
Sanja, ja ti dajem samo C-vitamin (tekući) od Childlife-a (okus naranče).
Sad, koliko mu je to ojačalo imunitet, nemam pojma.
Prije nekih godinu dana davali smo med, jednu se noć totalno osuo - doduše, uopće ne mora biti od meda - ali smo prestali.
Sad dodam samo u čaj...
Pia,!
I mama Sanja i mama Spooky mogu biti vrlo ponosne na svoje umjetnice!
Inače, napokon sam usvojila koja je seka mlađa - Flora ili Fiona!
Joj bubani moji.Jedva cekam da prode ta sezona bolestina. Pa sve nas je poharalo! :shock:
Pusa svim bubancima!![]()
Drzite se!
Sanja moje saucesce. I meni je nedavno baka otisla i znam kako ti je. Iako znas da je to neminovno nikad nije dobar trenutak. Nikad nisi na to spreman.![]()
Mi smo konacno dobro! S jelom se mucimo ali sve jedemo! A mladi se samo deblja. Nakon ovog francuskog recepta odlucila i ja pocet kuhat. Pa nemrem dijete drzati na juham, pohanom i palacinkama.
pusa svima!
ladi se vratio apetit. od povratka iz vrtića do spavanja pojela je: 3 velika pohana koluta patliđana, soooolidnu porciju riže, nekoliko malih paradajzića, dvije jabuke, šnitu kruha i sirnog namaza...dalje sam prestala brojatizapravo je jela cijelo vrijeme do spavanja.
za imunitet sam joj počela davati sirup s ehinacejom i pročišćenim propolisom. i tako ćemo dok vrijeme boleština ne bude iza nas. o rezultatima je još rano govoriti, ali od nove godine je bila bolesna jednom, a jesenas svakih 2 tjedna.
ajvi, jesi vidjela fotku u predvorju vrtića? lada i andrej se igraju spavanja i preslatki su![]()
ma kako mi je promaklo??pinocchio prvotno napisa
mi samo pročitamo jelovnik![]()
što se imuniteta tiče, u trenutku očaja kupila sam mu multisanostol, popio je bočicu i neću više kupovati. prilično kvalitetno jede, uskoro će proljeće pa smo valjda gotovi s boleštinama.
Mi koristimo Kindervital sirup za jačanje imuniteta.Kada prođe ovo turbulentno razdoblje, prestat ćemo...
MM konačno ostao doma pa će valjda i Dora biti ko zmaj za par dana.
Pusa svima, idem radit nešto![]()
Mi koristimo Sanostol.
Pinocchio, meni je Ladin jelovnik science fiction, svaka joj čast! Kako se zove sirup koji joj daješ?
Mi smo dugo uzimali Pikovit, ali ga više ne mogu naći. Sad sam uzela Sanostol. Ne znam točno od čega Ana živi, doma doručkuje, najčešće nešto ekspresno (jedino tako mogu izaći zdrave glave ujutro iz stana s njima dvjema) tipa muesli s mlijekom ili čokolino, pouzdano znam da u vrtiću ne jede skoro pa ništa, ni voćnu užinu, ni ručak ( ako je tijesto malo probrljavi), jedino popodnevnu užinu jede i to samo ako je voćni jogurt ili puding. Doma onda pregovaramo oko 4 žlice ručka, uvalimo joj jabuku, krušku ili kivi uz kakvu slikovnicu ili crtić, ili MM smišlja razne voćne multipraktik kašice ne bi li ipak pojela više od pola voćke
.
U našem vrtiću nema takvih užina i neopisivo mi je drago zbog toga.čokolada prvotno napisa
Od svih jogurtastih stvari dobivaju isključivo lgg. Ponekad dobiju kolač pečen u vlastitoj kuhinji od integralnog brašna i sl., a ponekad im narežu voćke i stave u jednu veliku zdjelu, pa si klinci uzimaju dok se igraju.
I Fioni je užina obrok kojeg će gotovo sigurno pojesti.
Ja pitala tete kojim se tempom uvode novi jelovnici, kaže mi : postepeno 8) . Vidim da su ručkovi sve "zdraviji i zdraviji", ali te užine ostaju kao i prije. Tete se žale da djeca odbijaju promjene i da ručkovi ostaju na tanjurićima...
Kod nas u vrtiću je jesen bila pravo iznenađenje (ugodno) za mene...no već pred kraj godine pa čak i početkom ove (u onih 4 dana vrtića) poludila sam kad sam vidjela parizer i paštetu od parizera za doručak!!! I popodnevna užina koja se sastojala od keksića i voćke (voćku nitko nije htio, ali su se zato svi trgali za repete keksića).
No, ovaj tjedan kad smo napokon krenuli u vrtić..ugodno sam iznenađena. Doručak je bez ovih gluposti + obavezna voćka (danas npr. mlijeko + palenta + nešto zaboravih + voćka), ručak je neko varivo sa povrćem i klicama, pa salata i neki tamni kruhić, a užinu sam zaboravila (jučer je bilo voće, prekjučer njihov pita od jabuke).![]()
Što se tiče Lovrinog klopanja, koliko doma zahebava, toliko u vrtiću SVE pojede (osim tunjevine i slične klope). No i mi smo na SANOVITu (ono sa željezom) i moram reći da mu se apetit povećao u zadnja 3 dana (sirup pijemo ukupno 5 dana) i sigurna sam da to ima veze sa sirupom....
I kod nas je jelovnik zdraviji, ali se još uvijek nađu i paštete i hrenovke...
A kikića i keksića kao u priči...ne znam samo tko im donosi.
Mi s vremena na vrijeme odnesemo suho voće, a tete vele kako djeca baš ne vole pa im ostaje na tanjuru.
Užina im je nešto prije tri popodne jer teta čeka (što me čudi!) da se svi probude (Marku jučer nije dala užinu dok se svi ne ustanu da ih 'ne ometa' :/ ).
Ne vidim što je loše u tome da djeca pojedu jabuku ili štoveć onako kako se bude...
Po njega dolazim oko pola četiri i taman mi užinom pokvari ručak doma.
I više mi doma ni ne jede do navečer (eventualno!).
Da , ta užina mi je koma jer se dogodi oko 3 popodne, ako bude kakav puding začepi je do večere :/ .
I jako me smetaju bomboni :shock: , hrpe bombona, nekakvih polužvaka (jedu se) u svim nemogućim bojama (ko buduća Orkina soba).
Priča mi baka kako je A. neki dan sjela kod njih za stol pojest neki kolač posut štaubšećerom. Gleda ona, gleda i češka se po glavi: šećer, šećer...mama kaže da šećer nije zdrav i da od njega ispadaju zubi ( 8) ), a dida kaže da je šećer jaaako zdrav i da od njega rastu djeca...što da radim, da pojedem kolač ili ne...ma, ipak ću ga pojesti!![]()