cure chatate ,ja sam danas zbog istog dobila prijedlog da si otvorim mailing listu![]()
cure chatate ,ja sam danas zbog istog dobila prijedlog da si otvorim mailing listu![]()
kod nas slatkiši stoje u najnižoj ladici, odmah iznad poda.
ali ne uzima više no što dopustimo.
i to mi se sviđa.
![]()
pospremi ti njemu daljinski na vrh ormara, ili što mu je već srcu drago.
i kupite svakom svoju klupicu![]()
andrej još ne otvara sam špajzu. kad počne, čokolada seli na višu policu (i sad kad je ugleda, obavezno zatraži....).
Ne, mi držimo nisko dole i svima je dostupno.
E da, kada sam ja bila mala kod nas nije bilo svih tih čokoladnih čudesa i onda je to tata kao kod ivy donosio izvana ili bi mi svi išli u Austriju u shopping.
I ta navika mi je ostala - upravo uvjeravam MMa da je zadnji čas da odemo u Austiju po Uskrsne slatkiše. A pun ih je Zagreb.
(idemo mi i pred Božić)
Kod nas doma je i dalje najveći potrošač slatkiša MM
Sad sam se sjetila kad je Dille jednom davno bila napisala na nekom "ovisničkom" topicu kako je te večeri bila krenula autom na fitness, uredno uzela trenirku i tenisice, pozdravila se s mužem i djecom, odvezla se na neko parkiralište i tamo sat vremena jela neku kutiju keksa/čokolade. Uredno došla doma na vrijeme.
Maria, :shock: zar ne vidiš da me muče teme strogo vezane uz roditeljstvo?maria71 prvotno napisa
![]()
ja si stalno mislim da ako im je na dohvat ruke, neće biti toliko željni, pa niti neće jesti tak puno (mislim slatkog)
Pojma nemam drži li ta teorija vodu
nemoj se ljutiti ,ja sam sva u Markovom bronhitisu, svakom je njegov problem najteži
ma tko se ljuti?
Markiću i tebi.
ova čoko tema mi je ventiliranje mozga nakon cjelojutarnjeg griženja cica :/
Maria, nadam se da Marku bolest kreće na bolje.![]()
Što se tiče slatkiša, mi ih jedemo kad klinke odu spavati.Ja sam jedna od onih koji mogu pojesti cijelu tablu čokolade bez obzira na veličinu
i još mi nikad nije bilo zlo.
Slatkiše držimo u kuhinjskom elementu i cure znaju gdje su, ali još ne mogu doći do njih, no zasad nisu ni pokušale. Fiona uredno traži kad nešto želi, a Flora stane ispod, pruži ručice gore i žica.(Ona dobije totalne mrvice i zasad joj je dovoljno.)
Kad žicaju čokoladu izgledaju kao da su je totalno željne i kao da bi mogle pojesti pola kile svaka, a u osnovi nikad ne pojedu mnogo. Božićni paketići s Djedom Mrazom i čokoladnim kuglicama su im bili nadohvat ruke i nisu ih nijednom samoinicijativno dohvatile. Fiona me par puta pitala može li dobiti malo, ja sam joj dala (Djeda Mraza jede na rate, najprije glavu, pa trup, pa noge... i tak) i ponovno spremila na isto mjesto, s kojeg si ga je mogla sama dohvatiti, ali nije.
Anek hvala na receptu. bas je bilo odlicno. mi smo papali s rizom i bilo je fenomenalno. zdravo a fino!![]()
Haaaaaaj, kako ste nam ZPD-ići?
Prekrasan je bio vikend. Cijelo vrijeme smo bili vani na zraku i uživali.
Kako ste se vi proveli? Jesu li vam dječica ozdravila?
Maria, kako je Marko?
Trudnice, jel uživate u šetnjama?
na ovotjednom jelovniku nema kombinacije čaja/cedevite i napolitanki za užinu
slagačica jelovnika čita rodu?![]()
Maria, kako je Marko danas? Je l' pomogao Lovran? (Sorry, ali moram, jer sam pročitala i zgodu s plaže.
)
Mi smo imali divan vikend, stalno smo bili vani i igrali se. Jučer smo otišli i malo do grada, a cure su furale svaka svoju lutku u pripadajućim kolicima. 8) Prvi put sam u miru sjela jučer negdje oko pola deset navečer, ali isplatilo se.
Loše vijesti su što je mm-a ulovila nekakva viroza, a čini mi se da lovi i mene. :/
i MM će izgleda u krevet. Što zbog kralježnice, što zbog viroze...
Ja samo imam muskulfiber jer sam jučer nakon sto godine počela trčati...![]()
Spooky, ja bih bila sretna da je mm u krevetu. No, budući da mu je doktor rekao da može na posao, on je i otišao - a ja se bojim da se ne razboli do kraja.![]()
Držim fige da se tm izvuče. Što se tiče muskulfibera, posve te razumijem, jedino što kod mene nije u pitanju trčanje, nego orbitrek. Nadam se da ću za kojih mjesec-dva postati malo fit.
Ja jedva čekam da uhvatim malo kondicije. Nikada u životu nisam bila tak "hrđava"...Sanja prvotno napisa
juhuuu!!
ovaj vikend smo se totalno nauživali na suncu i zraku;
čitavu subotu smo proveli na jarunu - šetnja, igrališta, kavica uz jezero, hranili labudove i patkice,ručali u Lidu /nismo tamo bili prije, restać je svakako za preporučiti/....ma bilo nam je predivno!
a nedjelja kod bake u vrbovcu; opet uživancija /spooky, nazovem te slijedeći put kad dolazimo da se vidimo, o.k.? /![]()
drago mi je da je markić udahnuo malo morskog zraka, iako je uz to kako čitam imao i neplaniranu demonstraciju iz sexualnog odgoja...![]()
danas sam bila i kod gin. - sve je odlično, mališa raste i lijepo napreduje, mrdulji svakodnevno a ja uživam i sve sam svjesnija da nam stvarno stiže još jedno djetence![]()
zpd trudnice, koliko ste kila nabacile do sada?
ja sam 21. tjedan i imam +5 kg, isto kao i sa videkom.
s njim sam do kraja nakupila 13,5 kg, mislim da će i sada biti tako nekako.
Anek,...
I daj kooonačno da se nađemo 8)
Boook,
napokom mi o malo boljim temema!
Mi smo isto proveli prekrasan vikend na selu kod mog starog.
Bili smo cijelo vrijeme vani, gledali kravice, sadili voćke i slavili dedin rođendan.
Obožavam proljeće, šuma je svakim dano sve ljepša, što Irmu neizmjerno veseli.
Od subote ima novog ljubimca, bubamaru. Nazvala ju je Elena i nikako ne pristaje da ju pustimo van iz pikse.
Mirta se za razliku boji svega što gmiže pa je bubamara sigurna.
Marko je okej
nadisao se morskog zraka i kupao u morskoj vodi
ponijela sam 2 kanistra od 5l i zagrabila mora i doma u to ulila vruće vode
kupaona je mirisala na more
a za ono dvoje s plaže ...... uf![]()
Maria, super za Marka!
A što se tiče ono dvoje, nasmijala si me, ali apsolutno se slažem s tobom!
Proljetna pusa svima...![]()
Super mi je ova ideja, i s odlaskom u Lovran i s kanistrima morske vode.maria71 prvotno napisa
I pričam ja to MM-u kao, kako dobra ideja (Andrej je opet u fazi začepljenog nosa i teškog disanja).
A on će na to: a super, možemo i mi to, imamo kuhinjske soli, pa da naspemo u kadu!
![]()
Nekako mislim da je more ipak more....
mada i ja doma kemijam 38 g na litru obične vode....
a u lovran sam išla zbog čistog mora
Maria, nadam se da se ovo sa Markovim bronhitisom neće ponoviti.![]()
Ja sam muku mučila sa Nikinim bronhitisima, pogotovo one zime kada je krenula u vrtić. Sada je puno bolje, od 5 mjeseca prošle godine nije ga imala (kuc-kuc). More i promjena klime puno pomažu.
Ja sam danas (opet) bila na pregledu. Idem u bolnicu 7.3., nisam sigurna hoće li porod biti isti dan ili kasnije, potankosti ćemo dogovoriti u utorak kada opet idem na pregled i CTG.
Srela sam Cvrčkicu i malog cvrčka. Cvrčkica izgleda kao da nije ni bila trudna. Žao mi je što nismo mogle duže klafrati i što nisam vidjela Leona, ali bit će prilike, zar ne?![]()
Nika je nakon stomatitisa i tjedna u kojem nije okusila gotovo ništa izgubila više od kile, sada je na 14 kg na 108 cm. Izgleda kao avet. Srećom, počela je jesti, pa se nadam da će se kile brzo vratiti.
Nisam uspjela sve iščitati, veza mi je jako spora. mam li samo ja problema sa Rodinim forumom? Par dana se uopće nisam mogla logirati.
Svima šaljem veliku pusu.![]()
Pčelice...par dana se nećeš moći logirati??? :/ Čovječe, pa za par dana ćeš roditi!!
Pčelice, zvrcnut ću te sutra.![]()
Marija, pusa maloj slatkici.![]()
pčelice, baš sam se pitala gdje ste.
ajme, divno... još malo pa vam slijedi zagrljaj!![]()
molim da se na vrijeme odredi reporterka!
Pčelo :D još malo, malo!
Nadam se da ste već svi zdravi. Ani se preksinoć bilo jako zacrvenjelo oko i nešto je kašljucala, pa jučer nije išla u vrtić. Šetali smo cijelo ono prekrasno jutro, pa do parkića, dijete baš uživalo...ja skoro zaboravila kako nam je nekad bilo
. Još kad bi M. zavoljela košaru (urla prvih i zadnjih 20 min)....kako stalno imam neka sr.... s cicama jako me bole i ne mogu M. staviti ni u kakvu nosiljku jer me svaka pritisne. Jedva čekam da stigne do 5 mjeseci, pa da može leći na 45°, bit će joj zanimljivije (jel se ja to zavaram? s koliko mjeseci dijete može u sjedeća kolica u poluležeći položaj :? )
što kasnije to bolje..čokolada prvotno napisa
no, probaj maramu (kad ćeš moći zbog cica) bit će najsretnija..
Pčelice... Još malo!!!Kako si ti? Kaj Nika veli na skori dolazak bebe? Je l' se veseli?
Čoksa, poluležeći položaj ti nema veze s mjesecima, nego s tim zna li beba samostalno sjediti ili ne. Tek kad već može sama sjediti, onda može u sve neležeće položaje, bez obzira na kut nagiba. Potraži malo po forumu, na par mjesta je sve jako dobro objašnjeno.Kako je Anino oko danas?
Maria, kako je Marko?
Joj, ja vam moram ispričati jutrošnji razgovor, odvalila sam.Uglavnom, bila sam u kupaonici i spremala se za posao, Fiona i Flora su sjedile za kuhinjskim stolom, igrale se s play dohom i pile sok, sva vrata su otvorena i sve čujem - kaže Fiona Flori:
- Flora, sinoć dok sam spavala netko me ugrizao za nogu. Šta misliš, Flora, je l' to lijepo?
Flora, naravno, ne kaže ništa.Ja sam, s druge strane, skroz zbunjena i pitam:
- Tko te ugrizao za nogu?
- Netko s velikim zubima.
:?
- Pa tko?
- Ne znam.
- Jesi možda sanjala?
- Nisam, stvarno me ugrizao.
- A kako znaš?
- Pa osjetila sam.
- Što si osjetila?
- Velike zube.
U tom trenu ulijeće mm i kaže:
- Fiona, reci mami tko te ugrizao za nogu.
- Ugrizla me zima.
- A zašto te ugrizla?
- Jer po noći nema sunca.![]()
- Ok, po noći nema sunca i zato je hladnije nego danju, a to znači da se moramo... što?
- Obući.
- Pa jesi bila obučena?
- Nisam.
- A zašto?
- Gornji dio piđame sam skinula da mogu dati Emi cicu, a donji sam skinula, jer mi je smetala prateza.
Sad ulijećemo mm i ja istovremeno:
- Što ti je smetalo?
- Prateza.
- Proteza?
- Da, ovo - kaže mala genijalka, poteže si štramplice ispod hlača i pokazuje nam na etiketu koja je našivena s unutrašnje strane na leđima, u visini struka.![]()
- Zlatić, to nije proteza, to je etiketa. Pa kako te smetala, kad si imala potkošulju? Nikad do sad te nije smetala (?!).
- E, sinoć me smetala, pa sam si skinula piđamu.
Uglavnom, dijete je negdje usred noći tako golo došlo u našu sobu, probudilo mm-a (ja sam očigledno duboko spavala), tražilo da ide piškiti i žalilo se na ugrize velikih zuba.
![]()
Naravno, mm ju je obukao i odveo na zahod, a priča o ugrizu i pratezi je ostala.![]()
Pričam danas MM ovu priču, a Pia i Dora slušaju...
odjednom Pia skužim da je Pia sva u užasu.Faca ovakva :shock: ...zima ima velike zube i grize u mraku... :shock:
Trebalo nam je pola sata da joj objasnimo da je to samo priča koju je ispričala djevojčica koja se zove Fiona.
Dora je onda opet mislila da se radi o Fioni iz shreka pa smo morali rastumačiti da je to jedna prekrasna djevojčica koju smo vidjeli na ZM u 12. mj.
Pia se odmah sjetila djevojčice s dugačkom kosom u haljinici![]()
Eto, ako se Fioni štucalo - mi smo pričali o njoj
Ajme, odvaljujem.spooky prvotno napisa
![]()
I na ovo.spooky prvotno napisa
![]()
spooky prvotno napisa
![]()
![]()
Reći ću joj.
Fiona![]()
mislim da markioipak ima nekakvu alergiju, oko mu je crveno i šmrca
kako utvrditi na što je alergičan i gdje ići ?
Dermatologu?maria71 prvotno napisa
Kad sam bila mala, testovi su se radili na Šalati, na dermatologiji. Ubrizgaju ti nekoliko onih malih injekcija u podlakticu direktno ispod kože (ne boli, samo je neugodno), pa gledaju reakciju. Ako je nema, nakon nekog vremena ponavljaju s drugim alergenima i tako dok ne skuže.
Ne znam jesu li se u međuvremenu osuvremenili i promijenili metodu. :?
Markiću.
E Fiona,!
Maria, moguće da se radi o alergiji - mislim da je i danas metoda ista, samo ne znam gdje se radi (da pitaš Markovog pedijatra?).
Pčelice,!
Mi smo išli na Srebrnjak kod poznatog dr R. - prije samog testa on nas je ispitao gomilu detalja i da je bilo po njegovom sdijete nebi niti testirali. I bio je u pravu. A alergičnim ga je proglasila pedijatrica (ne naša) nego na dežurstvu i onda su dijete vodili kao alergičara. kod nas se radilo o penicilinu. A s obzirom da je MM alergičar, uzeli su to zdarvo za gotovomaria71 prvotno napisa
i kod vas penicilin? je l' amoxil?![]()
ja sam pitala na drugom topicu što s time, istina je da nam antibiotik ne treba često (kuc-kuc) ali voljela bih znati je li mi dijete alergično ili nije.
maria, da nije samo skupio neku prehladu nakon bronhitisa? što kaže pedica? andrej je jednom imao gadnu virozu sa crvenim očima koje su stalno suzile i krmeljale, uz to mu je neprekidno curio nos - izgledalo je grozno.
pinocchio - jutros smišljam teme za razbuđivanje i pitam andreja je li mu bilo lijepo kod lade. on promumlja, još zatvorenih očiju: "keksi..."![]()
e kada bi znala. Bilo je to davno. Tmana se K. rodila.ms. ivy prvotno napisa
I meni je išlo na živce kaj ga proglašavaju alergičnim, a i frendica doktorica mi je rekla da je penicilin važan lijek i da je glupo da ga tak bez veze isključimo.
Mislim da ga dr. R. ne bi niti testirao jer je bio siguran da nije alergičan al s obzirom da smo došli prek "veze" ipak ga je testirao. Jer mi po MMovoj strani fakat imamo jako alergijsku povijest. Uglavnom F. nije alergičan na penicilin, jedina jača reakcija je bila na bjelanjak, ali opet ništa kritično.
Jaja jede i dalje, ne često i ne više nego 1 po danu i za sada nismo imali problema. kucam u drvo.
A razlog zbog kojeg su ga proglasili alergičnim čak možda nije bio niti antibiotik nego trodnevna groznica. To se događa kad ne ideš svom doktoru, neg se frka dogodi prek vikenda.
A propos penicilina, naravno da je dobro znati za alergiju, no ona se isto tako može razviti tijekom života bez ikakve najave ili nekog vidljivog uzroka, tako da proglašavanje bilo koga od nas nealergičnim ne znači zapravo ništa.
Kad sam ove jeseni bila u Zaraznoj, u sobu nam je došla djevojka od nekih 19-20 godina koja se cijeli život normalno liječila penicilinom. Međutim, ovaj put kad su joj ga dali, dobila je alergijsku reakciju i jedva su je spasili. Uglavnom, koma. :/
Kad je samo koji tjedan kasnije Flora bila u toj istoj Zaraznoj na liječenju u dnevnoj bolnici, objasnili su mi da se alergija najčešće javlja u periodima kad se penicilin dugo ne koristi, ali može se javiti i tijekom liječenja. Zato, recimo, kad djeca dobiju terapiju, moraju najmanje 25 min. ostati u bolnici, tada ih sestra još jednom pogleda i tek nakon pregleda smiju ići kući.
znam.
Možda ga mi niti nebi vodili na testiranje da nema tih stvari u MMovoj familiji, pa onda ja pušem i na hladno
Ja sam npr. postala alergična na ambroziju u trudnoći
Razumijem te - moja mama je alergična na penicilin, pa su meni uvijek pristupali dosta oprezno, no ja zasad nisam razvila alergiju. E sad, hoću li... Nemam pojma.
Good news, kako ljudi postaju alergični na nešto, tako alergija može i prestati. U djetinjstvu sam bila alergična na ubod ose i pčele, a sad imam samo jaču reakciju, nema više one prave, alergijske.
Lovro je primio 3 injekcije penicilina, dan za danom, kad se liječio od šarlaha. Svaki put kod druge doktorice (vikend). I svaki put su doktorice inzistirale na ostaju iza injekcije kojih 20ak minuta, radi eventualnih alergijskih reakcija.
i ja sam morala ostati. A imam puno više godina